Άνδρας δείχνει με το δάχτυλο

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά!

by ediva

Αν θες να δημιουργήσεις ή να διατηρήσεις μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μόνο η αγάπη δεν φτάνει. Χρειάζεται αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Για να είναι πετυχημένη μια σχέση, θα πρέπει και οι δύο να είστε ίσοι, το οποίο φυσικά δεν ισχύει αν θεωρείς ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά. Η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι διαφορετικά για τον καθένα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εμπιστευθείς την καρδιά σου και να παρατηρήσεις αν υπάρχει οποιοδήποτε σημάδι ότι ο σύντροφός δεν σε υπολογίζει.

Μόνο εφόσον υπάρχει αμοιβαιότητα στη σχέση, θα μπορέσετε σαν ζευγάρι να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια. Θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο να λύσετε τις διαφορές σας αφού θα βλέπετε και τις δύο όψεις του κάθε προβλήματος. Αν, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει ή ο σύντροφός σου δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον, τότε σίγουρα η σχέση θα διαλυθεί. Εδώ, θα σου παρουσιάσουμε ορισμένα σημάδια ώστε να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου σε εκτιμά ή όχι.

1. Δεν ακούει τι λες

Γυναίκα σε καναπέ θυμωμένη με άνδρα δεν σε εκτιμά

Όλοι θέλουμε κάποιον να μας ακούει όταν εκφράζουμε τα αισθήματά μας και το να είναι κάποιος ενεργός και προσεκτικός ακροατής είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση. Παρ΄όλα αυτά, αν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου δίνει ελάχιστη σημασία έως καθόλου σε αυτά που λες, αυτό σημαίνει ότι δεν σε εκτιμά αρκετά για να σου δώσει την αμέριστη προσοχή του.

Δες επίσης: 7 Είδη ανδρών που μπορεί να σε απατήσουν!

Το να σε ακούει είναι μια από τις σημαντικότερες ενδείξεις σεβασμού σε μια σχέση. Αν παρατηρήσεις ότι το άλλο σου μισό δεν δείχνει το ενδιαφέρον που θα ήθελες σε όσα του λες, μήπως ήρθε η ώρα να βρεις κάποιον που θα σε παρακολουθεί με μεγαλύτερη προσήλωση;

2. Δεν εκτιμά την άποψή σου

Γυναίκα φωνάζει σε άνδρα

Όταν ο σύντροφό σου έχει να πάρει μια σημαντική απόφαση, είσαι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα ρωτήσει; Όταν του δίνεις κάποια συμβουλή, την ακολουθεί; Αν όχι, τότε πρόκειται για καθαρό σημάδι ότι δεν εκτιμά ούτε εσένα ούτε τις σκέψεις σου. Σε μια αληθινή σχέση, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που φέρνει η ζωή μαζί. Αν, λοιπόν, δεν σου δίνει χώρο για να εκφράσεις την άποψή σου ή όταν τη λες δεν την υπολογίζει ή τη μειώνει τότε σίγουρα δεν σε εκτιμά.

Διάβασε ακόμα: Οι 10 σημαντικότερες συμβουλές για ευτυχισμένο έγγαμο βίο!

3. Λέει ψέματα

Ζευγάρι σε παγκάκι άνδρας λυπημένος- δεν σε εκτιμά

Το να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ σας, είναι ο θεμέλιος λίθος μια υγιούς σχέσης. Οποιοδήποτε, λοιπόν, ψέμα από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο δείχνει έλλειψη εκτίμησης στο πρόσωπό σου. Και φυσικά, όταν καταλάβεις ότι λέει ψέμματα, πώς μπορείς να τον εμπιστευθείς ξανά σε οτιδήποτε λέει;

4. Κατηγορεί εσένα για αυτά που κάνει

Άνδρας δείχνει με το δάχτυλο

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση: «Δεν έχω εγώ το πρόβλημα, εσύ το έχεις» ή «θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, αν πραγματικά με αγαπούσες». Σίγουρα έχεις ακούσει κάτι παρόμοιο, αλλά αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι τέτοιες δηλώσεις δείχνουν έλλειψη σεβασμού και προσπαθούν να σε κοντρολάρουν. Σε αυτή την περίπτωση, ο σύντροφός σου κατηγορεί εσένα για την άσχημη τροπή της σχέσης σας και φυσικά δεν έχει καταλάβει καθόλου το πώς αισθάνεσαι. Αυτό που πρέπει να δεις είναι ότι ο σύντροφός σου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και φυσικά δεν σε υπολογίζει στο ελάχιστο.

Δες επίσης: 9 Βήματα για καλύτερη επικοινωνία στην σχέση σου!

5. Αρνείται να δει την οικογένειά σου

Ζευγάρι με γυρισμένη πλάτη

Το να περνάτε κάποιο χρόνο ο ένας με την οικογένεια του άλλου, μπορεί να μην είναι πάντα διασκεδαστικό, αλλά σε μια υγιή σχέση και οι δύο πρέπει να υποστηρίζετε το ένας τον άλλο και να λειτουργείτε σαν ομάδα. Σίγουρα, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά αν ο σύντροφός σου δεν εμφανίζεται και σε αφήνει μόνη σου τότε πρόκειται για ένα σαφές σημάδι ότι δεν τον πολυνοιάζει αφού δεν θέλει να χαλάσει τη βολή του. Αυτό γίνεται περισσότερο εμφανές, σε μεγάλες γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Μπορεί να μην συμπαθεί την οικογένειά σου, αλλά σαν σωστός σύντροφος πρέπει να είναι εκεί για να σε στηρίξει.

Τι να κάνεις αν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά

Ζευγάρι που κρατά κομμένη καρδιά- δεν σε εκτιμά

Ακόμα και στις πιο ευτυχισμένες σχέσεις, υπάρχουν στιγμές που οι σύντροφοι νιώθουν ότι ο ένας δεν εκτιμά αρκετά τον άλλον. Αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να διαλύσεις τη σχέση. Αυτό που έχει σημασία είναι όταν έρχονται τέτοιες στιγμές, ακόμα και αν νιώθεις άβολα να κάνεις μια ειλικρινή κουβέντα μαζί του σχετικά με το πώς αισθάνεσαι.

Το πώς θα αντιδράσει όταν του πεις ότι δεν σε εκτιμά αρκετά, θα σου δείξει τα πάντα για το μέλλον αυτής της σχέσης. Αν είναι πρόθυμος να προσπαθήσει και να σου δείξει μεγαλύτερο σεβασμό τότε αξίζει να προσπαθήσεις. Αν σου πει ότι σε εκτιμά και όσα λες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε μάλλον ήρθε η ώρα για διαλύσεις τη σχέση και σίγουρα θα βρεις κάποιον να σε εκτιμά γι αυτό που είσαι.

Related Posts