fruits and weight loss

6 Φρούτα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και λίπος!

by ediva

Στην αγορά θα βρεις διάφορα φρούτα τα οποία είναι καλά για την υγεία σου λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών τους στοιχείων. Αλλά όσο αφορά το χάσιμο λίπους, ιδιαίτερα στο τμήμα της κοιλιάς, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικά φρούτα που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου.

Μάλιστα, τα φρούτα αυτά έχουν ένα κοινό οπτικό στοιχείο: είναι όλα κόκκινα! Έρευνα έχει δείξει ότι τα φρούτα που είναι πλούσια στα φλαβονοειδή που ονομάζονται ανθοκυανίνη – συστατικά που δίνουν στα φρούτα το κόκκινο ή μοβ χρώμα – έχουν στην ουσία μηδενικές δυνατότητες να σου δημιουργήσουν “κοιλίτσα”. Γι’ αυτό το λόγο είναι ένα από τα λίγα κόλπα που θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις καθημερινά για να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Δες παρακάτω 6 από αυτά τα φρούτα και επέλεξε αυτό που σου αρέσει.

 

Φρούτα που θα σε κάνουν να χάσεις βάρος και λίπος

 

1. Κόκκινο Γκρέιπφρουτ

Ruby Red Grapefruit

Μια έρευνα έδειξε ότι αν τρως μισό γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα σου, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις το λίπος της κοιλιάς και να μειώσεις τα επίπεδα της χοληστερίνης σου. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, που διήρκεσε 6 εβδομάδες, έτρωγαν γκρέιπφρουτ  με κάθε τους γεύμα και είδαν τη μέση τους να “συρρικνώνεται” μέχρι και 2,5 εκατοστά! Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει λόγω του συνδυασμού των φυτοχημικών και της βιταμίνης C που περιέχει το φρούτο. Την επόμενη φορά, λοιπόν, σκέψου το ενδεχόμενο να φας μισό γκρέιπφρουτ πριν τα πρωινά σου κουάκερ, και να βάλεις μερικές φέτες μέσα στην σαλάτα σου.

2. Βύσσινα

tart cherries

Τα βύσσινα ωφελούν την καρδιά αλλά και το βάρος σου, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε παχύσαρκους αρουραίους. Η έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν βρήκε ότι οι αρουραίοι που έτρωγαν βύσσινα έδειξαν μείωση λίπους στην κοιλιακή χώρα μέχρι και 9% σε αντίθεση με τους αρουραίους που ακολουθούσαν μια “Δυτική διατροφή”.

3. Μούρα

berry

Τα μούρα – σμέουρα, φράουλες, μύρτιλα – είναι γεμάτα πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες είναι δυνατά φυσικά χημικά που σε βοηθούν να χάσεις βάρος αλλά και να σταματήσει η συσσώρευση λίπους! Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Texas Woman, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν τάιζαν τα ποντίκια 3 ημερήσιες μερίδες με μούρα, η δημιουργία των κυττάρων του λίπους μειωνόταν μέχρι και 73%. Μια ακόμη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε παρόμοια αποτελέσματα. Οι αρουραίοι που είχαν μέσα στα γεύματα τους σκόνη από μύρτιλα, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά τους στο τέλος της έρευνας σε σχέση με τους αρουραίους που δεν έτρωγαν καθόλου μούρα.

4. Μήλα Pink Lady

pink lady apples

Τα μήλα είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που αποτελούν πηγή φυτικών ινών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Μια πρόσφατη έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist έδειξε ότι για κάθε 10 γραμμάρια επιπλέον σε κατανάλωση φυτικών ινών, το εσωτερικό λίπος μειώνεται μέχρι και 3,7% μέσα σε 5 χρόνια. Επιπλέον, αν ασκείσαι (30 λεπτά άσκησης, 2-4 φορές την εβδομάδα) είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του εσωτερικού λίπους κατά 7,4 % κατά την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με μια έρευνα τα μήλα Pink Lady έχουν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών.

5. Καρπούζι

watermelon

Το καρπούζι έχει κακή φήμη λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Όμως, το φρούτο αυτό έχει κάποια εντυπωσιακά οφέλη στην υγεία σου. Μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Kentucky έδειξε ότι η κατανάλωση του καρπουζιού μπορεί να βελτιώσει τα λιπίδια και να μειώσει την συσσώρευση λίπους. Επιπλέον, μια έρευνα μεταξύ αθλητών έδειξε ότι ο χυμός καρπούζι βοηθάει στη μείωση του επιπέδου της ευαισθησία των μυών!

6. Νεκταρίνια, Ροδάκινα & Δαμάσκηνα

nectarine, peaches & plum

Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που έγινε από την Texas AgriLife Research, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα νεκταρίνια μπορούν να αποτρέψουν το μεταβολικό σύνδρομο. Το σύνδρομο αυτό αναφέρεται σε μια ομάδα επικίνδυνων παραγόντων, στους οποίους το λίπος της κοιλιάς είναι καταλυτικός παράγοντας, που αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως είναι ο διαβήτης. Οι θετικές ιδιότητες αυτών των φρούτων προέρχονται από τα συστατικά τους που ρυθμίζουν τα γονίδια λίπους. Επιπλέον, τα φρούτα με κουκούτσια είναι τα φρούτα που περιέχουν τα χαμηλότερα επίπεδα σε φρουκτόζη.

Related Posts