σκηνή για το παιδικό δωμάτιο

4 Έξυπνες ιδέες για παιδικό δωμάτιο!

by ediva

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς πρέπει να γίνεται όχι μόνο με βάση τις ανάγκες των παιδιών αλλά και την διαθεσιμότητα του χώρου. Έτσι, υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του χώρου.

Παρακάτω θα δεις 4 έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις το δωμάτιο του παιδιού σου έτσι ώστε να είναι λειτουργικό.

Μοναδικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο στο σπίτι!

 

Χρώματα τοίχων!

γαλάζιο παιδικό δωμάτιο

Τα ουδέτερα χρώματα για το παιδικό δωμάτιο είναι διαχρονική επιλογή καθώς ταιριάζουν ακόμα και με χρωματιστά κουφώματα. Μάλιστα, μπορείς να διατηρήσεις το ίδιο χρώμα ακόμα κι αν το παιδί μεγαλώσει. Έτσι, ανοιχτά χρώματα όπως το μοβ της λεβάντας, το μπεζ, το πράσινο της μέντας αλλά και το ανοιχτό γαλάζιο ευνοούν τη συγκέντρωση ώστε να βοηθήσει το παιδί σου να απογειώσει την μελέτη του!

Δες επίσης: 20 Αυτοκόλλητα τοίχου για τη διακόσμηση παιδικού δωματίου!

Αποθηκευτικοί χώροι

λευκό παιδικό δωμάτιο

Οι αποθηκευτικοί χώροι αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την οργάνωση του παιδικού δωματίου καθώς χρειάζονται πολλά ράφια, συρτάρια και ντουλάπες ώστε να χωρέσουν όλα του τα παιχνίδια και αντικείμενα. Μάλιστα, μπορείς σε διάφορα κουτιά να αποθηκεύσεις τις ζωγραφιές του ώστε να κρατήσεις όλες τις αναμνήσεις του!

Δες επίσης: 6 Υπέροχες προτάσεις διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια!

Άνετο γραφείο

γραφείο για το παιδικό

Φυσικά, το παιδί χρειάζεται ένα άνετο γραφείο και μια αναπαυτική καρέκλα ώστε να μπορεί να εκπληρώνει τις σχολικές του υποχρεώσεις. Καλό είναι να αποφύγεις τις καρέκλες με ροδάκια για να μην αποσπάει τη προσοχή του. Ειδικότερα, μπορείς να κατασκευάσεις πτυσσόμενο γραφείο στην άκρη του κρεβατιού αν ο χώρος είναι περιορισμένος. Επίσης, ένα μικρό τραπέζι ή το παλιό vintage έπιπλο αν αξιοποιηθούν δημιουργικά, αποτελούν την οικονομική λύση. Ωστόσο, αν θες πραγματικά το απόλυτο design ‘back to school’ μπορείς να τοποθετήσεις ένα παλιό θρανίο.

Δες επίσης: 6 Διακοσμητικά που κάθε σπίτι πρέπει να έχει!

Σκηνή

σκηνή για το παιδικό δωμάτιο

Δες επίσης: 9 Ιδέες για διακόσμηση στο σπίτι που θα σε κάνουν χαρούμενη!

Αν δεν αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα έλλειψης χώρου μπορείς να στήσεις μια σκηνή στο παιδικό δωμάτιο ώστε να χαρίσεις στο παιδί σου μερικές στιγμές ανεξαρτησίας. Επίσης, μέσα στη σκηνή πρόσθεσε αφράτα μαξιλάρια και μερικά από τα παιχνίδια του ώστε να νιώσει ότι είναι ο προσωπικός του χώρος.

Από την ομάδα του Douleutaras.gr

Related Posts