ζευγαρι χαρουμενο κ ευτυχισμένο

12 Πράγματα που πρέπει να λες στον σύζυγο σου!

by ediva

Η γυναίκα μπορεί να είναι μητέρα και φίλη και σύζυγος. Είναι γνωστή η ικανότητα της στα λόγια και έχει τον τρόπο της να φέρνει την τρυφερότητα στην οικογένεια. Με λίγα και απλά της λόγια, μπορεί να κρατάει τη ζεστασιά στο σπίτι και στην καρδιά του ζευγαριού.Οι λέξεις μας φαίνονται απλές και όμως, είναι ένα δώρο που έχουμε για την επικοινωνία μας.

Έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη μέρα, αλλά και τη ζωή ενός ανθρώπου. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θες, είναι να είναι ευτυχισμένος.  Είναι συγκεκριμένες απλές λέξεις και φράσεις που θα ριζώσουν στον ψυχισμό του. Μη φοβάσαι, έχε το θάρρος να εκφράζεσαι σε αυτόν που αγαπάς. Για αυτό σου χαρίζω πιο κάτω μια λίστα με 12 πράγματα που πρέπει να λες στον σύζυγο σου!

Τι θέλουν οι άντρες να ακούνε!

 

1. “Εμπιστεύομαι την κρίση σου”εμπιστοσύνη

Ο σύζυγος σου θέλει να σε προστατεύει όπως και εσύ με τη σειρά σου θες να τον φροντίζεις. Θέλει να ακούσει ότι κάτι κάνει σωστά και εσύ δεν αδιαφορείς για τις προσπάθειες του και τις πράξεις του. Ότι όντως εμπιστεύεσαι την ικανότητα του να παίρνει αποφάσεις. Παρόλο που ένας άντρας δε θα στο δείξει, και είναι κάτι που γνωρίζεις και εσύ η ίδια έχει συναισθήματα και ευαισθησίες και χρειάζονται φροντίδα. Θα νιώσει σεβασμό στο άτομο του. Κανείς δεν είναι τέλειος και τα λάθη είναι αναπόφευκτα αλλά και απαραίτητα. Έστω και αν έχασες την εμπιστοσύνη σου, μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις στον άνθρωπο σου την ευκαιρία να την κερδίσει ξανά.

Δες επίσης: 8 Tips για να είσαι η τέλεια σύζυγος!

2. “Δείξε ευγνωμοσύνη, πες Ευχαριστώ!”

ευγνωμοσύνη ζευγαρι

Η ευγνωμοσύνη είναι μια υπέροχη λέξη, σημαίνει ότι αναγνωρίζεις το καλό που σου συμβαίνει και το ευχαριστείς. Μπορεί με την πάροδο του χρόνου, πλέον η εκτίμηση σου για ότι κάνει για σένα, να είναι πλέον δεδομένη, αλλά είναι σημαντικό, πρέπει να τη δείχνεις ξανά και ξανά, με ένα απλό ευχαριστώ. Θα δώσει φλόγα στην καρδιά του και στην τελική, η κάθε μέρα όπως και η κάθε πράξη, είναι μοναδικές. Αν τις θεωρούμε δεδομένες, υποβαθμίζουμε την αξία τους.

3. “Ψιθύρισε του στο αυτί, κάτι ερωτικό.”

ρομαντσμός ζευγαρι

Πρόσθεσε στη ρουτίνα σας κάτι αναπάντεχο. Νιώσε ξανά όπως τις πρώτες φορές που ήθελες να τον πλησιάσεις. Ακόμη και ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του. Ναι, με αυτό τον τρόπο θα νιώσει πόσο τον θες. Όχι, μόνο για μια στιγμή, αλλά πίστεψε με, όλη την ημέρα του, η σκέψη να σου κάνει έρωτα, θα είναι προτεραιότητα στο μυαλό του. Δες επίσης: 13 Τρόποι να διατηρήσεις την αγάπη σας ζωντανή!

4. “Απόψε θα αναλάβει η babysitter “

στγμές χρόνος δείπνο

Είναι φυσικό να αλλάζει ρουτίνα σας και ο χρόνος που είχατε για σας. Προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια νέα ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά, στην ανατροφή των παιδιών και του γάμου σας. Δε σημαίνει όμως ότι ο σύζυγος σου έπαψε να αναζητά τις δικές σας στιγμές και να περάσει μαζί σου χρόνο, χωρίς καμιά διακοπή. Καθιέρωσε στη ρουτίνα σας, μια βραδιά που θα είναι ξεχωριστή, για εσάς! Μακροπρόθεσμα θα δεις ότι άξιζε να κάνεις αυτή την επένδυση. Θα έχεις ανταμειφθεί με πολλές όμορφες αναμνήσεις.

5. “Είσαι ο καλύτερος μου φίλος”

σύζυγος φιλία

Μην ξεχνάς ότι μοιράζεσαι τη ζωή σου μαζί του. Εννοείτε πως θέλει να είναι ο έρωτας της ζωής σου και όμως, με το να ξέρει πως είναι και ο καλύτερος σου φίλος, θα νιώσει  ακόμη πιο πολύ πόσο τον αγαπάς και τον θαυμάζεις. Ακόμη και στον έρωτα, παρέα κάνουμε, επικοινωνούμε και θέλουμε να το απολαμβάνουμε.

6. “Πιστεύω σε σένα”

πίστη αφοσίωση

Το έχει ανάγκη. Δεν είναι και ούτε θα είναι τέλειος και όμως, όταν τον αναγνωρίζεις και του βγάζεις τον καλύτερο του εαυτό, αυτό θα προσδοκά και ο ίδιος. Πες το με λόγια. Θα τα ακούσει, και θα τα έχει φυλακτό. Θα έχει περισσότερο θάρρος να προχωρήσει και να πετύχει ακόμη περισσότερα. Ότι ταΐζουμε περισσότερο αυτό είναι που θα μεγαλώσει. Επομένως, παρά να κρίνεις μια αδυναμία του ή και μια αποτυχία του, δώσε έμφαση και ενθάρρυνε τον καλύτερο του εαυτό.

7.”Έκανα λάθος και λυπάμαι γι αυτό”

συγχώρεση

Ίσως, το συγγνώμη, από συνήθεια, να βαραίνει περισσότερο τον άντρα, ακόμη και αν δεν ήταν δικό του λάθος. Δεν είναι δίκαιο και ούτε υγιές. Το μόνο που μπορεί να πετύχεις, είναι η ανισορροπία στη σχέση σας. Θα του δημιουργήσει ενοχές και καταπίεση, ότι αυτός πρέπει να διορθώνει τα πάντα. Χρειάζονται δύο για ένα ζευγάρι και είναι στο χέρι σας. Ζήτα συγγνώμη. Θα του δείξεις πως ακόμη και σε μια κακιά στιγμή, ακόμη και αν τον πλήγωσες εσύ, τον νοιάζεσαι. Το συγγνώμη είναι το πρώτο βήμα για να θεραπεύσει ότι άφησε πίσω μια κακιά στιγμή.

Δες επίσης εδώ: Τα 10 στοιχεία μιας υγιούς σχέσης!

8. “Είσαι πολύ όμορφος σήμερα” ή “Σε βρίσκω πολύ σέξι”

κομπλιμεντο άντρας

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που θέλουν να ακούνε κομπλιμέντα. Έχει και αυτός εμφάνιση, την οποία εσύ θαυμάζεις. Θέλει να το ακούσει. Θέλει να ξέρει ότι τον βρίσκεις ελκυστικό, ότι θαυμάζεις τον δυναμισμό του. Πες πόσο ικανό τον θεωρείς σαν σύζυγο. Ακόμη και να έχει αυτοπεποίθηση, όταν το ακούσει από εσένα, έχει άλλη αξία. Του υπενθυμίζεις γιατί τον ερωτεύτηκες.

9. “Είμαι ευτυχισμένη”

ευτυχία ετυχισμένη

Πρέπει να ξέρει ότι σε κάνει ευτυχισμένη. Εξάλλου είναι το “καθήκον” του ως σύζυγος, η δικιά του επιτυχία. Εννοείται πως η ευτυχία στον καθένα μας, είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις δώσει ένα μερίδιο ευθύνης σε αυτόν και η δική σου ευτυχία σημαίνει πολύ περισσότερα στον σύζυγο σου από όσο νομίζεις.

10. “Μπορούμε να το αγοράσουμε τώρα, ή λες να περιμένουμε”

ψώνια ζευγάρι

Επιθυμεί να προσφέρει σε σένα και στα παιδιά σας, όσο το δυνατόν πιο πολλά. Θέλει να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες σας. Σε περίπτωση που νιώσει ότι δυσκολεύεται οικονομικά, αυτό ίσως να το απορροφήσει ως αποτυχία. Αποτυχία ακόμη και για το μέλλον, ότι δε θα μπορεί να σου δώσει όσα θες. Δεν είναι όμως το πιο σημαντικό να καλύπτουμε συνέχεια τις υλικές μας ανάγκες. Η προσπάθεια του και μόνο, και η επιθυμία του να στο προσφέρει, είναι πολύ πιο πολύτιμη. Άρα και εσύ, κάποιες φορές, μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω. Θα τον καθησυχάσεις. Του τονίζεις πως δεν είναι μόνος του.

Δες επίσης: 7 Πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ώριμες γυναίκες σε μια σχέση!

11. “Ας δούμε τα αθλητικά απόψε”

χόμπι δραστηριότητες ζευγάρι

Αυτό δεν αφορά απαραίτητα ποιος από τους δύο έχει το τηλεχειριστήριο στο χέρι. Είναι το δικό σου ενδιαφέρον στα χόμπι του, στα ενδιαφέροντα του. Θα δημιουργήσει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και παράλληλα θα εξελίξετε τη φιλία μεταξύ σας. Εννοείτε πως χωρίς να το καταλάβει και ο ίδιος, θα κάνει το ίδιο ακριβώς για σένα. Θα δεις ότι θα κάνετε μαζί πράγματα που ποτέ  δε θα φανταζόσουν.

12. “Θα σε Αγαπώ για πάντα”

αγάπη πάντα

Δες επίσης: 10 τρόποι να πεις “Αγαπώ”!

Σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε,  ο έρωτας και η αγάπη ίσως να έχουν χάσει την ουσία τους.  Αυτό όμως, δεν ισχύει για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που δεν αφοσιώνονται και δεν πιστεύουν στην αγάπη. Επομένως,  είναι πολύ σημαντικό να ξέρει, πως είναι ο ένας και μοναδικός που θα αγαπάς για μια ζωή. Να νιώσει ότι είναι αρκετός, για να είσαι ευτυχισμένη. Θα δεις ότι θα φέρει ασφάλεια και θα ενδυναμώσει ακόμη πιο πολύ τη σχέση και τον γάμο σας.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts