apath-antras-gunaika

Πως να ΜΗΝ αντιδράσεις όταν σε απατήσει!

by ediva-author

Το να συνειδητοποιήσεις ότι ο άντρας σου ή το αγόρι σου σε έχει απατήσει, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Σίγουρα θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι έφταιγε και σε κεράτωσε, αν ευθυνόσουν εσύ, αν πρέπει να παρέτε διαζύγιο ή να χωρίσετε.

Και φυσικά, πέρα από το αρχικό σοκ, ακολουθούν και τα υπερβολικά νεύρα σε σημείο, που να θέλεις να τον σκοτώσεις. Μπορεί να μην πήγαινε καλά ο γάμος ή η σχέση σας σας, αλλά έπρεπε να απιστήσει; Μάλλον, είναι ο καιρός να λάβεις κάποιες δραστικές αποφάσεις και όσο το κάνει αυτό, φρόντισε να αποφύγεις τα παράκατω.

 

Δες επίσης: 10 Χαρακτηριστικά του άντρα που σε απατάει!

 

Τι να μην κάνω όταν με κερατώσει!

 

Μην πάρεις εκδίκηση από το αγόρι σου!

ekdikhsh-amaksi

Η πρώτη σκέψη, που σου έρχεται στο μυαλό, όταν σου τα φορέσει είναι να τον εκδικηθείς. Και λογικό, αφού, αυτό που έκανε, ήταν άδικο. Αν το κάνεις όμως θα νιώσεις πολύ χειρότερα στην πορεία. Μην πάρεις τηλέφωνο την άλλη και μην πεις στα παιδιά σου τι έκανε, για να νιώσει άσχημα.

Τέτοιες συμπεριφορές, μπορεί βραχυπρόθεσμα να σε ικανοποιήσουν, αλλά μακροπρόθεσμα, δημιουργούνται νέα προβήματα και έξτρα πληγές, που θα πρέπει να γιατρευτούν.

 

Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις!

diazugio-moixeia-kerato

Μόλις ανακαλύψεις ότι έχει μοιχεύσει είναι απόλυτα φυσιολογικό να σκέφτεσαι, αν όλα θα τελειώσουν εδώ και τώρα. Θα χωρίσεις; Θα διακόψει τη σχέση του με την άλλη, για να τα ξαναβρείτε; Θα επηρεαστούν τα παιδιά σας; Και παρόλο, που ο σύζυγός σου πήρε μια απόφαση ζωής, δεν χρειάζεται να το κανεις κι εσύ, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Το να πάρεις τη δεδομένη στιγμή “σκληρές” αποφάσεις, πιθανότατα θα σε οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Δεν είσαι οκ ούτε συναισθηματικά, ούτε νοητικά. Καλύτερα, να σκεφτείς πιο βραχυπρόθεσμα πράγματα, αν π.χ. θα πάτε διακοπές ή σε εκείνο το οιγενειακό τραπέζι. Και όταν κάπως ηρεμήσεις, τότε με καθαρό μυαλό, σκέψου τι να κάνεις.

 

Μην το πεις σε όλους!

ksenokoimatai-apataei-thlefwno

Το να θέλεις να το συζητήσεις και να ζητήσεις βοήθεια από αλλους, σίγουρα δεν κάνει κακό και ίσα- ίσα θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις μια δύσκολη στιγμή. Βέβαια κρίνε, πριν το πεις. Δηλαδή, το να ενημερώσεις τους γονείς σου ότι ξενοκοιμάται, θα κάνει τις οικογενειακές διακοπές σας κόλαση.

Μίλα με φίλους και φίλες σου, που ξέρεις ότι θα σε συμβουλεύσουν σωστά και όχι απλά θα αρχίσουν να τον βρίζουν, για το τι κακό σου έκανε.

 

Μην τον συγχωρέσεις αμέσως!

forgiving-himΔες επίσης: 3 Τρόποι που το Facebook καταστρέφει τη σχέση σου!

Το πιο εύκολο από όλα είναι να τον συγχωρέσεις και να γυρίσετεστο να είστε και πάλι ευτυχισμένοι μαζί, σαν να μην έγινε τίποτα. Όμως, αυτό δημιουργεί έξτρα προβλήματα στη σχέση, καθώς δεν έχετε κάνει τη δύσκολη συζήτηση, όπου θα καταμετρήσεις και εσύ και εκείνος τα λάθη σας, ώστε να τα λύσετε.

Μπορεί να σου πάρει εβδομάδες ή και μήνες, για να συνέλθετε. Αν το κάνεις βέβαια και τα ξαναβρείτε, θα τα έχετε ξαναβρει πραγματικά και θα κρατήσει.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts