spitiki sintagi gia saltsa pesto

Εύκολη σπιτική συνταγή για σάλτσα πέστο!

by ediva

Από τις πιο αγαπημένες μου συνοδευτικές σάλτσες για τα ζυμαρικά είναι το πέστο. Είναι μια σάλτσα που πραγματικά είναι πολύ υγιεινή, με πλούσια γεύση και διαφορετική μια και έχει μέσα έντονη τη γεύση του βασιλικού. Πολύ αγαπημένος συνδυασμός είναι τα μακαρόνια με σάλτσα πέστο και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Από ότι καταλαβαίνεις μου αρέσει πολύ και για αυτό θα σου δώσω σήμερα μια πραγματικά εύκολη σπιτική συνταγή για σάλτσα πέστο. Πίστεψε με, θα μπορείς να την κάνεις και να την έχεις σε βαζάκι στο ψυγείο. Δε θα ξαναχρειαστεί να ψωνίσεις έτοιμη από το σούπερ μάρκετ.

Πανεύκολη συνταγή για σάλτσα πέστο

efkoli spitiki sintagi gia saltsa pesto,ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 1/2 κούπα φύλλα σγουρό βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 40γρ. κουκουνάρι
  • 2κ.σ παρμεζάνα (φρέσκο-τριμμένη)
  • 120ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

fylla vasilikou parmezana

Πλύνε πολύ καλά τα φύλλα από τον βασιλικό και τρίψε την παρμεζάνα. Πρόσεξε να μην έχει καθόλου κλωνάρι ο βασιλικός γιατί θα σου πικρίσει στην γεύση. Ρίξε τα φύλλα του βασιλικού και την παρμεζάνα στο μούλτι.

Δες επίσης: Συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας!

koukounari skordo

Σε ένα τηγάνι καβούρδισε το κουκουνάρι και ταυτόχρονα βάλε και τις σκελίδες σκόρδο- χωρίς να τις ξεφλουδίσεις- για να μαλακώσουν. Αφού καβουρδίσεις τα κουκουνάρια ρίξτα στο μούλτι μαζί με τις σκελίδες σκόρδο- αυτή τη φορά καθαρισμένες.

Δες επίσης: Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά!

altis elaiolado alati kalas

Τέλος, πρόσθεσε το αλάτι και σιγά σιγά το ελαιόλαδο- ιδανικά σε 3 δόσεις. Χτύπα μέχρι να έχει την υφή του πέστο. Η σπιτική σάλτσα πέστο είναι έτοιμη να μπει πάνω από τα μακαρόνια σου. Όση περισσέψει σε ένα βαζάκι και στο ψυγείο μέχρι την επόμενη χρήση.

Δες επίσης: Ταλιατέλες με σκορδάτα μανιτάρια και μαϊντανό!

Bonus Tips:

Ποτέ μα ποτέ μη βάλεις τη σάλτσα πέστο στη ζεστή κατσαρόλα με τα μακαρόνια γιατί μπορεί να σου κόψει η σάλτσα. Τη σερβίρεις πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύεις. Επίσης, μπορείς να βάλεις στο πέστο σου 1 κούπα φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα και 1 φρέσκο-τριμμένο πεκορίνο.

Related Posts