γυναίκα τζάκι χριστουγεννιάτικος στολισμός ψυχολογία μόνη γιορτές

5 Tips για καλή ψυχολογία αν περνάς μόνη τις γιορτές!

by tzinav

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά για όλους μας. Οι περισσότεροι από εμάς δε θα μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με όλους τους φίλους ή την οικογένεια μας. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο. Για το λόγο αυτό πρέπει να βρεις μικρούς τρόπους για να διατηρήσεις την ψυχολογία σου ακόμα κι αν είσαι μόνη τις γιορτές.

Πράγματι, τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με την οικογενειακή ζεστασιά και την παρέα. Ακόμα όμως κι αν αυτό δεν είναι κάτι εφικτό φέτος υπάρχουν μερικές συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσεις για να μην μελαγχολήσεις. Δες λοιπόν 5 tips για καλή ψυχολογία αν περνάς μόνη τις γιορτές!

Συμβουλές για να μην μελαγχολήσεις τα φετινά Χριστούγεννα!

 

1. Στόλισε το σπίτι σου

γυναίκα τζάκι χριστουγεννιάτικος στολισμός ψυχολογία μόνη γιορτές

Μπορεί να μην έχεις όρεξη να στολίσεις το σπίτι σου ή να νομίζεις ότι δεν έχει νόημα να στολίσεις αφού θα το βλέπεις μόνο εσύ. Όμως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στην ψυχολογία σου. Κι αν δεν έχεις τη διάθεση να στολίσεις ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορείς απλά να διακοσμήσεις με μερικά λαμπάκια, γιρλάντες ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να παραμείνεις με καλή και θετική ψυχολογία!

2. Φρόντισε τον εαυτό σου

γυναίκα χαλαρώνει σπίτι ψυχολογία μόνη γιορτές

Τις περιόδους που είμαστε ευάλωτοι συναισθηματικά πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας ακόμα παραπάνω. Συγκεκριμένα, το να τρέφεσαι καλά, να κοιμάσαι όσες ώρες χρειάζεσαι, να χαλαρώνεις και να κινείσαι είναι ακόμα πιο σημαντικά τώρα καθώς είναι απαραίτητα για την ψυχική υγεία σου. Ακόμα, τα beauté σου θα σε βοηθήσουν επίσης στο να διατηρείς την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σου.

Δες επίσης: 4 Tips για να είσαι χαρούμενη!

3. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

χριστουγεννιάτικο δώρο κόκκινη κορδέλα

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα δώρα; Φέτος τα Χριστούγεννα, δε χρειάζεται να περιμένεις δώρα από τους άλλους. Μπορείς να ανταμείψεις τον εαυτό σου με κάτι που ήθελες καιρό αλλά δίσταζες να αγοράσεις. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα σου αναπτερώσει το ηθικό, έστω και προσωρινά.

4. Σκέψου τα αρνητικά των προηγούμενων, «κανονικών» Χριστουγέννων

γυναίκα πίνει καφέ χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ακόμα κι αν είσαι λάτρης των γιορτών σίγουρα θα υπάρχουν μερικά πράγματα τα Χριστούγεννα που σε αγχώνουν ή απλά δε σου αρέσουν. Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι το μαγείρεμα για πολλά άτομα, το άγχος να βρεις τι θα φορέσεις ή τι δώρα θα πάρεις. Έτσι, θα μπορέσεις να βρεις μερικά θετικά στην τωρινή κατάσταση και ίσως να ευχαριστηθείς το ότι το φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσεις πιο ήσυχα.

Δες επίσης: Τι να κάνεις για να έχεις καλή ψυχολογία στο σπίτι!

5. Έλα σε επαφή με τα συναισθήματα σου

γυναλ

 Το ότι είναι Χριστούγεννα δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι λαμπερή και χαρούμενη όλη την ώρα. Αντίθετα, η θλίψη κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι κάτι που πρέπει να απενοχοποιηθεί. Έλα λοιπόν σε επαφή με όσα νιώθεις, ακόμα κι αν αυτά είναι θλίψη, μελαγχολία, μοναξιά ή θυμός με την κατάσταση. Αυτός είναι ο τρόπος για να τα βγάλεις από μέσα σου και να μην επιστρέψουν μετά συσσωρευμένα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts