γυναίκα βάζει μάσκαρα

Ποια εργαλεία του μακιγιάζ έχουν τα περισσότερα βακτηρίδια!

by ediva

Ως γυναίκα, το να μην λατρεύεις το μακιγιάζ είναι σπάνιο φαινόμενο. Συνήθως, έρχεσαι σε επαφή με το βιομηχανία της ομορφιάς από μικρή ηλικία, είτε μέσω της μητέρας σου, είτε μέσω του περίγυρού σου. Θεωρείς ότι το μακιγιάζ είναι από τα πιο χρήσιμα «εργαλεία» που έχεις στη διάθεση σου όσον αφορά την εξωτερική σου εμφάνιση.

Και αυτό ισχύει ως έναν βαθμό. Από τη μία σε βοηθάει να καλύψεις ατέλειες και να αναδείξεις τα όμορφα χαρακτηριστικά σου. Από την άλλη, μέσω αυτού συμβάλλεις στην εγκαθίδρυση των συχνά ανθυγιεινών προτύπων ομορφιάς. Ωστόσο, το μακιγιάζ δεν αποτελεί μόνο έναν έμμεσο κίνδυνο σε κοινωνικά πλαίσια. Αποτελεί, επίσης, και έναν άμεσο κίνδυνο στη σωματική σου ακεραιότητα!

Η αλήθεια για τα εργαλεία του μακιγιάζ σου και τα βακτήρια

γυναίκα βάζει μάσκαρα

Συγκεκριμένα, τα εργαλεία του μακιγιάζ σου αλλά ακόμα και τα προϊόντα τα ίδια είναι φορείς των χειρότερων βακτηρίων. Τα κραγιόν που τόσο λατρεύεις, η μάσκαρα, το eyeliner, ακόμα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς για να απλώσεις το make up, όλα δοκιμάστηκαν και τα αποτελέσματα δεν ήταν υπέρ τους.

Οι έρευνες έδειξαν ότι στα 467 προϊόντα σύνολο, το 70-90% ήταν μολυσμένα με διάφορα βακτήρια. Ως επί το πλείστον, τα βακτήρια που βρέθηκαν σχετίζονταν με δερματικές λοιμώξεις, τροφική δηλητηρίαση και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Δες επίσης: 5 Λάθη του μακιγιάζ που προκαλούν σοβαρή ακμή!

Τα πιο επιβλαβή εργαλεία του μακιγιάζ

γυναίκα με εργαλείο του μακιγιάζ σφουγγαράκι beauty blender

Οι ίδιες έρευνες έδειξαν ότι το λιγότερο επικίνδυνο προϊόν από το οποίο δύναται να πάθεις παρόμοιες λοιμώξεις είναι συγκεκριμένα το κραγιόν και όχι το lipgloss, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το beauty blender σου. Ναι ακριβώς, το σφουγγαράκι με το οποίο εφαρμόζεις τη βάση και το concealer σου δεν είναι ο καλύτερος σου φίλος, αλλά ο εφιάλτης της επιδερμίδας σου.

Τα beauty blenders, λοιπόν, έχουν το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από μύκητες. Το αίτιο; Ότι πριν τα χρησιμοποιήσεις οφείλεις να τα βρέξεις για να σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα υγρά σφουγγαράκια αποτελούν γόνιμο έδαφος αναπαραγωγής για τους μύκητες. Ειδικά, αν δεν τα καθαρίζεις εις βάθος και δεν τα στεγνώνεις στη συνέχεια.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τα προϊόντα ομορφιάς σου!

Τα λάθη που κάνεις

πινέλα, προϊόντακαι εργαλεία του μακιγιάζ

Και όχι, δεν φταίνε οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν για τα βακτήρια, αλλά εσύ η ίδια! Είναι γεγονός ότι τα εργαλεία ομορφιάς χρειάζονται καθάρισμα, ακριβώς για να μην συγκεντρώνουν βακτήρια που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Όλα τα προϊόντα οφείλεις να τα καθαρίζεις σωστά ανά τακτά διαστήματα.

Ακόμη, η καθημερινή χρήση των διαφόρων προϊόντων σε περιβάλλοντα που αποτελούν πηγές μικροβίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις. Εφαρμόζοντας το make up σου στο μπάνιο, σε δημόσιες τουαλέτες, σε τρένα και αεροπλάνα εκθέτεις τα εργαλεία του μακιγιάζ σου στα πιο επιβλαβή βακτήρια.

Δες επίσης: Γιατί είναι τόσο κακό να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας;

Τέλος, οι έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τη ημερομηνία λήξης των αγαπημένων προϊόντων τους. Μεγάλο λάθος καθώς υπάρχουν για έναν λόγο. Αν δεν θέλεις οι επιπτώσεις ενός ληγμένου κονσίλερ να αφήσουν το στίγμα τους στην επιδερμίδα σου, μην είσαι μία από αυτές!

Related Posts