5 Μυστικά για μία επιτυχημένη συγκατοίκηση!

by ediva

Η συγκατοίκηση είναι πια γεγονός! Μετά από μήνες ή χρόνια υπομονής ήρθε επιτέλους η στιγμή που εσύ και ο αγαπημένος σας θα μείνετε κάτω από τη ίδια στέγη! Τέρμα πια τα πηγαινέλα από σπίτι σε σπίτι, οι μαύροι κύκλοι κάθε φορά που έχεις ξεχάσει το κονσίλερ σου σε λάθος σπίτι και τα διπλά φαγητά.

Η συγκατοίκηση αποτελεί από τα βασικότερα βήματα σε μία σχέση και είναι στην πραγματικότητα το αμέσως προηγούμενο βήμα από το γάμο. Επειδή όμως μπορεί αντί να βρεθείς νυφούλα στην εκκλησία να βρεθείς να μαζεύεις μόνη σου όλα αυτά που αγοράσατε μαζί και να χωρίζεις τα χρήματα και τα πράγματα σας στα δύο, φρόντισε να το πάρεις σοβαρά και να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας!

5 Συμβουλές που θα κάνουν τη συμβίωση σας πιο εύκολη!

 

1. Ορίστε μια δοκιμαστική περίοδο

agkaliasmeno zeyvari milaei

Συχνά τα ζευγάρια είναι τόσο ενθουσιασμένα από τη νέα πραγματικότητα που τους περιμένει, που ξεχνάν να δουν τη μεγάλη εικόνα. Η συμβίωση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να κοιμάστε απλά μαζί μερικά βράδια ή να περνάτε μερικές ώρες τη βδομάδα αγκαλιά.

Για να δείτε και την ανάποδη πλευρά του πράγματος, ορίστε minimum 15 ημέρες δοκιμαστικής συγκατοίκησης, όπου θα μένετε στο ίδιο σπίτι συνεχόμενα, χωρίς διαλείμματα. Έτσι, θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε όλο το πακέτο που έρχεται μαζί με τη συμβίωση. Θετικά και αρνητικά.

2. Συζητήστε για τους αποθηκευτικούς χώρους

antras kai gynaika suzitane

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, 30% των καυγάδων σε μία συμβίωση προκύπτουν για θέματα σχετικά με τους αποθηκευτικούς χώρους και το 50% αυτών αφορά θέματα με τα ρούχα του άλλου. Για να είναι η μετάβαση όσο πιο ομαλή γίνεται, συζητήστε εκ των προτέρων πόσους αποθηκευτικούς χώρους χρειάζεστε αλλά και πώς θα τους χωρίσετε.

Αυτό αφορά όχι μόνο τη βασική ντουλάπα αλλά και τις συρταριέρες, τις παπουτσοθήκες τα ντουλάπια του μπάνιου κτλ. Μπορεί για εσάς να είναι αυτονόητο ότι θα πάρετε το μεγαλύτερο μέρος της ντουλάπας ή ότι θα έχετε τα καλλυντικά σας στο μπάνιο, δε σημαίνει όμως ότι και ο σύντροφός σας συμφωνεί με αυτό. Όσα περισσότερα λύσετε πριν μείνετε μαζί, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες η συγκατοίκηση αυτή να στεφθεί με επιτυχία.

3. Συντάξτε ένα συμβόλαιο

zeygari ypografei simbolaio

Αν και αρχικά η ιδέα μπορεί να σας φαίνεται υπερβολική, σταδιακά θα καταλάβετε ότι μπορεί να σας απαλλάξει από πολλούς καυγάδες! Ένας από τους βασικότερους λόγους που καυγαδίζουν τα ζευγάρια που μένουν μαζί είναι η ακαταστασία του άλλου.

Ποιος έπρεπε να πλύνει σήμερα τα πιάτα, γιατί δεν είναι καθαρό το μπάνιο και άλλα τέτοια χαριτωμένα δε θα σας απασχολούν εφόσον θα έχετε γραπτή συμφωνία όπου θα περιγράφετε τις αρμοδιότητες του καθενός. Όταν κάποιος παρεκκλίνει από τη συμφωνία θα είναι ευκολότερο να αποδεχτεί το λάθος του, ενώ η γραπτή αναφορά θα αποτελεί ταυτόχρονα υπενθύμιση των ευθυνών του κάθε μέλους.

Δες επίσης: 6 Σημάδια ότι είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση!

4. Συζητήστε για τα έξοδα του σπιτιού

neo zeugari mialei mazi se kanape

Τα οικονομικά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα taboo, σε σημείο που έρευνες αποκαλύπτουν πως ένα ζευγάρι συζητά 30% περισσότερο για θέματα αφροδίσιων νοσημάτων πάρα για το πώς θα διευθετήσουν τα οικονομικά τους. Μην πέσετε στην παγίδα να αφήσετε το θέμα αυτό για μετά τη συγκατοίκηση, γιατί είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε μόνες με ένα κάρο έξοδα που δε θα ξέρετε πώς να διαχειριστείτε.

Βάλτε τα κάτω, και υπολογίστε τι έξοδα χρειάζεστε κάθε μήνα και πόσα θα διαθέσει ο καθένας. Δε χρειάζεται να είναι 50-50. Αν κάποιος βγάζει περισσότερα, μπορεί να τσοντάρει περισσότερα ή αν κάποιος έχει ιδιαίτερες και πιο ακριβές ανάγκες μπορεί να προσφερθεί να καλύπτει αυτός το μεγαλύτερο μέρος από το συγκεκριμένο κομμάτι.

5. Δημιουργήστε μια υποψία προσωπικού χώρου

kopela diabazei vivlio

Το ότι μένετε πια μαζί δε χρειάζεται να σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργείτε σαν σιαμαία. Το αντίθετο! Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο μαζί στο σπίτι συμφωνήστε να υπάρχει ένας χώρος για τις στιγμές που κάποιος από σας δε θέλει να δει ή να μιλήσει σε κανέναν. Ο προσωπικός χώρος είναι άκρως απαραίτητος για μία υγιή σχέση και είναι απαραίτητο να μην παραμελήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες όταν έρθει η συμβίωση.

Σε περίπτωση που το σπίτι είναι πολύ μικρό συμφωνείστε να υπάρχει χρόνος όπου θα βγαίνει ο ένας από τους δυο για δραστηριότητες ή κάντε μια συμφωνία όταν ένας από τους δυο έχει πραγματικά ανάγκη να μείνει μόνος ο άλλος να βγαίνει για μια βόλτα.

Δες ακόμη: 10 Tips για να βελτιώσετε τη σχέση σας!

Να θυμάστε πως δεν έχει σημασία τι θα συμφωνήσετε και καλύτερα να μην συγκρίνεστε με τα άλλα ζευγάρια. Η κάθε σχέση είναι μοναδική και μόνο εσείς μπορείτε να βρείτε τι δουλεύει καλύτερα στη δική σας.

Related Posts