Πανεύκολη συνταγή για σπιτική γκρανόλα σε 20 λεπτά! | ediva.gr
 

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική γκρανόλα σε 20 λεπτά!

Η “granola” (γκρανόλα) είναι ένας συνδυασμός δημητριακών με βάση τη βρώμη και ξηρούς καρπούς. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι συνδυασμοί της με μέλι, κομμάτια σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, κλπ.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η γκρανόλα είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία, πέρα από τη θρεπτική τους αξία, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Γι’ αυτό  προτείνεται ως πρωινό με γιαούρτι, ή και σκέτη. Σήμερα σου μαθαίνω τη συνταγή μου για σπιτική γκρανόλα!

Μάθε να φτιάχνεις πεντανόστιμη σπιτική granola!

Υλικά που θα χρειαστείς για γκρανόλα:

  • 4 κούπες βρώμης ολικής
  • 1,5 κούπα ξηρών καρπών ή/και σπόρων της αρεσκείας σου
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κγ κανέλα
  • λίγα cranberries (ή κομματάκια σοκολάτας ή ό,τι άλλο αποξηραμένο φρούτο σου αρέσει, ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Παίρνεις τον κάδο του μίξερ ή της κουζινομηχανής σου και ρίχνεις μέσα όλα τα υλικά. (Ακόμη κι αν δεν έχεις μίξερ, η διαδικασία γίνεται και χειροκίνητα, απλώς θα σου πάρει περισσότερη ώρα.) Ανακατεύεις στη χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθεί σχετικά το μείγμα.

μπωλ και μίξερ

Δες επίσης: 5 Υγιεινές και νόστιμες προτάσεις για πρωινό!

Παίρνεις ένα πυρίμαχο ταψάκι και, αφού τοποθετήσεις λαδόκολλα, απλώνεις το μείγμα σου. Προσοχή! Πρέπει να πατήσεις το μείγμα σου με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να απλωθεί ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.

κουτάλι που απλώνει μείγμα γκρανόλα

Το βάζεις στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 170-180 βαθμούς, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου.Το βγάζεις και ανακατεύεις όλο το μείγμα με ένα κουτάλι, ξαναπλώνεις με το πίσω μέρος κουταλιού, όπως έκανες στην αρχή.

ανακατεύω γκρανόλα με κουτάλι

Το ξαναβάζεις στον φούρνο για ακόμη 10 λεπτά.

γκρανόλα στον φούρνο για ψήσιμο

Δες επίσης: 6 Υγιεινά σνακ που θα σε σώσουν κατά τις βραδινές λιγούρες!

Έτοιμο! Το αφήνεις να κρυώσει καλά και μετά παίρνεις ένα μαχαίρι και το κόβεις σε ασύμμετρα κομμάτια, ανάλογα πώς θες να καταναλώσεις την γκρανόλα σου. Μικρότερα αν θα τη φας με γάλα ή γιαούρτι, μεγαλύτερα αν θα τη φας σκέτη, ως σνακ.

έτοιμη ψημένη γκρανόλα

κόβω γκρανόλα με μαχαίρι σε κομμάτια

Εγώ σου προτείνω να την αποθηκεύσεις σε αεροστεγές βαζάκι, καθώς η ποσότητα είναι αρκετή για περίπου 10 μέρες. Έτσι, θα διατηρηθεί καλύτερα.

κομμάτια γκρανόλα

βάζο με σπιτική γκρανόλα σε κομμάτια

Δες επίσης: Η πιο νόστιμη σπιτική μπάρα με ταχίνι!

Μυστικό! Στη δική μου εκτέλεση, που βλέπεις στις φωτογραφίες, έβαλα cranberries, κομματάκια σοκολάτας και goji berries.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites