panefkoli sintagi gia prasorizo, ediva.gr

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πρασόρυζο!

by ediva

Το πρασόρυζο είναι από τα φαγητά που μικρή δεν τα έτρωγα καθόλου. Μετά όμως, όταν ξεκίνησα να μαγειρεύω και να είμαι πιο ανοιχτή στις διαφορετικές γεύσεις , το λάτρεψα! Είναι από τα φαγητά που είναι πανεύκολα, απαιτούν λίγο χρόνο για να τα ετοιμάσεις και είναι και ό,τι πρέπει άμα νηστεύεις.  Μπορείς να το κάνεις είτε κοκκινιστό, είτε λεμονάτο.

Πανεύκολη συνταγή για πρασόρυζο λέει το μενού για σήμερα και πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά. Ακολούθησε βήμα βήμα την συνταγή και σου υπόσχομαι πως θα σου βγει λουκούμι στη γεύση. Δες ακόμα και την πεντανόστιμη συνταγή για αγιορείτικες σουπιές στιφάδο!

Πρασόρυζο εύκολα και γρήγορα

prasorizo

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/4φλ. ελαιόλαδο
  • 7-8 μέτρια πράσα
  • 2φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5φλ. ζεστό νερό
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

prasa psilokommena potiri me zesto nero

Αφού πλύνεις το πράσο, χώρισε το πράσινο από το λευκό του μέρος. Κόψε το λευκό μέρος σε χοντρές φέτες και ρίξτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα μαζί με 1/4φλ. νερό. Άφησε το πράσο να αχνίσει, μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του. Μην πετάξεις το πράσινο μέρος από τα πράσα, θα το χρειαστείς.

Δες επίσης: 3 Νόστιμες αγιορείτικες νηστίσιμες συνταγές για όλους!

fresko kremmidaki ksero kremmidi elaiolado

Σε μια κατσαρόλα ρίξε 1/4φλ. ελαιόλαδο.  Ψιλόκοψε το ξερό κρεμμύδι και ρίξτο στο λάδι να σοταριστεί. Σε μέτρια φωτιά ρίξε το πράσο μέσα στο κρεμμύδι και άφησα να τα μαγειρεύονται μέχρι να γίνουν διάφανα και να βγάλουν όλη τους τη γλύκα. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο. Σόταρε τα και αυτά για 1-2 λεπτά.

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για ομελέτα χωρίς αυγά!

rizi karolinapotiri me zesto neroalati piperi lemoni

Αφού τα έχεις σοτάρει όλα ρίξε το ρύζι και άφησε το να τραβήξει λίγο λάδι. Μόλις λαδωθεί το ρύζι, ρίξε και το υπόλοιπο ζεστό νερό. Όσο βράζει το φαγητό ανακάτευε που και που προσεκτικά για να μην λιώσουν τα πράσα.Αφού πάρει βράση το πρασόρυζο, χαμήλωσε τη φωτιά, ίσα ίσα να κοχλάζει το πρασόρυζο. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και άφησε το να σιγομαγειρεύεται για 17 λεπτά.

Γύρω στα 15 λεπτά, ρίξε το χυμό από το λεμόνι, τα πράσινα φύλλα από το φρέσκο κρεμμύδι, λίγα από τα πράσινα φύλλα των πράσων και 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακάτεψε, απόσυρε το πρασόρυζο από τη φωτιά και άστο να σταθεί για άλλα 10 λεπτά, ώστε να τραβήξει τα υγρά που χρειάζεται. Το σπανακόρυζο μας είναι πανέτοιμο!

Δες επίσης: Νηστίσιμη συνταγή βλίτα με κολοκυθάκια γιαχνί!

Bonus Tips:

prasorizo me saltsa ntomatas

Άμα θέλεις να το κάνεις κόκκινο το πρασόρυζο, απλά πρόσθεσε και λίγη σάλτσα ντομάτας στην συνταγή που σου έδωσα. Επίσης μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και τριμμένο καρότο για έξτρα γεύση. Τέλος αν σου αρέσουν τα πιο καυτερά φαγητά, ρίξε λίγο μπούκοβο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι!

Related Posts