Πανεύκολη συνταγή για σουφλέ πορτοκάλι! | ediva.gr

Πανεύκολη συνταγή για σουφλέ πορτοκάλι!

Είναι και κάτι μέρες που θέλεις οπωσδήποτε κάτι γλυκό, αλλά επειδή δεν έχεις καμία διάθεση να περάσεις όλη τη μέρα κλεισμένη μέσα στην κουζίνα σου, ψάχνεις μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που θα ικανοποιήσει τόσο τον δικό σου ουρανίσκο όσο και των παιδιών ή του συντρόφου σου.

Αν είσαι και εσύ από αυτούς που δεν θέλουν μόνο σοκολατένια γλυκά, τότε σου έχω την καλύτερη και πιο ελαφριά πρόταση. Ακολούθησε τα βήματα που θα βρεις στην συνέχεια και φτιάξε ένα πεντανόστιμο σουφλέ πορτοκάλι.

 

Πως να φτιάξεις σουφλέ πορτοκάλι με λίγα υλικά!

soufle portokali

Τα υλικά, όπως θα διαπιστώσεις και μόνη σου είναι αρκετά λίγα και οικονομικά, οπότε μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα το αποφασίσεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή, αρκεί να έχεις προμηθευτεί πορτοκάλια. Όσο πιο μεγάλα είναι τα πορτοκάλια τόσο περισσότερο γλυκό θα ευχαριστηθείς, μιας και στην ουσία φτιάχνεις ατομικές μερίδες.

Τα υλικά μας είναι για δύο μερίδες, οπότε σε περίπτωση που θέλεις περισσότερες φρόντισε να τα αυξήσεις όπως αναλογούν.

 

Τι υλικά θα χρειαστείς για το σουφλέ:

  • 2 πορτοκάλια
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας Curacao πορτοκάλι (ή οποιοδήποτε ποτό – λικέρ με πορτοκάλι)
  • 2 κρόκους
  • 2 ασπράδια
  • 2 1/2 ζάχαρη

Εκτέλεση γλυκού:

Ξεκίνα κόβοντας το πάνω μέρος των πορτοκαλιών και με ένα κουτάλι αφαίρεσε όλο το πορτοκάλι από μέσα, ώστε να σου μείνει μόνο η φλούδα σαν κούπα. Βάλε το εσωτερικό του πορτοκαλιού στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, σούρωσε το ώστε να πάρεις μόνο τον χυμό τους.

eukoli suntagi gluko

Τώρα σε ένα κατσαρολάκι βάλε τους κρόκους των αυγών, τα 10 γραμμάρια ζάχαρης και κοσκίνισε από πάνω το αλεύρι κοσκινισμένο. Βάλε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και σιγά σιγά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά για να μην σου κολλήσει. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σου.

Έπειτα, σβήσε το μάτι και πρόσθεσε το Curacao σταδιακά ανακατεύοντας.

Στην συνέχεια, θα πρέπει να κάνεις την μαρέγκα, χτυπώντας τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφρός. Πρόσθεσε τα 30 γραμμάρια ζάχαρης σιγά σιγά και συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι να γίνει πιο συμπαγής η μαρέγκα σου.

gluka portokali maregka

Μόλις τελειώσεις βάλε με αργές κινήσεις τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Αυτό που μένει τώρα είναι να βάλεις το μείγμα σου μέσα στις φλούδες από το πορτοκάλι και να τα βάλεις σε ένα πυρέξ και μέσα σε ταψάκι και στον φούρνο.

grigores oikonomikes suntages

Ρίξε ζεστό νερό στο ταψί και τοποθέτησε το πυρέξ με τα σουφλέ στο κέντρο του ταψιού. Άφησε τα να ψηθούν για 20 λεπτά στους 200 και στο τέλος πασπάλισε τα με άχνη ζάχαρη. Επίσης, μπορείς να τα γαρνίρεις και με δυόσμο.

tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites