γυναίκα πίνει καφέ πριν την εργασία από το σπίτι

5 Συμβουλές για παραγωγική εργασία από το σπίτι!

by ediva

Το τελευταίο καιρό  όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα. Η εργασία από το σπίτι και το πώς μπορείς να παραμείνεις παραγωγική και να αποδίδεις στη δουλειά σου σε ένα οικείο για σένα περιβάλλον είναι θέματα που απασχολούν. Αν απασχολούν κι εσένα, μην ανησυχείς καθόλου! Παρακάτω έχω συγκεντρώσει 5 συμβουλές για την εργασία από το σπίτι που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Ευτυχώς χάρη στην εξέλιξη του διαδικτύου, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες δεν χρειάζεται να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Η μετάβαση όμως για εσένα, μία εργαζόμενη γυναίκα από τη δουλειά στο γραφείο στη δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι δύσκολη. Για να ξεπεράσεις δυσκολίες όσον αφορά τη παραγωγικότητα, διάβασε τη συνέχεια!

Πώς να είσαι εξίσου παραγωγική στην εργασία από το σπίτι

 

1. Διαμόρφωσε το κατάλληλο περιβάλλον!

υπολογιστής και γάτα

Το περιβάλλον έχει μεγάλη επίδραση στη παραγωγικότητά σου. Αν το σκεφτείς συγκεκριμένα το περιβάλλον του σπιτιού έχει ήδη διαμορφωθεί στο μυαλό σου ως ένας χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Το να κάνεις λοιπόν τη μετάβαση από αυτό το mindset σε ένα άλλο σίγουρα είναι δύσκολο.

Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσεις όντας εργαζόμενη από το σπίτι να είσαι σε ένα δωμάτιο που δεν έχεις συνδέσει με τα παραπάνω ή σε ένα γραφείο που να έχει όλα τα απαραίτητα σύνεργα για να σου θυμίζουν τον εργασιακό σου χώρο. Μην προσπαθήσεις να δουλέψεις από τον καναπέ!

Δες επίσης: 5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική!

2. Μην αλλάξεις την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι!

συμβουλές για εργασία από το σπίτι

Ένα από τα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά τη μετάβαση αυτή είναι να αλλάξεις την ώρα που ξυπνάς κάθε πρωί. Ο ξεκούραστος ύπνος και το πρωινό ξύπνημα αποτελούν τις προυποθέσεις για μια παραγωγική ημέρα και για τη καλή απόδοση στις υποχρεώσεις σου. Οπότε προσπάθησε να μην αλλάξεις αυτή τη λεπτομέρεια ώστε να μη διακινδυνεύσεις την αποδοτικότητά σου!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που πρέπει επειγόντως να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

3. Φρόντισε να έχεις μία ρουτίνα!

γυναίκα πίνει καφέ πριν την εργασία από το σπίτι

Φυσικά απαραίτητο στοιχείο δείχνει να είναι και η ρουτίνα.  Διότι αφού έχουν έρθει τα πάνω κάτω, η ρουτίνα θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τις ισορροπίες. Ξύπνα το πρωί μία λογική ώρα, κάνε τη πρωινή σου περιποίηση, βγάλε τις πυτζάμες και ντύσου με κανονικά ρούχα και απόλαυσε το καφεδάκι σου πριν καθίσεις στον προσωρινό χώρο εργασίας σου!

Δες επίσης: 6 Πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι!

4. Σημαντικό είναι να κάνεις τα δύσκολα πράγματα πρώτα στην εργασία από το σπίτι!

γυναίκα που κάνει εργασία από το σπίτι

Επιπλέον, θα σου πρότεινα να αντιμετωπίζεις πρώτα τις πιο δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες και υποθέσεις. Γιατί; Προφανώς επειδή οι πιθανότητες να “λουφάρεις” και να αναβάλεις τις δουλειές σου είναι μεγαλύτερες προς το τέλος του ωραρίου σου! Να λοιπόν και κάτι που δεν έχει αλλάξει μέσα σε όλα.

Δες επίσης: Πώς να περάσεις μια υπέροχη μέρα στο σπίτι!

5. Κάνε διαλείμματα!

εργαζόμενη γυναίκα διάλειμμα

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσεις εν ώρα εργασίας είναι τα διαλείμματα. Ακριβώς όπως και στο φυσιολογικό σου ωράριο είχες τουλάχιστον ένα διάλειμμα, έτσι και τώρα πρέπει να κάνεις διάλειμμα! Μάλιστα καλό θα ήταν να βγαίνεις από το χώρο εργασίας και να κάνεις βόλτα στο υπόλοιπο σπίτι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα διαλέιμματα σίγουρα θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις παραγωγική κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts