Πλησιάζει Πρωτοχρονιά και ψάχνουμε όλες μανιωδώς συνταγή για βασιλόπιτα. Κάπου ανάμεσα σε βιβλία μαγειρικής, ίντερνετ και συμβουλές της γειτόνισσας, χανόμαστε στη μετάφραση. Ε, λοιπόν, σου προτείνω την καλύτερη συνταγή για εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ, που δε με απογοήτευσε ποτέ!
Με λίγα, απλά υλικά που όλες έχουμε ήδη στην κουζίνα μας, θα πετύχεις την πιο νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ, σε χρόνο ντε τε! Δες παρακάτω τα υλικά και τη διαδικασία και σε 60′ το πολύ θα την έχεις έτοιμη.
Δες εδώ: Η πιο νόστιμη & αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι!
Συνταγή για πεντανόστιμη και εντυπωσιακή βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!
Υλικά για τη βασιλόπιτα:
- 220γρ γιαούρτι
- 270γρ ζάχαρη
- 120γρ ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 330γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- μισή κγ μαστίχα χτυπημένη στο γουδί
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
- 30γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 300γρ λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση για τη βασιλόπιτα:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180. Ρίχνεις σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την κοπανισμένη μαστίχα. Προσθέτεις το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο. Ανακατεύεις έντονα για 2′ με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτεις στο μίγμα το αλεύρι, περνώντας το από κόσκινο για να μην κάνει “κόμπους”. Ανακατεύεις πάλι.
Προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά με τον αυγοδάρτη, ξανά. Λαδώνεις μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ περίπου. Ρίχνεις το μίγμα, φροντίζοντας να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο σου, στις αντιστάσεις, για 40′- 50′, στους 180. Πρόσεξε! Άφησε τη βασιλόπιτά σου να κρυώσει εντελώς πριν προχωρήσεις σε στολισμό και σύνθεση.
Δες εδώ: Πανεύκολη συνταγή για πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα!
Εκτέλεση για το γλάσο:
Λιώνεις τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και έπειτα τη βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις μέσα το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Περιχύνεις το γλάσο πάνω από τη βασιλόπιτα.
Δες εδώ: Πανεύκολα τρουφάκια από περισσεύματα βασιλόπιτας!
Στολίζεις όπως σου αρέσει. Εγώ συνήθως γράφω τον αριθμό του έτους με σπόρους από ρόδι, που κάνουν τέλεια χρωματική αντίθεση με το λευκό του γλάσσου. Αν τη θες πιο γκουρμέ, μπορείς να βάλεις περιμετρικά βατόμουρα ή άλλα φρούτα του δάσους και να κάνεις πιο κλασσικό στολισμό, χωρίς τον αριθμό του έτους. Έτσι έκανα εγώ πέρυσι!