Καρβέλι cheeseburger - Cheeseburger round loaf

Συνταγή για απολαυστικό καρβέλι cheeseburger!

by ediva

Αν είσαι λάτρης των burger, αυτό το άρθρο είναι φτιαγμένο για σένα! Σήμερα θα σου δείξω πώς να φτιάξεις μια πρωτότυπη συνταγή για καρβέλι cheeseburger. Αν και ακούγεται πολύπλοκο, πίστεψέ με, θα μάθεις την τεχνική παρακάτω και θα καταφέρεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες.

Είναι μία από τις πιο εκπληκτικές σε γεύση συνταγές και το ακόμη καλύτερο είναι ότι από ένα καρβέλι μπορούν να φάνε cheeseburger περισσότερα άτομα! Αντί να φτιάχνεις 4 ξεχωριστά burgers, έχεις ένα που φτάνει για όλους!

Πώς να φτιάξεις cheeseburger σε ψωμί!

 

Υλικά:

  • 600γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • μισό ξερό κρεμμύδι
  • 1,5 κγ αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κγ ξερή ρίγανη
  • 1κγ ξερό θυμάρι
  • 1κσ ελαιόλαδο
  • 1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί (του ενός κιλού)
  • 1 ντομάτα
  • μουστάρδα-κέτσαπ (ή όποια άλλη αλοιφή προτιμάς)
  • 40γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 40γρ βούτυρο
  • 500ml ζεστό γάλα
  • 180γρ τριμμένο τσένταρ
  • 1κγ έξτρα αλάτι
  • 20γρ έ ξτρα τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά, τη μιάμιση κγ αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.

κιμάς με αλάτι για cheeseburger σε ψωμί

Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς γκρι μπεζ χρώμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

ψιλοκομμένο κρεμμύδι

τσιγαρισμένο κρεμμύδι

Δες επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμα πατατοπιτάκια με φέτα!

Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά το κρεμμύδι και τη 1κσ ελαιόλαδο και, φορώντας ένα γάντι, ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

κιμάς με σωταρισμένο κρεμμύδι

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος στο μέγεθος του καρβελιού που αγοράσαμε, απλώνοντάς το καλά, ώστε η επιφάνεια να είναι λεία και να ψηθεί ομοιόμορφα. Το ψήνουμε για 20 λεπτά.

Το πιο νόστιμο καρβέλι burger!

απλώνω κιμά στο σκεύος

Δες επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμο σπιτικό γύρο!

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε μετά μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

λιώνω βούτυρο

ανακατεύω αλεύρι με βούτυρο

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να μην έχει “κόμπους”. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τα 180 γρ τριμμένου τσένταρ σε δόσεις, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθεί πλήρως με το μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.

γάλα σε κατσαρόλα

Παίρνουμε το στρογγυλό μας καρβέλι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε πλαγίως στη μέση, από τη μία άκρη στην άλλη δηλαδή, διαπερνώντας το. Από το κάτω μέρος του ψωμιού αφαιρούμε όλη την ψίχα με το χέρι.

καρβέλι cheeseburger κομμένο κατά μήκος

αφαιρώ ψύχα από ψωμί

Δες επίσης: 5 Συνοδευτικά που μπορείς να κεράσεις με λευκό κρασί!

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μέρος αυτό του ψωμιού και ρίχνουμε μέσα στον χώρο που σχηματίσαμε μουστάρδα ή/και κέτσαπ. Από πάνω βάζουμε το κρέας που ψήσαμε νωρίτερα, φροντίζοντας να μπει καλά μέσα στη “θήκη” ψωμιού.

μπιφτέκι μπέργκερ ψωμί

Ρίχνουμε πάνω από το κρέας το μισό από το μείγμα που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες. Βάζουμε, έπειτα τη δεύτερη στρώση από το  μείγμα βουτύρου που φτιάξαμε.

μείγμα πάνω σε μπιφτέκι

ντομάτες πάνω καρβέλι cheeseburger

Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για σπιτική γκρανόλα σε 20 λεπτά!

Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το έξτρα τριμμένο τσένταρ και τοποθετούμε ξανά στον φούρνο για 20 λεπτά.

έξτρα τσένταρ πάνω από μπέργκερ

Έτοιμο! Κάθε κομμάτι είναι και ένας μικρός παράδεισος!Απόλαυσέ το!

καρβέλι cheeseburger

κομμάτι από καρβέλι cheeseburger

Αν θέλεις να έχεις και οπτική επαφή με τη διαδικασία, μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο:

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts