Όλοι ξέρουμε τη συνταγή για τα κλασικά σοκολατένια τρουφάκια. Όλοι τα λατρεύουμε γιατί είναι τόσο νόστιμα. Όμως να σου πω κάτι; Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Θέλω λίγη αλλαγή και θέλω επιτέλους να φάω ένα τρουφάκι που δεν είναι σοκολατένιο μέσα έξω. Για αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω τρουφάκια με λευκή σοκολάτα. Ναι, ναι καλά άκουσες. Βάζω τέλος στη σοκολατένια μανία και δημιουργώ καινούρια.

Έχω να σου πω πως είναι συγκλονιστικά νόστιμα και πάρα πολύ ελαφριά. Δεν νιώθεις ότι σε μπουκώνει η πολύ σοκολάτα και η οξύτητα που δίνει το λεμόνι το απογειώνει. Μην φανταστείς πως είναι τίποτα δύσκολο να κάνεις. Παιχνιδάκι είναι. Θα το ετοιμάσεις το μείγμα, θα το ξεχάσεις για κανά 2ωρο στο ψυγείο και έπειτα θα πλάσεις τις μπαλίτσες. Τόσο απλό γλυκό σου λέω!

Δες επίσης: Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο από λεμόνι!

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και λεμόνι

efkoli sintagi gia troufakia lemoniou, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 5κ.σ βούτυρο (ανάλατο)
  • 3κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 1κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • άχνη ζάχαρη για το τέλος

Δες επίσης: Συνταγή για Vegan: Πως να φτιάξεις τρουφάκια χωρίς γλουτένη!

Εκτέλεση:

chimos lemoniou analato voutiro lefki kouvertoura krema galaktos

Λιώσε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθούν, πρόσθεσε το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε και απόσυρε το από τη φωτιά. Άφησε το μείγμα στην άκρη χωρίς να το ανακατεύεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκέπασε το με μια μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.

Δες επίσης: Εύκολη & γρήγορη συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια!

troufakia lemoniou me indokarido zachari achni

Βγάλε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκίνα να σχηματίζεις μπαλάκια για τα τρουφάκια σου. Ρίξε και κάλυψε τα τρουφάκια σου με άχνη ζάχαρη. Αν θες μπορείς να τα αφήσεις και έτσι απλά, ίσως με λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω. Αυτό ήταν τα  τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και λεμόνι είναι πανέτοιμα. Καλή σου απόλαυση.

Δες επίσης: Pancakes μπανάνα με 3 υλικά!

Bonus Tips:

Απογείωσε ακόμα παραπάνω τη γεύση από τα τρουφάκια σου βάζοντας στο τέλος από πάνω ινδοκάρυδο αντί για άχνη ζάχαρη. Γίνονται τόσο νόστιμα- καλύτερα από λουκούμια. Προσωπικά είμαι φαν του ινδοκάρυδου και μερικές φορές βάζω και λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο μέσα στο μείγμα με τη λευκή κουβερτούρα  και το λεμόνι! Καταπληκτικό σου λέω.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
tagged in Γλυκά