γλάστρες ΙΚΕΑ

Γλάστρες ΙΚΕΑ για να ανανεώσεις το σπίτι και τον κήπο σου

by ediva

Η άνοιξη έφτασε και όλοι ψάχνουμε τρόπους να ανανεώσουμε το σπίτι και τον κήπο μας, τώρα που ανθίζουν τα λουλούδια και το τοπίο γίνεται πιο πράσινο. Ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος να αναβαθμίσεις την αισθητική του σπιτιού και και της αυλής σου κρύβεται στις γλάστρες που θα διαλέξεις για να βάλεις τα φυτά σου. Επένδυσε σε αυτές τις ιδιαίτερες γλάστρες και κασπό του ΙΚΕΑ που ξεχωρίζουν και θα δεις γρήγορα το χώρο σου να αλλάζει.

Δες επίσης: 8 DIY γλάστρες από παλιά αντικείμενα του σπιτιού!

Οι γλάστρες του ΙΚΕΑ που θα αναβαθμίσουν τον χώρο σου

Πήλινα κασπό

πήλινες γλάστρες ΙΚΕΑ

γκρι πήλινες γλάστρες ΙΚΕΑ

Τα πήλινα γλαστράκια κάνουν κατευθείαν το φυτό να φαίνεται πιο προσεγμένο από μια απλή πλαστική γλάστρα. Διαλέξτε το μέγεθος που ταιριάζει στο δικό σας φυτό και το χρώμα που εναρμονίζεται με την αισθητική του σπιτιού και του κήπου σας. Μάλιστα, μπορείτε να αγοράστε πολλά γλαστράκια του ίδιου χρώματος για πλήρη ομοιομορφία.

Δες επίσης: 8 Τρόποι να διακοσμήσεις όμορφα το μπαλκόνι με γλάστρες!

Γλάστρες καλαθάκια

γλάστρα ΙΚΕΑ καλαθάκι

γλάστρα ΙΚΕΑ ψάθινη

Εάν θέλετε να επενδύσετε σε κάτι διαφορετικό, στα ΙΚΕΑ θα βρείτε μεγάλη γκάμα από γλάστρες σε στυλ καλαθιού σε καφέ και άλλα χρώματα. Αυτού του είδους οι γλάστρες ταιριάζουν καλύτερα σε σπίτια που κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις αλλά και στα μπαλκόνια. Ταυτόχρονα, αποτελούν ιδανικό “σπίτι” για τα μεγάλα πράσινα φυλλώδη φυτά εσωτερικού χώρου.

Δες επίσης: Ιδέες για μια ονειρεμένη μικρή βεράντα από τα ΙΚΕΑ

Κρεμαστές ζαρντινιέρες

κρεμαστή γλάστρα

κρεμαστή ζαρντινιέρα ΙΚΕΑ

Ένας άλλος τρόπος να αναδείξετε τα φυτά σας και να δώσετε μια διαφορετική νότα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς σας χώρους είναι οι κρεμαστές ζαρντινιέρες. Μπορείτε να εφαρμόσετε μικρά γαντζάκια στους τοίχους, τα ράφια ή και το ταβάνι του σπιτιού σας και να κρεμάσετε εκεί τις γλάστρες τοποθετώντας μέσα φυτά.

Δες επίσης: 5 Υπέροχα καλοκαιρινά λουλούδια για το μπαλκόνι σου!

Γλάστρες με σχέδια

χειροποίητες γλάστρες ΙΚΕΑ

γλάστρες με σχέδια

Εάν θέλετε οι γλάστρες σας να μοιάζουν με πραγματικά διακοσμητικά προτιμήστε τα κασπό με σχέδια που δίνουν μια εξαιρετική νότα στον χώρο. Στα ΙΚΕΑ θα βρείτε ακόμα και χειροποίητες γλάστρες, ζωγραφισμένες στο χέρι που μοιάζουν με έργα τέχνης και σίγουρα θα αναβαθμίσουν τον χώρο σας.

Δες επίσης: Υπέροχες ανοιξιάτικες γωνίες για να ομορφύνεις το σπίτι

Κατασκευές με ενσωματωμένες γλάστρες

σκάλα με γλάστρες ΙΚΕΑ

κατασκευή με γλάστρες

Δες επίσης: Προτάσεις για ένα όμορφο μπαλκόνι στην πόλη από τα ΙΚΕΑ

Στην περίπτωση που θέλετε οι γλάστρες σας να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο στο χώρο και να είναι εμφανείς με την είσοδό σας στο σαλόνι, μπορείτε να επενδύσετε σε ειδικές κατασκευές όπως αυτή η σκάλα με γλαστράκια. Έτσι, τα άνθη και τα φυτά σας θα φαίνονται οργανωμένα, ενώ προσθέτετε ακόμη ένα έπιπλο στον χώρο σας.

Related Posts