Ένα ξεχωριστό, νόστιμο και νηστίσιμο γλυκάκι σου έχω σήμερα για να συνοδεύσεις τον απογευματινό καφέ σου. Μιλάω βέβαια για τα πεντανόστιμα μπισκότα με γάλα καρύδας και lime. Είναι από τα μπισκότα που είναι πολύ ελαφριά γιατί δεν έχουν βούτυρο, κάνουν και για όσους είναι vegeterian και αποφεύγουν τα ζωικά λίπη, είναι και νηστίσιμα για εκείνες τις περιόδους που δεν τρώμε γαλακτοκομικά. Σαν να λέμε γλυκό πασπαρτού- για όλους και όλες τις καταστάσεις.

Η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά. Μετά απλά περιμένεις όσο να τα ψήσει ο φούρνος και τέλος. Είναι τόσο εύκολη που είμαι σίγουρη πως όταν τα φτιάξεις για πρώτη φόρα πρώτα θα εντυπωσιαστείς από το πόσο γρήγορα τα έφτιαξες και έπειτα από το πόσο νόστιμα είναι. Δεν καθυστερώ άλλο και σπεύδω να σου πω πως να τα φτιάξεις! Δες επίσης πως να φτιάξεις νόστιμα, νηστίσιμα muffins καρότου!

Μπισκότα με γάλα καρύδας και lime

mpikota me gala karidas &lime

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 1/4φλ. ηλιέλαιο
  • 3/4φλ. γάλα καρύδας
  • 1/4φλ. χυμό lime
  • 20γρ. ξύσμα lime
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 1/2κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4φλ. νερό

Δες επίσης: Εύκολη και νόστιμη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο!

Εκτέλεση:

mageiriki soda ksisma lime ilielaio gala karidas baking powder alevri gox

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Πάρε όλα τα υλικά- αλεύρι, ζάχαρη, lime ξύσμα και χυμό, γάλα καρύδας, ηλιέλαιο, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ και νερό- και ρίξτα όλα στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάλε τη ζύμη σου σε ένα κορνέ και κάνε μικρά μπαλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετά κενά.

Πίεσε τα λίγο  στη μέση και ψήσε τα μπισκότα σου στους 200 στις αντιστάσεις για μισή ωρίτσα. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Βγάλτα από το φούρνο, άστα να κρυώσουν για λίγο και έπειτα σέρβιρε τα μαζί με τον καφέ. Τόσα απλά, τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα.

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για μπισκότα με ταχίνι και μέλι!

Bonus Tips:

Πέντε λεπτάκια πριν κλείσεις τον φούρνο, βγάλε τα μπισκότα από τον φούρνο και πασπάλισε λίγη καστανή ή κρυσταλλική ζάχαρη από πάνω και ξανά βάλτα στο φούρνο. Θα κάνουν τα μπισκότα σου ακόμα πιο τραγανά και νόστιμα. Επίσης, μπορείς να πειραματιστείς και να βάλεις από πάνω κουβερτούρα ή κακάο και να τα σερβίρεις με λίγο έξτρα ξύσμα λεμονιού από πάνω. Τώρα αν θες να κάνεις έτσι πιο παχυντικά και πλούσια τα μπισκότα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο φρέσκο αντί για ηλιέλαιο.

Επίσης, αυτό που μπορείς να κάνεις και είναι φοβερό είναι να λιώσεις κουβερτούρα και μόλις κρυώσουν λίγο να τα βουτήξεις μέχρι τη μέση και έτσι να είναι σοκολατένια από τη μια μεριά και απλά από την άλλη. Τέλος, αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί, μπορείς να πάρεις αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, αν τα κόψεις σε κομματάκια και να τα προσθέσεις στο μείγμα. Δες επίσης πως να φτιάξεις μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ