sintagi gia nistisimo poure patatas, ediva.gr

Συνταγή για νηστίσιμο πουρέ πατάτας!

by ediva

Πουρές πατάτας χωρίς γάλα και βούτυρο; Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό και να πετύχει η σωστή υφή; Και όμως είναι δυνατό! Γιατί σε αυτή τη μαγειρική παρέα φροντίζουμε για όλους. Για τους χορτοφάγους, για όσους νηστεύουν, για όσους θέλουν πουρέ αλλά χωρίς πολλά λιπαρά. Οπότε ναι, σήμερα θα κάνουμε νηστίσιμο πουρέ πατάτας.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και δεν θα χρειαστεί πάνω από 20 λεπτά για να την ετοιμάσεις. Ίσα ίσα να βράσουν οι πατάτες και από εκεί και ύστερα τα βήματα είναι πιο απλά και από τον κλασικό πουρέ πατάτας. Πάμε να δούμε τη συνταγή. Δες επίσης την νηστίσιμη συνταγή για χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι!

Νηστίσιμος πουρές πατάτας

nistisimos poures patatas

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό πατάτες
  • λεμόνι (με το μάτι)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • ελαιόλαδο (με το μάτι)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

patates kremmidi

Πλύνε τις πατάτες καλά και βάλτες σε αλατισμένο νερό να βράσουν- ακριβώς όπως κάνεις για τον κλασικό πουρέ πατάτας. Στο μεταξύ, κόψε το κρεμμύδι και τσιγάρισε το σε ένα τηγανάκι. Αφού μαλακώσει, βάλτο στην άκρη και περίμενε μέχρι να βράσουν και οι πατάτες σου. Μόλις βράσουν κρύωσε τες για να μπορέσεις να τις ξεφλουδίσεις και κόψτες στα τέσσερα.

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για νηστίσιμους λαχανοντολμάδες!

elaiolado lemonia

Ρίξε το κρεμμύδι και τις πατάτες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Μπορείς να το κάνεις και χειροκίνητα αν θέλεις με την κουτάλα που είναι για να κάνεις τις πατάτες πουρέ, απλώς θα πάρει περισσότερο χρόνο. Πρόσθεσε λάδι, λεμόνι και αλάτι. Ανακάτεψε καλά, δοκίμασε και αν δεις ότι χρειάζεται περισσότερο από κάτι πρόσθεσε το. Ορίστε, έτοιμος ο νηστίσιμος πουρές πατάτας.

Δες επίσης: Πεντανόστιμη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες!

Bonus Tips:

Δώσε ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά και βελούδινη υφή στον πουρέ σου προσθέτοντας έτσι όπως είναι ακόμα οι πατάτες σου ζεστές και λίγο νηστίσιμο τριμμένο τυρί. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και πίστεψε με θα ξετρελαθείς. Επίσης, εμένα που μου αρέσουν και λίγο τα καυτερά, συχνά ρίχνω και 2-3 σταγόνες είτε καυτερό λάδι, είτε ταμπάσκο και του δίνει μια αψάδα φοβερή.

Related Posts