Εύκολη και νόστιμη Συνταγή: Κανελόνια με κοτόπουλο!

Εύκολη και νόστιμη Συνταγή: Κανελόνια με κοτόπουλο!

Την συνταγή αυτή, τα κανελόνια με κοτόπουλο, την βρήκα στο τεφτεράκι της μαμάς μου και μου θύμησε τα παιδικά μου χρόνια. Καθαρά σπιτική Κυριακάτικη συνταγή.

Πάντα απέφευγα τα κανελόνια καθώς μου φαίνονταν μπελάς. ‘Ποιος τα γεμίζει τώρα;’ σκεφτόμουνα πάντα, καθώς ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος. Βρήκα όμως αυτή τη συνταγή της μαμάς μου, που μου έλυσε πραγματικά τα χέρια.

 

 

 

Τι θα χρειαστούμε:

1 κουτί κανελόνια
1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος ( το προτιμάω καθώς έχει τα λιγότερα λιπαρά)
2 ξερά κρεμμύδια και 1 σκελίδα σκόρδο ( αρκετά ψιλοκομμένα, αλλά όχι στο μπλέντερ)
Φρέσκες ώριμες ντομάτες περίπου 1κ.
½ ποτήρι λευκό κρασί
Βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας
Αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας
2 φλιτζάνια γάλα ( ελαφρύ)
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα ( η κρητική είναι η καλύτερη)
200 γρ. φέτα
Λαδάκι

Οδηγίες παρασκευής για τα κανελόνια με κοτόπουλο :

Ψιλοκόβω το κοτόπουλο και το τσιγαρίζω μέχρι να πάρει χρωματάκι μαζί με το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι μου.

tsigarizo to kotopoylo

Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κρασάκι μου. Ανακατεύω και περιμένω μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.

Σειρά έχει η μπεσαμέλ μας! Μπορείτε να πάρετε και έτοιμη αλλά η φτιαχτή έχει άλλη χάρη σίγουρα!  Βάζουμε στη κατσαρόλα μας βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά αλλά προσοχή ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.

anakateyo ti mpesamel

Τρίβω τις ντομάτες και πετάω το ‘τσόφλι’ τους. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μπεσαμέλ μου , τη μισή ποσότητα της τομάτας που μόλις έτριψα , το κοτόπουλο, τη μισή μου τριμμένη γραβιέρα και το τυρί κρέμα.

Στο κάτω μερος του ταψιού ρίχνω λίγη ποσοτητα τομάτας ίσα ίσα για να το καλύψω. Στη συνέχεια γεμίζω τα κανελόνια μου και τα βάζω στη σειρά. Δεν είναι ανάγκη το γέμισμα να είναι τέλειο καθώς στην συνέχεια χύνουμε από πάνω την υπολοιπη τομάτα μας και 1 φλιντζάνι γάλα.

 

Για περισσότερες Οικογενειακές Κυριακάτικες συνταγές δες εδώ!

Στο τέλος ρίχνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα μου από πάνω για να πάρει μία ωραία κρούστα το φαγητάκι μου.

Βάζω στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 180C.

kanelonia me kotopoylo

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites