flogeres me kapnisti galopoula

Νόστιμες φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα & τυρί κρέμα!

by ediva

Από τα αγαπημένα finger-food για το καφέ αλλά και για τα παιδικά πάρτυ είναι οι φλογέρες. Φλογέρες με αλμυρή γέμιση, με γλυκιά, με φρούτα και οι ιδέες για γέμιση μπορούν να συνεχίζουν για πάντα. Για την σημερινή συνταγή θα κάνουμε τις κλασικές αλμυρές φλογέρες, με μια μικρή διαφορά. Αντί για γαλοπούλα και κασέρι,  θα βάλουμε κρέμα τυρί μαζί με γαλοπούλα.

Τα υλικά είναι λίγα η συνταγή πανεύκολη και η νοστιμιά αξεπέραστη. Ακολούθησε βήμα, βήμα τη διαδικασία και θα έχεις χρυσές, τραγανές και νόστιμες φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί κρέμα που κανείς δε θα τους αντισταθεί. Δες επίσης την απλή συνταγή για να φτιάξεις κροκ μεσιέ με 6 υλικά!

Εύκολη συνταγή για φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα

nostimes flogeres me galopoula, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 200γρ. καπνιστή γαλοπούλα (σε κομμάτι όχι σε φέτες)
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

alati & piperi avgo kapnisti galopoula klonaria apo thimari philadelphia tiri krema

Ρίξε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, το αυγό, το θυμάρι (μόνο τα φύλλα), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα και η γαλοπούλα να έχει μοιραστεί καλά σε όλη τη γέμιση. Άφησε την γέμιση στην άκρη και πιάσε τα φύλλα.

Δες επίσης: Φτιάξε γρήγορα και εύκολα φαλάφελ για την παρέα!

fillo kroustas

Δες επίσης: Εύκολα τρουφάκια για να φτιάξεις με τα παιδιά!

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τα φύλλα κρούστας σου. Πάρε τα φύλλα από την μακριά μεριά και κόψτα κατά μήκος (οριζόντια), έτσι ώστε να έχεις 10 μικρότερα φύλλα. Βάλε 1 κ.σ από τη γέμιση στην μέση και στην κάτω άκρη του κάθε φύλλου. Σειρά έχει το δίπλωμα. Προσεκτικά δίπλωσε τα πλαϊνά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση και έπειτα τύλιξε το σε ρολό. “Σφράγισε” το ρόλο σου με λίγο νερό στις άκρες.

Καθώς κάνεις τις υπόλοιπες φλογέρες σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι και άναψε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα τις φλογέρες και περίμενε μέχρι να ροδίσουν. Βάλτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Οι φλογέρες σου με καπνιστή γαλοπούλα και κρέμα τυρί είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

Tip: Αν κάνεις πρώτη φορά φλογέρες και δεν είσαι σίγουρη για το πως να τις διπλώσεις σωστά μπορείς να κόψεις τα φύλλα κρούστας σε πιο φαρδιές λωρίδες. Θα μπορέσεις να αντιληφθείς καλύτερα τη λογική και μετά να τις κάνεις και πιο στενές! Δες επίσης την συνταγή για ατομικά γεμιστά μηλοπιτάκια με 9 υλικά!

Related Posts