ονειρεμένη μικρή βεράντα ΙΚΕΑ

Ιδέες για μια ονειρεμένη μικρή βεράντα από τα ΙΚΕΑ

by tzinav

Η εποχή που αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τη βεράντα μας είναι πια εδώ! Βέβαια συχνά όταν το μπαλκόνι μας έχει πολύ περιορισμένο χώρο τα πράγματα δυσκολεύουν για εμάς. Κι αυτό γιατί είναι μια πρόκληση να φτιάξεις ένα λειτουργικό και όμορφο μπαλκόνι σε λίγο χώρο. Ωστόσο, τα αγαπημένα μας ΙΚΕΑ είναι εδώ για να μας δείξουν μερικούς απλούς τρόπους να φτιάξουμε μια ονειρεμένη μικρή βεράντα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα μπαλκόνια!

Πράγματι, όταν το μπαλκόνι σου είναι μικρό θα πρέπει να προσαρμόσεις τις επιλογές σου και να κινηθείς έξυπνα για να εκμεταλλευτείς πλήρως το χώρο. Ανακάλυψε μερικές όμορφες ιδέες για μια ονειρεμένη μικρή βεράντα από τα ΙΚΕΑ!

Πως να φτιάξεις ένα λειτουργικό μικρό μπαλκόνι!

 

Ξεκίνα από το σωστό τραπέζι και τις καρέκλες

άσπρο τραπέζι μικρό μπαλκόνι

Όπως καταλαβαίνεις, σε ένα μικρό μπαλκόνι δε μπορείς να έχεις όποιο τραπέζι και όποιες καρέκλες έχεις ονειρευτεί! Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις ένα όμορφο και βολικό σετ! Έτσι, προτίμησε ένα τετράγωνο τραπεζάκι μαζί με καρέκλες που αναδιπλώνονται ώστε να τις μαζεύεις και να τις βάζεις στην άκρη όταν δεν τις χρειάζεσαι. Με τον τρόπο αυτό και οι ανάγκες σου θα καλύπτονται και ο χώρος θα παραμένει άνετος!

Δες επίσης: Ανοιξιάτικες ιδέες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σου

Φτιάξε έναν μίνι λαχανόκηπο

Αν η κηπουρική είναι η αγάπη σου τότε δεν πρέπει να την εγκαταλείψεις ακόμα κι αν έχεις μια μικρή βεράντα! Κι αυτό γιατί υπάρχει τρόπος να φτιάξεις ένα μικρό κήπο για τα λαχανικά και τα μυρωδικά σου ακόμα και σε πολύ λίγο χώρο. Με μια ραφιέρα σαν την HYLLIS θα μπορείς να αφιερώσεις μια γωνία του μπαλκονιού σου για να καλλιεργήσεις τα λαχανικά με στυλ!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μοντέρνο μπαλκόνι!

Δημιούργησε σκιά με μια ομπρέλα

ομπρέλα βεράντα

Μια βεράντα που την βλέπει ο ήλιος όλη την ώρα δεν είναι βιώσιμη! Έτσι, αν το μπαλκόνι σου δεν έχει τέντες μπορείς να δημιουργήσεις σκιά και δροσιά με μια ομπρέλα. Στα ΙΚΕΑ θα βρεις πολλές λειτουργικές ομπρέλες ακόμα και για τα μικρότερα μπαλκόνια, με έξυπνο σχεδιασμό που η βάση τους δε θα σου δεσμεύει χώρο και θα σε δυσκολεύει στην κίνηση.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να διακοσμήσεις ένα μακρόστενο μπαλκόνι!

Διακόσμησε με φυτά

Μια βεράντα χωρίς φυτά θα δείχνει άδεια. Ακόμα κι αν δεν έχεις το χώρο για άπειρες γλάστρες και πολλά φυτά, μπορείς να κινηθείς έξυπνα και να μη στερηθείς τις πρασινάδες! Με μερικές ανθοστήλες, όπως είναι για παράδειγμα η OLIVBLAD θα μπορείς να τοποθετήσεις γλάστρες σε διάφορα επίπεδα και να δώσεις μια μεγάλη δόση πράσινου σε λίγο χώρο.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφες ιδέες για φωτισμό μπαλκονιού!

Ομόρφυνε το δάπεδο

άσπρο δάπεδο μπαλκόνι ονειρεμένη μικρή βεράντα ΙΚΕΑ

Mένεις σε ένα παλιό διαμέρισμα και το μπαλκόνι σου έχει ένα παλιομοδίτικο πάτωμα ή έχεις βαρεθεί το υπάρχον δάπεδο; Αν ναι, στα ΙΚΕΑ θα βρεις αρκετές επιλογές για επενδύσεις δαπέδου που τοποθετούνται πολύ εύκολα! Με την αλλαγή αυτή, η μικρή βεράντα σου θα ανανεωθεί πλήρως!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts