sintagi kastanopita cheiropoiiti, ediva.gr

Συνταγή για καστανόπιτα σιροπιαστή!

by ediva

Χειμώνιασε και τα κάστανα κάνανε την εμφάνιση τους. Πρώτα, πρώτα στα κάρβουνα ή τον φούρνο ψητά και έπειτα γλυκό του κουταλιού ή και τυλιχτό γλυκάκι. Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε μια σιροπιαστή πίτα με φύλλο κρούστας και μέσα να κρύβει πολτοποιημένο βρασμένο κάστανο;

Η καστανόπιτα είναι ένα νηστίσιμο γλυκό του χειμώνα που το κάνουν την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων στα ορεινά χωρία της Β. Ελλάδας, στο Όρος Πάικο. Η γεύση της θα σε παραπέμψει στην γνωστή Σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα, είναι τόσο υπέροχη. Απαιτεί λίγα υλικά, λίγο κόπο, λίγη υπομονή για να καθαρίσουμε τα κάστανα. Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ!

Νόστιμη καστανόπιτα σιροπιαστή

kastanopita cheiropoiiti

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 450 γρ. φύλλα Κρούστας
  • 500 γρ. κάστανο βρασμένο ψίχα
  • 150 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 1 ½ λ. νερό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 Ξύλο κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 λεμόνι στην μέση

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι!

Εκτέλεση:

  • Στρώνουμε σε κάθε φύλλο μια λωρίδα κάστανο, βουτυρώνω το φύλλο και το τυλίγω.
  • Αφού το κάνω ρολό, εάν θέλουμε τυλίγουμε το φύλλο σαν σαλιγκαράκι.
  • Βουτυρώνω ένα ταψί και τα στρώνω στο ταψί.
  • Αφού βουτυρώσω και από πάνω το φύλλο για να κοκκινίσει ψήνω στους 170 βαθμούς για 40΄ σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζω το σιρόπι, βάζω όλα τα υλικά μαζί να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. (Θα πρέπει το σιρόπι να είναι διαφανές)
  • Αφού ψηθεί η πίτα, αφήνω να κρυώσει κανένα μισάωρο και ρίχνω το σιρόπι ζεστό.
    Αφήνω να πιει όλο το σιρόπι η πίτα, την σερβίρω εάν θέλεις με ζάχαρη κανέλα

Δες επίσης: Συνταγή για ατομικά γεμιστά μηλοπιτάκια με 9 υλικά!

Ευχαριστούμε πολύ τον σεφ Γιώργο Σημίτη για την συνταγή του!

Related Posts