malwmeno zevgari

Ποια είναι τα αρνητικά μιας σχέσης!

by ediva

Όμορφες οι σχέσεις και είναι από τις πιο όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές που ζούμε. Σαφώς δεν γίνεται να είναι όλα ρόδινα σε μια σχέση και υπάρχουν εντάσεις, καυγάδες, ρουτίνα. Και συνήθως αυτές οι όχι και τόσο ευχάριστες καταστάσεις είναι που επιλέγουμε να ξεχνάμε όταν ξεκινάμε μια σχέση. Όλες οι σχέσεις έχουν μια “σκοτεινή” πλευρά και καλώς ή κακώς και η δική σου αλλά και η δική μου σχέση θα βρεθούν σε αυτή τη θέση.

Ποια είναι η “σκοτεινή” πλευρά των σχέσεων και τι μπορείς να κάνεις για την αντιμετωπίσεις. Όλες οι απορίες σου θα λυθούν ρίχνοντας απλώς μια ματιά παρακάτω. Πάντως να ξέρεις πως οποιαδήποτε δύσκολη φάση και να περνάει η σχέση σου, αν το αντιμετωπίσεις μαζί με τον σύντροφο σου, όλα θα πάνε καλά. Το κλειδί είναι στην σωστή επικοινωνία μεταξύ σας.

Δες επίσης: 8 Σημάδια ότι έχετε αμοιβαία αισθήματα με αυτόν που θες!

Αρνητικά χαρακτηριστικά μιας σχέσης!

 

Μείωση της ελευθερίας

malwmeno zevgari

Δεν εννοώ το γεγονός ότι πλέον είσαι σε σχέση, αν και μερικές φορές μόνο η σκέψη προκαλεί ένα σφίξιμο. Υπάρχει μείωση της ελευθερίας παντού. Από το γεγονός ότι θα ενημερώσεις τον σύντροφο σου ότι θα βγεις για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, σταματάει ο αυθορμητισμός του να πάρεις μέσα στο βράδυ το αμάξι και να φύγεις. Ακόμα και το κρεβάτι σου που θα μοιραστείς είναι μείωση ελευθερίας.

Δε λέω ότι όλα αυτά θα τα κάνεις με το ζόρι- ίσα ίσα είναι πράγματα τα οποία θα συμβούν φυσιολογικά. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα υπάρξουν στιγμές- και δεν στο κρύβω θα είναι αρκετές- που θα εύχεσαι να είχες έστω το κρεβάτι σου για σένα για να μπορέσεις να ακούσεις μονάχα το εαυτό σου.

Δες επίσης: 8 Λόγοι για να δώσεις δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σου!

Εντάσεις

zevgari malwnei

Δυο μυαλά μαζί, είναι σαν δυο κοκόρια σε ένα κοτέτσι. Όσο κοινά χαρακτηριστικά και να έχετε και γενικά να ταιριάζετε σαν χαρακτήρες, συνεχίζετε να είστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό σημαίνει δυο απόψεις όχι πάντα ίδιες που μπορούν φυσικά να καταλήξουν σε καυγά.

Πέραν από αυτό, οι εντάσεις προέρχονται και από την καθημερινή τριβή. Ειδικά αν μένετε και μαζί και ο ένας δε βοηθάει τόσο τον άλλον, τότε επόμενο είναι να υπάρξει μια σειρά εντάσεων που θα σε κάνει να σκέφτεσαι γιατί αποφάσισες να είσαι με αυτό τον άνθρωπο. Ξαναλέω πως αυτές οι σκέψεις είναι φυσικές και επόμενες μέσα σε στιγμές έντασης.

Χειραγώγηση

melagxoliki kopela

Ναι μπορεί να υπάρξει χειραγώγηση σε μια σχέση. Ένας πολύ πιεστικός και με τάσεις ελέγχου σύντροφος ή ακόμα εσύ η ίδια να είσαι να παίζεις αυτό το παιχνιδάκι και να τον “τσεκάρεις” πως θα σου συμπεριφερθεί αν τον αγνοείς για λίγο καιρό, ας πούμε. Ή να ξεχάσεις το ραντεβού σας ή την επέτειο σας και να σε κάνει να νιώσεις επίτηδες τύψεις και ότι δεν είσαι καλή σύντροφος. Είναι μια δύσκολη κατάσταση την οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσετε. Η συναισθηματική κακοποίηση είναι ό,τι χειρότερο για όλους.

Απιστία

malwmeno zevgari

Μην πεις ποτέ σου “δεν υπάρχει περίπτωση να με κερατώσει ή να τον κερατώσω”. Όσο καλά και αν ξέρετε ο ένας τον άλλον, δεν αποκλείεται αυτή την πιθανότητα. Στην τελική, όλοι άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη. Μπορεί να μην είναι κανείς από τους δυο σας ο τύπος που θα απατήσει, αλλά να τα φέρει έτσι η στιγμή που να συμβεί. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις, αλλά αν σου συμβεί θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσετε- ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Ψέματα

ginaika klaiei

Είτε είναι μικρά αθώα ψεματάκια, είτε είναι ψέματα πληγώνουν το ίδιο. Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι όλοι λέμε ψέματα ακόμα και στους κοντινότερους ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει γιατί πιστεύουμε ότι έτσι τους προστατεύουμε και δεν τους πληγώνουμε. Ξεχνάμε το γεγονός ότι τα ψέματα κάποια στιγμή βγαίνουν στη φόρα και πληγώνουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και να λέτε τα πάντα ο ένας στον άλλον, να θυμάσαι πάντα ότι μπορεί να υπάρξουν πράγματα τα οποία σου κρύβει.

Απωθημένα

stenaxwrimeni ginaika

Και φτάνω στην πιο “σκοτεινή” πλευρά των σχέσεων που είναι τα απωθημένα. Όχι τα απωθημένα στο κρεβάτι, αλλά τα απωθημένα από ημιτελείς παλιές σχέσεις ή συναισθήματα από προηγούμενη σχέση που ακόμα δεν έχεις ή δεν έχει αντιμετωπίσει ο σύντροφος σου. Είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να προκαλέσει όλα τα παραπάνω και να διαλύσει μια σχέση. Για αυτό καλό θα ήταν να βεβαιωθείς πως τόσο εσύ, όσο και ο υποψήφιος σύντροφος σου δεν έχετε ανοιχτές παρτίδες με το παρελθόν σας. Δες επίσης ποια είναι τα 8 σημάδια πως ο άντρας που σου αρέσει είναι πληγωμένος από την πρώην του!

Related Posts