Εύκολη συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο! - ediva.gr

Εύκολη συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο!

Σου αρέσει η σάλτσα πέστο από βασιλικό? Έμενα παντός μου είναι από της αγαπημένες σάλτσες και για αυτό έχω διαλέξει να μοιραστώ μαζί σου μια πολύ εύκολη συνταγή για πένες με σάλτσα πέστο.

Μην φοβάσαι άμα είσαι αρχάρια στην μαγειρική. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που άμα την κάνεις βήμα- βήμα έτσι όπως τα έχω γράψει δεν πρόκειται να μην σου βγει ! Θα μπορέσεις να δήξεις ότι παρ’ολο που δεν έχεις ασχοληθεί με την μαγειρική πολύ, έχεις την δυνατότητα να φτάνεις πεντανόστιμα πράγματα !

Ps: Ενδιάμεσα έχει και την συνταγή για σπιτικό πέστο άμα είσαι από της γυναίκες που προτιμάνε όλα να είναι σπιτικά!

 

 

Δες κι άλλες εύκολες γρήγορες και νόστιμες  συνταγές εδώ!

 

Τα προϊόντα που χρειάζεσαι:

– 500 γρ. πένες
– 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
– πέστο βασιλικού:
– 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
– 80 γρ. τυρί πεκορίνο
– 80 γρ. τυρί παρμεζάνα
– 30 γρ. κουκουνάρι
– 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
– 10 γρ. χοντρό αλάτι
– φρέσκο πιπέρι
– 3 σκελ. σκόρδο

 

Για ατούς που δεν θέλουνε να παίρνουν έτοιμο πέστο:

Τα υλικά που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις μόνη σου:

σάλτσα πέστο

– Ένα ματσάκι Βασιλικό
– 50 γρ κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
– Περίπου 50 γρ Ελαιόλαδο
– 70 με 80 γρ Παρμεζάνα
– σκόρδο
– Αλάτι Πιπέρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί εντελώς.

Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.

 

Τα 4 βήματα με τα οποία α φτιάξεις της πένες με πέστο:

Πρώτο βήμα:

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο απ΄ ότι λέει το πακέτο.

Δεύτερο βήμα:

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, όπως στη μαγιονέζα, σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις τελειώσουμε με το ελαιόλαδο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ή αλάτι.

Τρίτο βήμα:

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πένες. Τις σουρώνουμε, τα αφήνουμε 4 λεπτά να κρυώσουν λίγο, τα βάζουμε στη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.

πένες με πέστο

Τέταρτο και τελευταίο βήμα:

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη. Ντεκοράρουμε με φύλλα βασιλικού και φρέσκο πιπέρι.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites