Είμαι από τους ανθρώπους που πάντα θέλουν να έχουν μια αλμυρή λιχουδιά στο σπίτι, στην τσάντα και γενικότερα κοντά τους. Λατρεύω τα πατατάκια αλάτι, τα σακουλάκια με τα πρέτσελς και τα κριμ κράκερς. Αυτό που δε μου αρέσει βέβαια είναι το γεγονός ότι είναι φουλ στα συντηρητικά. Για αυτό αποφάσισα πως να φτιάχνω μόνη μου στο σπίτι κρακεράκια. Η συνταγή είναι πραγματικά απλή και αυτό ήταν που με εντυπωσίασε περισσότερο.

Σκέψου ότι είναι πιο απλή και από το να κάνεις γλυκά μπισκότα ή κουλουράκια.  Πήρα που λες όλα τα υλικά και ξεκίνησα να τα φτιάχνω. Μάλιστα μιας και τα έκανα από μόνη μου μπόρεσα να ελέγξω και πόσο αλμυρά τα θέλω. Κάπως έτσι ήρθε η στιγμή να σου παρουσιάσω την εύκολη συνταγή για σπιτικά κρακεράκια.

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα!

Σπιτικά κρακεράκια

spitiki sintagi gia almira krakerakia,ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 3κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 1/2κ.γ αλάτι
  • 6κ.σ βούτυρο
  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας κρύο νερό

Για το λάδωμα:

  • 2κ.σ βούτυρο
  • 1/2κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

alevri g.o.x baking powder zachari alati

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτεψε τα με τα χέρια καλά ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού-όπως συνηθίζω να λέω. Να είναι ουσιαστικά ένα μπολ από ένα τέλεια αρωματισμένο αλεύρι. Το θεωρώ πολύ βασικό βήμα να ανακατευτούν πρώτα όλα τα στερεά υλικά.

Δες επίσης: Pancakes μπανάνα με 3 υλικά!

voutiro elaiolado

Πρόσθεσε σιγά σιγά το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το νερό. Στόχος σου όσο ανακατεύεις είναι μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Οπότε μην βιαστείς πάρε τον χρόνο σου και πλάσε την ζύμη. Όταν είναι έτοιμη, άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Σε αυτό το σημείο μπορείς να κόψεις τα κρακεράκια σου σε ό,τι σχήμα θέλεις και όσο μεγάλα τα θέλεις. Τρύπα τα κράκερς σου με ένα πιρούνι και ψήσε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.

Δες επίσης: Συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας!

voutiro alati

Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και ρίξε και το αλάτι και ανακάτεψε. Πρόσεχε να λιώσεις το βούτυρο και όχι να το κάψεις. Μόλις βγουν τα κρακεράκια από το φούρνο άλειψε τα με το βούτυρο και άστα να κρυώσουν. Σπιτικά αλμυρά κρακεράκια έτοιμα να τα απολαύσεις, τόσο απλά και εύκολα!

Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με καρότο!

Bonus Tips:

Αν θέλεις να τα κάνεις ακόμα πιο υγιεινά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι ολικής. Επίσης για να τα απολαμβάνεις και κατά τη διάρκεια της νηστείας μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με μαργαρίνη. Τέλος, όσο πιο λεπτή η ζύμη σου τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστούν στο ψήσιμο και τόσο πιο τραγανά θα γίνουν! Καλή επιτυχία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ