πατατοπιτάκια με φέτα σερβιρισμένα

Συνταγή για πεντανόστιμα πατατοπιτάκια με φέτα!

by ediva

Αν έψαχνες ένα νόστιμο ορκετικό με λίγα και φτηνά υλικά, σου έχω την τέλεια συνταγή. Φτιάχνεται εύκολα και θα εντυπωσιάσει τους πάντες! Δες παρακάτω συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου πατατοπιτάκια με φέτα!

Μπορείς να τα σερβίρεις ως ορεκτικό, πριν το κυρίως γεύμα η δείπνο. Ταιριάζει τέλεια με ό,τι κι αν σερβίρεις μετά, από κρέας, μέχρι ζυμαρικά και λαδερά. Το καλό είναι ότι είναι φουλ χορταστικό, οπότε, ακόμη και αν προσέχεις τη διατροφή σου, μπορείς να φας 1 ή 2, σαν σνακ, ανάμεσα στα 2 βασικά γεύματα της ημέρας σου.

Δες επίσης: Νόστιμες κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα!

Πώς να φτιάξεις πατατοπιτάκια με φέτα!

Υλικά που θα χρειαστείς για 10 πατατοπιτάκια:

  • 250 γρ πατάτα ψητή
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ φέτα
  • 5 κσ αλεύρι
  • 1/3 κγ αλάτι
  • 1 κγ ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

τυλίγω πατάτα σε αλουμινόχαρτο

Πλένεις καλά τις πατάτες σου μαζί με τη φλούδα τους. Τυλίγεις στη συνέχεια την κάθε πατάτα μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου για 1 ώρα. Έχε στον νου σου ότι, ανάλογα με το πόσο δυνατό φούρνο έχεις, μπορεί ο χρόνος να αυξηθεί ή να μειωθεί.

βγάζω αλουμινόχαρτο από πατάτα

Τις βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις 15 λεπτά να κρυώσουν. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ξεφλουδίζεις με το χέρι τις πατάτες.

ξεφλούδισμα πατάτας

 

Βάζεις τις πατάτες σε ένα βαθύ μπωλ και αρχίζεις και τις πολτοποιείς με την πρέσα πατάτας.

Δες επίσης: Πεντανόστιμη πίτσα με φέτα, ελιές, ντοματίνια & βασιλικό!

πατάτα σε μπωλ

πολτοποιω πατάτας

Προσθέτεις το αλάτι, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη και το αλεύρι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δες επίσης: 2 Συνταγές για το πιο νόστιμο ρολό πατάτας!

έτοιμη ζύμη πατατοπιτάκια

Βάζεις μια λαδόκολλα και αρχίζεις και “πλάθεις” στρογγυλά πιτάκια με το χέρι σου, ώστε να μοιάζει στο μέγεθος με ένα μικρό μπιφτέκι.

πατατοπιτάκια με φέτα στη λαδόκολλα

Αφού πλάσεις όλα σου τα πιτάκια, βάζεις λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βάζεις ανά 3 ή 4 (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σου) τα πιτάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις φέτα, με μέλι και σουσάμι!

πατατοπιτάκια με χρώμα στο τηγάνι

Αφού το κάνεις για όλα τα πιτάκια, τα ψήνεις στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.

πατατοπιτάκια έτοιμα

Έτοιμα!! Έκανα και γω τη συνταγή και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι ήταν τα πιο νόστιμα πατατοπιτάκια με φέτα που’ χω κάνει!

Για να δεις αναλυτικά τη συνταγή για πατατοπιτάκια, δες το βίντεο:

Related Posts