Οι γίγαντες είναι από τους πιο κλασικούς μεζέδες για τσίπουρο. Ταιριάζουν υπέροχα και η γεύση τους από το φούρνο μοναδική. Μόνο που οι γίγαντες είναι εξαιρετικό φαγητό και σαν κυρίως πιάτο. Ειδικά με λίγο ψωμάκι, ελιές, πιπεριές Φλωρίνης, τυροκαυτερή ή μελιτζανοσαλάτα και το έχεις κάνει το απόλυτο φαγοπότι- μαζί και ένα ποτήρι κρασί εννοείται ε!

Η συνταγή για σήμερα, λοιπόν είναι οι γίγαντες στο φούρνο. Πολύ απλή συνταγή, πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να θυμηθείς είναι να μουλιάσεις τους γίγαντες από το βράδυ. Είναι σημαντικό να μην το ξεχάσεις γιατί αλλιώς τα φασόλια σου δε θα ψήνονται με τίποτα. Πάμε να δούμε την εύκολη συνταγή γίγαντες ευθύς αμέσως.

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για σπανακόρυζο!

Νόστιμοι γίγαντες στο φούρνο

gigantes

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250γρ. γίγαντες
  • 3/4φλ. λάδι
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο νερό

Δες επίσης: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο!

Εκτέλεση:

ksero kremmidi rigani

Αφού έχεις μουλιάσει τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ, στράγγιξε τους και άπλωσε τους σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ. Από πάνω κόψε και στρώσε σε ροδέλες το κρεμμύδι. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακάτεψε ελαφρώς-με τα κρεμμύδια να παραμένουν πάνω από τα φασόλια.

Δες επίσης: Εύκολη και νόστιμη συνταγή για φασολάδα!

ntomates altis elaiolado skordo

Σειρά έχουν οι ντομάτες. Στρώστες σε ροδέλες από πάνω από τα κρεμμύδια, κόψε σε φετούλες το σκόρδο και ρίξτο και αυτό μέσα στο ταψί με τους γίγαντες. Αλατοπιπέρωσε καλά και έπειτα,ρίξε νερό ίσα,ίσα να σκεπάσει τα φασόλια και όχι μέχρι να σκεπάσει και τις ντομάτες. Τέλος, πρόσθεσε και το λάδι.

Κάλυψε το πυρέξ ή το ταψί σου με αλουμινόχαρτο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις- χαμηλά το ταψί, στην προτελευταία σχάρα- για 3 ώρες. Όταν οι γίγαντες είναι έτοιμοι ψημένοι- δηλαδή έχει μαλακώσει το φασόλι- βγάλε το αλουμινόχαρτο και άστο να ψηθεί στον αέρα μέχρι να πιει τα πολλά ζουμιά. Έτοιμοι οι γίγαντες!

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα φαγητά για μεσημεριανό!

Bonus Tips:

Αν θες περισσότερη ένταση στη γεύση σου μπορείς να βάλεις θυμάρι αντί για ρίγανη. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και ένα δαφνόφυλλο στο φαγητό για ακόμα πιο πλούσια αρώματα. Τέλος συνόδευσε τους γίγαντες σου με λίγο χωριάτικο λουκάνικο. Το λουκάνικο μπορείς είτε να το τηγανίσεις, είτε να ο προσθέσεις κατά τη διάρκεια του ψησίματος του φαγητού στον φούρνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ