ρεφλέ στα μαλλιά

Πως να πετύχεις μόνη τέλειο ρεφλέ στα μαλλιά

by ediva

Όλες μας θέλουμε το χρώμα των μαλλιών μας να είναι λαμπερό και ανανεωμένο! Όμως, το συχνό βάψιμο των μαλλιών, επιβαρύνει και καταστρέφει την ποιότητα της τρίχας μας. Για αυτό, αν θέλεις να προσφέρεις λίγη ένταση στο χρώμα των μαλλιών σου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την τεχνική του ρεφλέ στα μαλλιά!

Το ρεφλέ, είναι μία τεχνική που θα σε βοηθήσει πολύ αν βάφεις συχνά τα μαλλιά σου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις! Βοηθάει είτε στο να διορθώσει κάποια διχρωμία στο χρώμα των μαλλιών, είτε στο να ανανεώσει το φυσικό σου χρώμα, χωρίς να το επιβαρύνει! Επιπλέον, το ρεφλέ στα είναι μια εύκολη τεχνική που μπορείς να κάνεις και μόνη σου, στο σπίτι! Δες παρακάτω όλα τα βήματα για το πως να πετύχεις μόνη τέλειο ρεφλέ στα μαλλιά!

Εύκολος τρόπος για ρεφλέ στα μαλλιά στο σπίτι!

Τι είναι το ρεφλέ στα μαλλιάλαμπερό κόκκινο χρώμα

Η τεχνική του ρεφλέ, είναι αρκετά γνωστή! Την χρησιμοποιούν οι γυναίκες που θέλουν να ανανεώσουν το χρώμα των μαλλιών τους και επιλέγουν συνήθως ξανθές ή κόκκινες αποχρώσεις! Είναι στην ουσία ένας τρόπος να διατηρήσεις ένα χρώμα, ή να αλλάξεις την απόχρωση που έχεις στα μαλλιά σου, χωρίς να τα βλάψεις γιατί το μίγμα, δεν έχει μέσα του αρκετή λευκαντική ουσία. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα χρωμογαλάκτωμα που βοηθάει στη λάμψη των μαλλιών!

Δες επίσης: Εύκολα και όμορφα χτενίσματα για καρέ μαλλιά

Σε ποιές περιπτώσεις χρειάζεται το ρεφλέ στα μαλλιά

μαλλιά με κίτρινο χρώμα μαύρη ρίζα

Η τεχνική του ρεφλέ στα μαλλιά, είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις! Αρχικά, μπορείς να κάνεις ρεφλέ ακόμα και όταν τα μαλλιά σου έχουν το φυσικό τους χρώμα! Αυτό αποσκοπεί στην αλλαγή του χρώματος, χωρίς την καταστροφή της τρίχας. Ακόμα, μπορείς να κάνεις ρεφλέ όταν έχεις ήδη βαμμένα τα μαλλιά σου ένα χρώμα, και έχουν ξεθωριάσει ή έχει βγει ρίζα! Αν έχεις βαμμένα κόκκινα, ή ξανθά τα μαλλιά σου, ίσως παρατηρείς το ξεθώριασμα του χρώματος ή μία κιτρινίλα μετά από λίγο καιρό! Για να το αποφύγεις αυτό, χρησιμοποίησε ρεφλέ με χρώμα ίδιο με τα μαλλιά σου! Έτσι, στην πραγματικότητα, τα μαλλιά σου θα δέχονται την λευκαντική ουσία της βαφής μόνο στην ρίζα, και με την χρήση του ρεφλέ θα δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για μοντέρνα και στιλάτα μαλλιά το 2023

Ρεφλέ στις ανταύγειες και στο μπαλαγιάζρεφλέ στα μαλλιά ανταύγειες

Άλλη μία περίπτωση που το ρεφλέ θα ανανεώσει τα μαλλιά σου είναι αν έχεις ανταύγειες ή μπαλαγιάζ! Συγκεκριμένα, αν έχει καιρό που έχεις κάνει τις ανταύγειες στα μαλλιά σου, θα  ξεθωριάσει ή θα βγει η γνωστή κιτρινίλα. Έτσι, με το ρεφλέ, μπορείς να καθυστερήσεις την επίσκεψη στο κομμωτήριο! Χρησιμοποίησε το χρώμα που θέλεις στα μαλλιά σου και θα δεις πως θα ανανεωθεί το χρώμα τους, χωρίς να χάσεις τις ανταύγειες σου! Ακόμα, το ρεφλέ στα μαλλιά θα δώσει διαφορετικό χρωματικό τόνο στις τούφες με τις ανταύγειες, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο!

Δες επίσης: Πως να δώσεις λάμψη στο φυσικό χρώμα μαλλιών

Τι θα χρειαστείςπινέλο και μπολ για ρεφλέ στα μαλλιά

Αν σε έπεισα και θέλεις να προσπαθήσεις να κάνεις μόνη σου ρεφλέ στα μαλλιά σου, τότε θα χρειαστείς λίγο 20 ml σαμπουάν, 20 ml από το χρώμα της βαφής που θέλεις και 20 ml οξυζενέ 10 βαθμών! Ακόμα, θα πρέπει να έχεις γάντια, ενώ καλό είναι να έχεις ειδικό μπολ και πινέλο για βαφή μαλλιών. Ανακάτεψέ τα όλα μαζί σε ένα μπολ και το μίγμα του ρεφλέ σου είναι έτοιμο!

Δες επίσης: Συμβουλές για μαλλιά που λάμπουν από υγεία στις διακοπές σου!

Ποιες βαφές μαλλιών να χρησιμοποιήσεις στο ρεφλέ;

χρώμα βαφές ρεφλέ στα μαλλιά

Αυτό είναι εύκολο! Όλες οι βαφές που δεν είναι φυσικά χρώματα! Συγκεκριμένα, οι βαφές με ακέραιους αριθμούς (5,6,7) είναι τα λεγόμενα φυσικά χρώματα! Για αυτό επέλεξε ένα χρώμα, που είναι κοντά σε αυτό που έχεις και έχει τουλάχιστον ένα δεκαδικό στοιχείο! Για καλύτερα αποτελέσματα, συμβουλεύσου κάποιον υπάλληλο του καταστήματος που θα προμηθευτείς τις βαφές!

Δες επίσης: Ποιο χρώμα μαλλιών σου πάει ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

Ρεφλέ μόνη στο σπίτι

Κορίτσι βάφει μόνη μαλλιά

Ακόμα, αν τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα και έχει βγει η ρίζα, θα σου πρότεινα να βάψεις την ρίζα σου κανονικά και να αφήσεις την βαφή να δράσει! Έπειτα, 10 λεπτά πριν την ξεβγάλεις, άπλωσε στα μαλλιά σου το μίγμα του ρεφλέ! Μπορείς να το απλώσεις σαν κανονική βαφή με το ειδικό πινέλο, ή να την απλώσεις καλά με τα χέρια σου, αφού φυσικά έχεις φορέσει γάντια! Έπειτα, κάνε καλό μασάζ σε όλο το κεφάλι, και όταν είσαι σίγουρη ότι η βαφή έχει απλωθεί καλά, άφησε τη να δράσει για 10 λεπτά ! Τέλος, λούσε καλά τα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα σου, και είσαι έτοιμη!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts