autoektimisi gynaika

Δεν θέλω περισσότερα Like, αυτοεκτίμηση θέλω!

by ediva

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί προς τι όλη αυτή η ανάγκη για posts στα social media; Έχεις παρατηρήσει την συχνότητα με την οποία ας πούμε αλλάζεις φωτογραφία προφίλ και πόσο συχνά ανεβάζεις άλλες φωτογραφίες;

Και όλα αυτά για να μαζέψεις πολλά likes και να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Όχι! Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση δεν χτίζεται από τον κόσμο των social media. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να χτίζεις μια ψευδαίσθηση γύρω από το πως σε βλέπουν οι άλλοι και κατ΄επέκταση εσύ τον εαυτό σου.

Αυτό που λείπει από τη ζωή μας, κορίτσια μου, είναι η αυτοεκτίμηση και όχι η κοινωνική αποδοχή. Το να μάθεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον όταν στη ζωή μας υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και για αυτό παρακάτω σου έχω μερικές συμβουλές προκειμένου να μπορέσεις να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου.

 

5 Tips για μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

 

Περιόρισε τη δραστηριότητα στα social media

autoektimisi kai social media, antixeiras like

Σταμάτα να ασχολείσαι με το πόσα likes θα πάρει μια φωτογραφία σου ή ένα τραγούδι που ανέβασες. Άμα εσένα σου άρεσε ένα κομμάτι και το ανέβασες μπράβο σου, δεν χρειάζεται να αρέσει και σε όλους. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να ανεβάζεις τραγούδια που αρέσουν στους άλλους και όχι σε εσένα γιατί έτσι θα “τσιμπήσεις” παραπάνω likes. Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες. Δεν χρειάζεται να γδυθείς ή να παρουσιάσεις τον εαυτό σου κάπως αλλιώς από ότι είναι.

Μιας και τα social media είναι ένας εθισμός που δύσκολα τον αποβάλλεις- χωρίς να βγάζω την ουρά μου απέξω- προσπάθησε να προβάλεις τον εαυτό σου όπως είναι και όπως σου αρέσει. Μέσα από το λογαριασμό σου ουσιαστικά δείχνεις τι σου αρέσει, πως σου αρέσεις και αυτό είναι που θα “έπρεπε” να δείχνεις.  Να είσαι εσύ και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Ποτέ μα ποτέ μην αναζητάς την τελειότητα

min zitas pote tin teleiotita

Ένα ελάττωμα που έχουμε όλες οι γυναίκες. Θέλουμε το κορμί να φαίνεται αψεγάδιαστο, το πρόσωπο καθαρό και γενικότερα να μην υπάρχει μια λεπτομέρεια που να σχολιαστεί. Γιατί σίγουρα θα σχολιαστεί από άλλη γυναίκα και ξέρουμε όλες τι γίνεται. Αλλά το θέμα δεν είναι το ποιος θα σε σχολιάσει και ούτε σε ποιον θα αρέσεις. Ντύσου, φτιάξου και κυκλοφόρησε όπως σου αρέσει και όπως νιώθεις άνετα.

Το ίδιο ισχύει και στην επαγγελματική σου ζωή. Άμα ψάχνεις για την τελειότητα κάθε φορά και κάθε φορά πάντα απέχει λίγο, αρχίζεις και χάνεις την αυτοπεποίθηση σου και την αυτοεκτίμηση σου. Το τέλειο δεν υπάρχει! Τέλειο είναι κάτι όταν πούμε εμείς ότι είναι. Εφόσον έχεις καταφέρει κάτι και είναι οκ, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα “βάλεις” με τον εαυτό σου. Είναι οκ και το κατάφερες εσύ!

Δες επίσης: 20 Προτάσεις ευεξίας για ένα υγιές σώμα και μυαλό!

Κάνε εθελοντισμό

xeria enwmena, ethelontismos

Θα μου πεις και που κολλάει ο εθελοντισμός με την αυτοεκτίμηση. Όσο λιγότερο χρόνο έχεις να ασχολείσαι με τον πόσο δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο καλύτερο για εσένα. Ο εθελοντισμός βοηθάει σε πολλούς τομείς. Για αρχή προσφέρεις τη βοήθεια σου για άτομα ή ζώα- γενικότερα προσφέρεις βοήθεια- που έχουν ανάγκη. Αν θέλεις την άποψη μου, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον εθελοντισμό.

Πέραν από αυτό, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Η αίσθηση ότι μπορείς να προσφέρεις βοήθεια στους άλλους, σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα που αυτόματα οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Βρες αυτό που σου ρίχνει την αυτοεκτίμηση

lekseis pou meiwnoun tin autoektimisi

Πολλές φορές αυτό που οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν είναι ο εαυτός μας. Μπορεί να προκύψει από κάποιον χωρισμό ή αν σε απολύσουν ή από το πως σου συμπεριφέρεται ο κοινωνικός σου περίγυρος. Όλα αυτά είναι παράγοντες που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα για τον εαυτό σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να προσπαθήσεις να δεις την κατάσταση πιο ήρεμα και να σκεφτείς ότι όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει.

Όσον αφορά τους ανθρώπους που σου προκαλούν τέτοιες σκέψεις, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείς το κατά πόσο αξίζουν να βρίσκονται κοντά σου. Καλή η εποικοδομητική κριτική και να σου τα λένε έξω από τα δόντια, αλλά μέχρι στο σημείο που δεν γίνονται τοξικοί για σένα!

Δες επίσης: 5 Απλά βήματα για να αγαπήσεις τον εαυτό σου!

Κάνε αυτό που σου αρέσει

kane ti douleia pou sou aresei

Όπως λέει και ο Κομφούκιος “διάλεξε μια δουλειά που σου αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου”. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση έχει να κάνει άμεσα και με τι δουλειά κάνεις. Όταν κάνεις μια δουλειά την οποία δεν απολαμβάνεις και άγχος είναι λογικό να υπάρχει και έλλειψη διάθεσης. Ξέρω ότι στις μέρες μας δεν είναι τόσο εύκολο να τα παρατήσεις όλα και να βρεις κάτι το οποίο σε γεμίζει τόσο, αλλά αν δεν προσπαθήσεις δε θα το μάθεις ποτέ.

Και άμα το βρεις πίστεψε με και 5 likes να έχεις μετά στα social media δε θα σε νοιάζουν γιατί πολύ απλά θα είσαι ικανοποιημένη με εσένα απόλυτα! Δες ακόμα ποια είναι τα 11 πράγματα που κάνεις επειδή έχεις άγχος, έτσι ώστε να μπορείς να τα αποφεύγεις και να αισθάνεσαι καλύτερα!

Related Posts