Πόνους περιόδου

Πώς να ανακουφιστείς φυσικά από τους πόνους περιόδου

by ediva

Το ερώτημα ¨ Πώς να ανακουφιστώ από τους πόνους περιόδου”, είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει τις περισσότερες γυναίκες σε όλη την αναπαραγωγική περίοδο της ζωής τους. Δηλαδή περίπου τη μισή ζωή τους. Ειδικότερα οι γυναίκες που έχουν πολύ έντονους πόνους στην περίοδο να αναζητούν τρόπους για να τους αντιμετωπίσουν. Φυσικά, τα παυσίπονα χάπια είναι μια επιλογή που καταφεύγουν οι περισσότερες. Όμως, υπάρχουν και μερικοί φυσικοί τρόποι για να διευκολύνουμε τις δύσκολες αυτές ημέρες του μήνα.

Δείτε επίσης: Τι δείχνει η περίοδος σου για την υγεία σου!

5 Τρόποι αντιμετώπισης των πόνων περιόδου!

 

1. Σωστή Ενυδάτωση & Διατροφή

Σωστή διατροφή πόνοι περιόδου

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι κάτι πολύ σημαντικό για το σώμα μας σε όλη τη διάρκεια του μήνα. Ειδικότερα όμως κατά τη διάρκεια της περιόδου, χρειάζεται να φροντίζετε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας. Να θυμάστε να πίνετε άφθονο νερό και κάποιο φυσικό χυμό πλούσιο σε βιταμίνες. Φυσικά, και η διατροφή παίζει το ρόλο της. Τα πράσινα λαχανικά, το γιαούρτι, τα όσπρια, τα λιπαρά ψάρια και η μαύρη σοκολάτα είναι μια σημαντική βοήθεια για αυτές τις μέρες του μήνα.

Δείτε επίσης: 4 Τρόποι με τους οποίους η περίοδος επηρεάζει το δέρμα σου

2.Κακάο

Ρόφημα κακάο για πόνους περιόδου Ρόφημα κακάο για πόνους περιόδου

Υπάρχουν αρκετά ροφήματα ευεργετικά για την περίοδο. Συγκεκριμένα όμως το κακάο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις δύσκολες μέρες του μήνα. Ένα ρόφημα άγλυκου κακάο, το οποίο θα φτιάξετε με την ίδια διαδικασία που φτιάχνουμε και τον ελληνικό καφέ. Το κακάο, είναι μια τόσο καλή επιλογή για τους πόνους περιόδου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι γνωστό για τις μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες. Είναι συνεπώς, μια εύκολη και φυσική επιλογή που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας, ακόμη και πριν τον ύπνο.

3.Έλαιο Νυχτολούλουδου

Έλαιο νυχτολούλουδο για περίοδο Έλαιο νυχτολούλουδο για περίοδο

Το έλαιο νυχτολούλουδου, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τους ενοχλητικούς πόνους πριν την περίοδο. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, και είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα. Εκτός από την ανακούφιση των πόνων περιόδου, φαίνεται να έχει και πολλά ακόμη οφέλη για τον οργανισμό, όμως για παράδειγμα ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.  Φυσικά, ρωτάμε το γιατρό μας πάντα πριν καταναλώσουμε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, και τα αγοράζουμε μόνο από αξιόπιστες πηγές.

4.Μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς

Μασάζ στην κοιλιά για πόνους περιόδου Μασάζ στην κοιλιά για πόνους περιόδου

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς είναι ακόμη ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των πόνων περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, μερικές ήπιες κυκλικές κινήσεις με τη φορά του ρολογιού. Ξεκινήστε αργά και μεθοδικά με μικρούς κύκλους, και σταδιακά αυξήστε την ακτίνα του κύκλου σε όλη την επιφάνεια της κοιλιάς σας.

Δείτε επίσης: Τι δείχνει η περίοδος σου για την υγεία σου!

5. Άσκηση

Γυμναστική στην περίοδο Γυμναστική στην περίοδο

Άσκηση και περίοδος μαζί; Δύσκολο. Όμως, αν νιώθετε ότι αντέχετε να κάνετε λίγη γυμναστική δοκιμάστε το. Έστω και λίγα λεπτά γυμναστικής θα βοηθήσουν.Το σώμα μας με τη γυμναστική απελευθερώνει ενδορφίνες, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Γενικότερα, υπάρχει ένα αίσθημα ευφορίας. Πέρα όμως από τα αισθήματα χαράς, οι ενδορφίνες είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό παυσίπονο. Πιο ισχυρό μάλιστα και από τη μορφίνη.

Δείτε επίσης: 8 Μυστικά για να κάνεις τη γυμναστική πιο απολαυστική

Ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, θα ήταν επίσης βοηθητικό. Όλοι παραπάνω τρόποι μπορεί να μην είναι αποτελεσματικοί για εσάς, όμως σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος που θα σας ταιριάξει.

 

Related Posts