pisteuo k thelo

5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου και να πετύχεις!

by ediva

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι η επιτυχία είναι θέμα συνθηκών ή εξωτερικών παραγόντων. Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως της επιτυχίας είτε επαγγελματικής είτε προσωπικής πηγάζει και οφείλεται στον ίδιο μας τον εαυτό. Όλοι μας άθελα μας υιοθετούμε συμπεριφορές που δεν μας εξυπηρετούν και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην επίτευξη των στόχων μας. Με βάση την ψυχολογία προτείνονται κάποια tips για να αλλάξεις την συμπεριφορά σου, τον εαυτό σου και κατ’επέκταση τη ζωή σου.

Αν επιλέξεις μία τέτοια πορεία εσωτερικής αναδιοργάνωσης θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για σκληρή δουλειά. Η ερώτηση που θα πρέπει να κάνουμε δεν είναι πώς να πετύχω την αλλαγή γρήγορα και εύκολα, αλλά πώς θα φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα σωστά. Ακολουθώντας αργά και σταθερά βήματα οι καταστάσεις που βιώνουμε και η ζωή μας σιγά σιγά καλυτερεύουν.

Tips αυτοβελτίωσης και επιτυχίας

 

Η πιθανότητα γίνεται επιλογή

epilogi

Ένα χαρακτηριστικό των νικητών στη ζωή είναι ότι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και τις πιθανότητες. Δεν περιμένουν να εξελιχθούν τα πράγματα και οι καταστάσεις αλλά αντιθέτως τα φέρνουν στα μέτρα τους και στο τέλος πετυχαίνουν την απόφασή τους. Ένας πολύ ενθαρρυντικός τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να γράψεις σε ένα χαρτί τι θεωρείς εσύ επιτυχία. Μόλις έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα βάλε οριστικούς στόχους και ανακάλυψε τον τρόπο να τους πετύχεις. Σου θυμίζω και πάλι ότι θέλει υπομονή και δουλειά για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις την διαδικασία.

Δες επίσης: 4 Σημάδια ότι είσαι ντροπαλή και πώς να το αντιμετωπίσεις!

Πέρνα από την εκπαίδευση στην ενδυνάμωση

ginaikia endinamosi

Σε πολλές φάσεις της ζωής μας συναντάμε προκλήσεις που φαινομενικά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα έχεις στα χέρια αρκετές γνώσεις ακαδημαϊκές ή εμπειρικές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να επαναπαυτείς. Όσο η ζωή μας το ζητάει εμείς οφείλουμε να μαθαίνουμε.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιμορφώνουμε συνεχώς τον εαυτό μας. Πολλές φορές έχω πει την φράση “εγώ δεν είμαι για αυτά” μέχρι να καταλάβω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία είναι να βρούμε τον προσανατολισμό μας και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει. Ξεπερνάμε λοιπόν το όριο της στείρας εκπαίδευσης και εστιάζουμε στο να ενισχύσουμε τα προσόντα μας όπου υπάρχει κενό.

Αξιολόγησε τις πηγές σου

piges

Όταν συναντάς ένα σταυροδρόμι στη ζωή σου είναι πολύ σημαντικό και βαθιά παρηγορητικό να έχεις ανθρώπους δίπλα σου να σε συμβουλέψουν και να σε κατευθύνουν. Εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα. Οι άνθρωποι μας, με τις καλύτερες των προθέσεων, έχουν την διάθεση να μας προτείνουν λύσεις για θέματα τα οποία δεν τους αφορούν ή δεν έχουν τα προσόντα να αξιολογήσουν.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείς οποιαδήποτε συμβουλή αξιολόγησε ποια από όλες που θα ακούσεις αξίζει να κρατήσεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του και εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να την αγνοείς αν την κρίνεις ως λανθασμένη ή μη παραγωγική.

Κάνε την υπομονή επιμονή

epimoni

Ίσως να ακούγεται το ίδιο αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της υπομονής και της επιμονής. Ένας υπομονετικός άνθρωπος περιμένει παθητικά οι προσπάθειές του να αποφέρουν καρπούς. Και εδώ κάνουμε το λάθος.

Η υπομονή υποδηλώνει μια παθητική στάση απέναντι στα πράγματα. Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να έχουμε επιμονή. Καμία ευκαιρία δεν πάει χαμένη και η σκέψη γίνεται πράξη. Θα δεις τεράστια αλλαγή όταν θα αρχίσεις να δρας ενεργητικά και να κυνηγάς καταστάσεις και συνθήκες που σου αξίζουν. Μην περιμένεις το αύριο, πράξε στο σήμερα.

Μπορείς να δεις επίσης: Τα 10 καλύτερα hacks για το μυαλό!

Ακολούθησε τα πιστεύω και τα θέλω σου

pisteuo k thelo

Πολλοί άνθρωποι, και μέσα σε αυτούς και εγώ, ακολουθούμε μονοπάτια βασισμένα στην βολή και στην ευκολία μας. Ακόμα και επαγγελματικά μπορεί να έχουμε μια καριέρα ή οποία μας προτάθηκε λόγω συνθηκών. Σίγουρα δεν το ακούς πρώτη φορά αλλά η μαγεία είναι έξω από τους κύκλους ασφαλείας μας. Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις το όνειρο σου και να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου. Αρκεί και πάλι να εντοπίσεις την έννοια της ευτυχίας που εσύ ζητάς. Τόλμησε να κάνεις το πρώτο βήμα αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες ώστε να φθάσεις ομαλά στο τελικό στόχο σου.

Ίσως να ακούγονται ουτοπικά τα παραπάνω αλλά ακόμα και ως κίνητρο σκέψου ότι δεν χάνεις τίποτα αν δοκιμάσεις. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γύρω μας είναι μια εικόνα που πολλές φορές ζηλεύουμε. Αυτό που ξεχνάμε όμως είναι ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία. Απαιτείται σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας και συνεχής διάθεση αυτοβελτίωσης. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από εμάς σε εμάς. Η μεγαλύτερη πρόκληση ωστόσο παραμένει να πιστέψεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου. Θυμήσου να επιβραβεύεις τον εαυτό σου όταν πετυχαίνεις κάτι και να μην το βάζεις κάτω όταν κάτι πήγαινει στραβά. Τα εργαλεία είναι στα χέρια σου, χρησιμοποίησε τα και σίγουρα θα επιτύχεις.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts