φυτά εσωτερικούς χώρους αρχάριους

Τα 6 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους!

by tzinav

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια τέλεια ιδέα διακόσμησης για το σπίτι σου. Κι αυτό γιατί δίνουν χρώμα, ζωντάνια και ανανέωση στο χώρο σου απευθείας. Αν σου αρέσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου αλλά δεν έχεις εμπειρία και φοβάσαι ότι δε θα τα φροντίσεις σωστά τότε μην ανησυχείς καθώς υπάρχουν όμορφα φυτά ακόμα και για αρχάριους!

Πράγματι, αν δεν ξέρεις πώς να φροντίσεις ένα φυτό ή δεν έχεις πολύ χρόνο να διαθέσεις δε σημαίνει ότι πρέπει να τα ξεχάσεις! Ανακάλυψε τα 6 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι κατάλληλα ακόμα και για αρχάριους!

6 Φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείς πολύ εύκολα να διατηρήσεις!

 

1. Σανσεβιέρια

γλάστρες με σανσεβιέριες

Η σανσεβιέρια, γνωστή και ως γλώσσα της πεθεράς, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου και όχι τυχαία! Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ όμορφη, η σανσεβιέρια διατηρείται πολύ εύκολα, γεγονός που την κάνει το ιδανικό φυτό για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τις πρασινάδες. Πότισε την μόνο όταν το χώμα της έχει στεγνώσει και τοποθέτησε την σε ένα σημείο στο σπίτι με έμμεσο ηλιακό φως και θα είναι μια χαρά!

Δες επίσης: Πώς να φροντίσεις σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

2. Δράκαινα

άσπρη γλάστρα δράκαινα φυτά εσωτερικούς χώρους αρχάριους

Η δράκαινα είναι ένα ακόμα αγαπητό φυτό που διακοσμεί αρκετά σπίτια! Υπάρχουν πολλές ποικιλίες δράκαινας που έχουν διαφορές στα φύλλα και στα μεγέθη τους. Όλες όμως αντέχουν σε ένα μεγάλο εύρος συνθηκών και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην έλλειψη νερού και ειδικά το χειμώνα.

Δες επίσης: 23 Ιδέες διακόσμησης τραπεζιού με φυτά εσωτερικού χώρου!

3. Παχύφυτα και κάκτοι

γλαστράκια κάκτοι παχύφυτα ράφι

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι είναι η τέλεια επιλογή αν θέλεις να διακοσμήσεις πολλά μικρά γλαστράκια και να φτιάξεις μια εντυπωσιακή σύνθεση! Αποτελούν φυτά που επιβιώνουν πανεύκολα αφού χρειάζονται λίγο νερό και φυσιολογικό φως. Έτσι, μη χάνεις χρόνο και δώσε χρώμα στο τραπέζι σου με όμορφα κακτάκια και παχύφυτα!

Δες επίσης: 5 Φυτά που χρειάζεσαι για να κοιμάσαι καλύτερα!

4. Πόθος

γλαστράκι πόθο ράφι φυτά εσωτερικούς χώρους αρχάριους

Ο πόθος είναι ένα όμορφο αναρριχώμενο φυτό με χαρακτηριστικά φύλλα με κίτρινες κηλίδες, το οποίο είναι ότι πρέπει για να διακοσμήσει τα ράφια σου και να κρέμεται όμορφα! Αυτό που το καθιστά ένα εύκολο φυτό είναι το γεγονός ότι μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε δωμάτια με μέτριο φωτισμό. Μη τον ποτίζεις υπερβολικά καθώς τα φύλλα μπορεί να κιτρινίσουν και να πέσουν!

Δες επίσης: 7 Φυτά εσωτερικού χώρου για καθαρή ατμοσφαίρα στο σπίτι!

5. Φίκος ελαστικός

φίκος ελαστικός λάμπα

Ο φίκος ο ελαστικός είναι το φυτό που σίγουρα έχεις δει να κυκλοφορεί πολύ στο Instagram κι όχι τυχαία! Είναι πανέμορφος και μπορεί να αναπτυχθεί πολύ. Είναι φυτό που αγαπά το φως αλλά μπορεί να επιβιώσει και με λιγότερο φως. Το πλεονέκτημα το φίκου ελαστικού είναι ότι σου δίνει ενδείξεις για το τι χρειάζεται! Αν δεις ότι τα φύλλα παίρνουν κλίση προς τα κάτω δοκίμασε να τον τοποθετήσεις σε ένα πιο φωτεινό σημείο και να τον ποτίσεις περισσότερο και θα επανέλθει άμεσα!

Δες επίσης: 5 Φυτά που θα δώσουν προσωπικότητα στο σπίτι σου!

6. Ζαμιοκούκλας

μεγάλος ζαμιοκούλκας μπάνιο

Ο ζαμιοκούλκας είναι ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου με γυαλιστερά φύλλα που μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι σου. Δε χρειάζεται πολύ φως και το πότισμα μια φορά την εβδομάδα ή ακόμα και σπανιότερα του αρκεί. Ο ζαμιοκούλκας αν τοποθετηθεί σε μεγαλύτερη γλάστρα μπορεί να μεγαλώσει αρκετά και να καταλάβει μεγάλη επιφάνεια. Έτσι, είναι ότι πρέπει αν θέλεις είτε μια μικρή γλάστρα είτε ένα πιο εντυπωσιακό φυτό!

Related Posts