κοβουμε ξερα φυλλα απο αρωματικα φυτα

Πως θα έχεις φρέσκα αρωματικά φυτά στην κουζίνα σου!

by ediva

Τα φρέσκα αρωματικά φυτά χρειάζονται σε κάθε κουζίνα, όχι μόνο για το άρωμα που δίνουν σε φαγητά και ροφήματα, αλλά και για ομορφιά. Θα σου δείξω πως να τα καλλιεργήσεις ώστε να τα έχεις κάθε εποχή στο σπίτι σου και να απολαμβάνεις τα οφέλη τους.

Στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα αρωματικών φυτών που ευνοούνται από το κλίμα που έχουμε. Μερικά από τα πιο δημοφιλή όπως η ρίγανη, ο βασιλικός, ο δυόσμος και ο μαϊντανός χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

5 Tips για να έχεις πάντα φρέσκα αρωματικά φυτά στην κουζίνα σου!

 

1) Επίλεξε τα φρέσκα αρωματικά φυτά που αγαπάς

αρωματικα φυτα κομμενα

Αρχικά πρέπει να επιλέξεις τα αρωματικά φυτά τα οποία θέλεις να εντάξεις στην κουζίνα σου. Συνήθως από τις πρώτες επιλογές είναι ο δυόσμος, ο βασιλικός και η ρίγανη. Έπειτα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε άνηθο, μαϊντανό, δάφνη. δεντρολίβανο κ.α. Επίλεξε αυτά που χρησιμοποιείς περισσότερο για τη μαγειρική, τα ροφήματα και τη ζαχαροπλαστική.

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Φυτά που χρειάζεσαι για να κοιμάσαι καλύτερα!

2) Βάζα με ίδιο μέγεθος ή μικρά γλαστράκια

φρεσκα αρωματικα φυτα σε γλαστρακια

Για ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα, επίλεξε βαζάκια ή γλαστράκια ίδιου μεγέθους όπου θα καλλιεργείς μέσα τα φυτά σου. Ιδανικά πρόσεξε να αποστραγγίζουν καλά για να μην σαπίσει το φυτό. Τ αρωματικά φυτά χρειάζονται μέτριο πότισμα και συχνό. Τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζονται πιο συχνό πότισμα.

3) Ηλιόλουστη θέση κοντά σε περβάζι η παράθυρο

βασιλικος σε γλαστρα

Τα φυτά χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν. Τοποθέτησε τα είτε πάνω σε ένα περβάζι, είτε κοντά στο παράθυρο, ώστε να έχουν επαρκές φυσικό φωτισμό. Αυτό θα τα βοηθήσει να έχουν ζωηρό χρώμα και έντονο άρωμα κάθε εποχή του χρόνου.

Μπορείς να δεις επίσης 6 Δωρεάν εφαρμογές για φυτά που θα λατρέψεις!

4) Μέτριο και συχνό πότισμα για να έχεις φρέσκα αρωματικά φυτά

αρωματικα φυτα σε νερο

Τα φρέσκα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται πολύ πότισμα, εκτός φυσικά από τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσο μικρότερη η γλάστρα, τόσο λιγότερο και συχνότερο το νερό. Ιδανικά, πρέπει να αποστραγγίζεται καλά το νερό για να μην σαπίσει το φυτό.

5) Καθάρισμα από ξερά φύλλα

κοβουμε ξερα φυλλα απο αρωματικα φυτα

Τα φυτά συχνά γεμίζουν από ξερά φύλλα. Για να διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση για χρόνια, να καθαρίζεις πάντα τα ξερά φύλλα και τις χαλασμένες ρίζες καθώς έτσι το φυτό σου θα παραμένει φρέσκο και εντυπωσιακό.

Μπορείς να δεις εδώ 7 Φυτά και λουλούδια σε γλάστρα που αντέχουν στο κρύο!

Αυτές ειναι οι πέντε απλές συμβουλές για να έχεις πάντοτε φρέσκα αρωματικά φυτά στην κουζίνα σου. Ακολούθησε τες για να έχεις έναν μικρό κήπο στο σπίτι σου, με τα οφέλη που προσφέρουν αυτά τα φυτά για την υγεία σου.

Related Posts