γυναίκα ψυγείο σπίτι διακοπές

6 Πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν τις διακοπές

by tzinav

Η περίοδος των διακοπών για τις περισσότερες από εμάς έχει ήδη ξεκινήσει. Πριν κλείσεις όμως το σπίτι σου και αναχωρήσεις θα πρέπει να το έχεις προετοιμάσει αναλόγως. Με άλλα λόγια, υπάρχουν μερικά πράγματα που έχεις να κάνεις στο σπίτι πριν φύγεις για διακοπές έτσι ώστε να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις όταν γυρίσεις!

Είναι αλήθεια ότι στις περισσότερες από εμάς έχει τύχει να γυρίσουμε μετά από μέρες στο σπίτι μας και να δούμε πράγματα που δε θα θέλαμε! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ετοιμαστείς κατάλληλα πριν την αναχώρηση σου. Ανακάλυψε λοιπόν 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν τις διακοπές!

Πως να προετοιμάσεις το σπίτι σου πριν φύγεις διακοπές!

 

1. Καθάρισε το ψυγείο

γυναίκα ψυγείο σπίτι διακοπές

Καλό είναι την εβδομάδα πριν φύγεις διακοπές να αρχίσεις να καταναλώνεις ότι έχεις ήδη στο ψυγείο σου και να μη το γεμίζεις με νέα πράγματα. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να πετάξεις από το ψυγείο τρόφιμα που θα χαλάσουν μέσα στο διάστημα που λείπεις. Εξάλλου, γιατί να τα αφήνεις να μουχλιάζουν και να σου λερώνουν το ψυγείο;

2. Καθάρισε το σπίτι

γυναίκα βάζει σκούπα σπίτι διακοπές

Πριν φύγεις για τις διακοπές φρόντισε να καθαρίσεις το σπίτι σου. Μια σκούπα, ένα σφουγγάρισμα και ένα φρεσκάρισμα στο μπάνιο θα συντηρήσουν το σπίτι σου όσο λείπεις. Άσε που όταν γυρίσεις δε θα έχεις να προσθέσεις στις πολλές δουλειές που θα έχεις έτσι κι αλλιώς το καθάρισμα.

Δες επίσης: 10 Συμβουλές καθαριότητας για άτομα με αλλεργίες

3. Βγάλε τις ηλεκτρικές συσκευές από τη πρίζα

πρίζα

Γιατί να αφήνεις τις ηλεκτρικές συσκευές στην πρίζα όσο λείπεις; Είναι σίγουρα καλύτερο να τις βγάλεις ώστε αφενός να μην υπάρχει κατανάλωση ενέργειας και αφετέρου να αποφύγεις τυχόν βλάβες από διακοπή ρεύματος.

4. Πέταξε τα σκουπίδια- Προετοίμασε το σπίτι για τις διακοπές

γυναίκα πετάει σκουπίδια

Είναι άκρως απαραίτητο να θυμηθείς να πετάξεις όλα τα σκουπίδια του σπιτιού πριν φύγεις για διακοπές! Κι αυτό γιατί αν δε το κάνεις θα γυρίσεις και θα αντιμετωπίσεις πολύ δυσάρεστες οσμές ή ακόμα και ζωύφια. Μην ξεχάσεις λοιπόν να διπλοτσεκάρεις ότι έχεις πετάξει τα πάντα!

5. Βρες μια λύση για τα φυτά σου

γλάστρα ποτήρι νερο

Αν έχεις φυτά στο σπίτι και θέλεις να τα διατηρήσεις τότε σίγουρα θα πρέπει να βρεις μια λύση. Η καλύτερη είναι να δώσεις τα κλειδιά σε κάποια φίλη και να έρχεται να τα ποτίζει. Αν αυτό δε γίνεται τότε μια άλλη επιλογή είναι το αυτόματο πότισμα. Αν και αυτή η λύση δεν σου ταιριάζει τότε μπορείς να βρεις αυτοσχέδια κόλπα (όπως αυτό με τα αναποδογυρισμένα μπουκάλια) για να βρεις τα φυτά σου υγιή όταν γυρίσεις.

Δες επίσης: 6 Όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

6. Κλείσε το γενικό διακόπτη του νερού- Προετοίμασε το σπίτι για τις διακοπές

σπασμένος σωλήνας νερού

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να γίνει μια διαρροή στο σπίτι. Πάντα το αποτέλεσμα της είναι δυσάρεστο αλλά αν συμβεί την περίοδο που λείπεις και τα νερά λιμνάζουν μπορεί να γίνει καταστροφική. Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις το γενικό διακόπτη του νερού και να γλιτώσεις από ένα τέτοιο πρόβλημα! Βέβαια αν έχεις αυτόματο πότισμα για τα φυτά σου το να κλείσεις το γενικό του νερού δεν είναι επιλογή.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts