sintagi gia mpourekakia melitzanas, ediva.gr

Συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας!

by ediva

Κορίτσια μου καλημέρα. Ξημέρωσε μια τέλεια μέρα και η διάθεση για μαγειρική σήμερα είναι κάπως μεγαλύτερη από ότι άλλες μέρες. Για αυτό και αποφάσισα να αφιερώσω λίγο παραπάνω χρόνο μαγειρεύοντας. Έκανα που λες τον μουσακά μου να είναι έτοιμος για να τον έχω για 2-3 μέρες και μου περίσσεψαν μελιτζάνες. Τι να τις κάνω; Τι να τις κάνω; Ε, αποφάσισα ότι θα γίνουν νόστιμα μπουρεκάκια μελιτζάνας.

Καταπληκτική η ιδέα μου όπως καταλαβαίνεις και έτσι καταπιάστηκα να τα ετοιμάσω. Ευτυχώς είχα έτοιμες τηγανισμένες τις μελιτζάνες μου από τον μουσακά οπότε δε μου πήρε και πάρα πολύ χρόνο. Όχι ότι η συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας παίρνει και τον άπειρο χρόνο βέβαια. Τώρα θα στην δείξω παρακάτω και μετά πες μου ότι δεν είναι ο τέλειος, ο νόστιμος, ο υπέρτατος μεζές για τσίπουρα!

Μπουρεκάκια μελιτζάνας

mpourekaki melitzanas

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 κιλό σκληρή φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)
  • 2 αυγά
  • 100γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 100γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

melitzanes flaskes

Πάρε τις μελιτζάνες, πλύντες, κόψε το κοτσάνι και έπειτα κόψτες σε λεπτές λωρίδες και βάλτες για 10 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα βγάλτες, στράγγιξε τες με το χέρι και βάλτες σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξουν τα περιττά ζουμιά. Σε αυτό το σημείο έχεις 2 επιλογές. Ή που τις ρίχνεις το τηγάνι ή τις βάζεις φούρνο για 10 λεπτά για πιο υγιεινά- ό,τι προτιμάς.

Δες επίσης: 2 Μοναδικές συνταγές ορεκτικών για κάθε περίσταση!

feta

Κόβεις τι φέτα σε μπαστουνάκια. Προτίμησε σκληρό τυρί για να μην σου λιώσει μετά στο τηγάνισμα. Εμένα μου αρέσει να βάζω και κατσικίσιο τυρί. Τώρα αν βαριέσαι να πηγαίνεις μέχρι το σούπερ μάρκετ, βάλε ό,τι έχεις σπίτι, δεν χάλασε και ο κόσμος. Τύλιξε τα μπαστουνάκια με τις λωρίδες από την μελιτζάνα.

Δες επίσης: Γλυκοπατάτες και μελιτζάνες με tabasco και κάρυ!

trimmeni frigania auga alati piperi alevri

Χτύπα τα αυγά με το αλατοπίπερο και ξεκίνα να πανάρεις τα μπουρεκάκια. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. Άκου να δεις τι κάνω εγώ για να μείνει το πανάρισμα στα μπουρεκάκια μου. Αφού τα ετοιμάσω, δεν τα βάζω κατ’ ευθείαν στο τηγάνι. Τα αφήνω σε ένα ταψάκι για κανά 20λέπτο να “κολλήσει” το πανάρισμα. Έπειτα, τα ρίχνω για 3 λεπτά- από την κάθε πλευρά-στο καυτό λάδι. Βγάλτα σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο σέρβιρε.

Δες επίσης: Νόστιμη συνταγή για μαμαδίστικο παστίτσιο!

Bonus Tips:

Μπορείς να βάλεις στα μπουρεκάκια σου και μυρωδικά. Έτσι όπως θα τυλίγεις τη φέτα με τη μελιτζάνα, ρίξε ανάμεσα και λίγο φρέσκο κομμένο δυόσμο. Επίσης, αν την φέτα την είχες σε άλμη, φρόντισε πρώτα λίγο με ένα απορροφητικό χαρτί να πάρεις τα υγρά.

Related Posts