ψέκασμα στις γόβες για τις μυρωδιές

5 Συμβουλές για να μη μυρίζουν τα παπούτσια!

by ediva

Τα διάφορα βακτήρια, ο ιδρώτας και οι μικρο-πληγές στα πόδια σου είναι μερικές από τις αιτίες που μπορεί να οδηγούν στο να μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σου. Με τον καιρό τα βακτήρια μπορεί να εισχωρήσουν βαθιά στο ύφασμα των παπουτσιών σου, καλό είναι λοιπόν η κακοσμία αυτή να αντιμετωπίζεται άμεσα έτσι ώστε να μην γίνει μόνιμη.

Με μερικά απλά tips που θα βρεις παρακάτω μπορείς να αποτρέψεις τις άσχημες μυρωδιές εύκολα και γρήγορα, με υλικά που μάλλον έχεις ήδη στο σπίτι σου!

Tips για να εξαφανίσεις τις άσχημες μυρωδιές στα παπούτσια σου!

 

1. Βάλε τα σε ένα σημείο με ήλιο για να στεγνώσουν!

απλωμένα παπούτσια

Διατηρώντας στεγνά τα παπούτσια σου θα αποτρέψεις την ανάπτυξη των βακτηρίων. Άφηνε τα λοιπόν για λίγη ώρα στον ήλιο κάθε φορά που τα φοράς. Φρόντισε όμως να μην τα ξεχνάς στον ήλιο καθώς η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει και να σκληρύνει τα παπούτσια σου!

Δες επίσης: 6 Εύκολα tips για να μυρίζει τέλεια το σπίτι σου!

2. Διώξε τη κακοσμία με λίγη μαγειρική σόδα!

σόδα στα παπούτσια για τις μυρωδιές

Η μαγειρική σόδα μπορεί να διώξει τη κακοσμία από τα παπούτσια σου καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφάει και να εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές. Μπορείς να ρίξεις λίγη μαγειρική σόδα κατευθείαν στα παπούτσια σου ή ακόμα καλύτερα να βάλεις λίγη σόδα σε μία κάλτσα ή ένα φίλτρο καφέ και ύστερα στο παπούτσι!

Δες επίσης: 5 Φυτικά DIY για να μυρίζει το σπίτι σου τέλεια!

3. Ρίξε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια!

ψέκασμα στις γόβες για τις μυρωδιές

Τα αιθέρια έλαια όχι μόνο θα διώξουν τη κακοσμία, αλλά θα κάνουν τα παπούτσια σου να μυρίζουν όμορφα. Σημαντική προϋπόθεση σε αυτό όμως είναι προηγουμένως να τα έχεις πλύνει ή να τα έχεις στεγνώσει επαρκώς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ευκάλυπτο, μαύρο τσάι λεβάντα ή μέντα!

Δες επίσης: 5 Πράγματα για να μυρίζεις όμορφα συνεχώς!

4. Τρίψε τα παπούτσια σου με λίγο αλκοόλ!

αλκοόλ για καθαρισμό παπουτσιών

Λίγο αλκοόλ μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη κακοσμία στα παπούτσια σου. Είναι ίσως η γρηγορότερη λύση καθώς το αλκοόλ εξατμίζεται αμέσως και δεν αφήνει τα παπούτσια σου υγρά. Βούτα λίγο βαμβάκι σε αλκοόλ και πέρασε το στο εσωτερικό των παπουτσιών σου!

Δες επίσης: 12 Λόγοι που η αναπνοή σου μυρίζει!

5. Νερό με ξύδι για τις δυσάρεστες οσμές στα παπούτσια!

καθάρισμα παπουτσιών

Δες επίσης: Γιατί μυρίζει η ευαίσθητη περιοχή;

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλώς νερό με ξύδι. Είναι μια πιο απλή και φυσική λύση που έχει όμως αντίστοιχα αποτελέσματα. Είναι ιδανικό για παπούτσια που δε μπαίνουν στο πλυντήριο όπως τα δερμάτινα ή τα σουέτ!

Related Posts