γυναίκα θάλασσα ηλιοβασίλεμα ediva.gr

5 Σημάδια κατάθλιψης που αγνοείς ότι τα έχεις!

by ediva

Η κατάθλιψη έχει διάφορα στάδια και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και συχνές διαταραχές. Μας είναι όμως εύκολο να  αντιληφθούμε τα σημάδια της;

Η κατάθλιψη δεν σε καθιστά απαραιτήτως κακόκεφο και αρνητικό, όπως όλοι πιστεύουμε. Αντιθέτως, η ψυχολογία σου μπορεί να είναι αρκετά καλή και να είσαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος, με ενέργεια και όρεξη για κάθε είδους ανθρώπινη συναναστροφή. Πώς όμως θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά;

5 χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν ότι ίσως έχεις κατάθλιψη!

 

1. Νιώθεις αποκομμένη από ότι είναι σημαντικό για εσένα

παρέα κοριτσιών ediva.gr

Παρόλο που έχεις συνέχεια κοντά σου ανθρώπους, ασχολείσαι με δραστηριότητες και διασκεδάζεις, δυσκολεύεσαι να εστιάσεις σε αυτά ουσιαστικά. Οι πιέσεις και τα άγχη της καθημερινότητάς σου σε αποσπούν και δεν σε αφήνουν να απολαύσεις και να εστιάσεις σε ό,τι είναι σημαντικό για εσένα.

2.Νιώθεις μπερδεμένη

σκεπτική κοπέλα ediva.gr

Δεν είναι κακό να έχεις σκέψεις και ανησυχίες σχετικά με το τι ακριβώς θέλεις, τι έχεις, ή ακόμη να προβληματίζεσαι για το ποιος είσαι και τι θέλεις να γίνεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και να εξελιχθείς. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτές οι σκέψεις αρχίζουν να σε κατακλύζουν; Τότε είναι που στρεσάρεσαι και αμφισβητείς ολοένα και περισσότερο τις επιλογές σου! Τότε επίσης είναι η στιγμή να σου χτυπήσει το καμπανάκι και να λάβεις δράση!

Δες επίσης: 4 Σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση!

3. Στοχοποιείς τον εαυτό σου κάθε φορά που αισθάνεσαι δυστυχισμένη

γυναίκα ediva.gr

Είναι φυσικό να αντιμετωπίζεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις σωματικές σου αισθήσεις ως έγκυρες και σημαντικές. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να είναι παραπλανητικό και καταστροφικό. Όταν τα πράγματα στη ζωή σου δεν έρχονται όπως θέλεις, νιώθεις πάντα ότι φταις εσύ! Θέλοντας λοιπόν να βρεις  μια αιτία, οι σκέψεις σου οδηγούν σε μία μόνο εξήγηση, ότι υπεύθυνη είσαι εσύ.

4. Αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τις σκέψεις και το άγχος σου

γυναίκα σκύλος πάρκο ediva.gr

Ένας άνθρωπος με κατάθλιψη αρνείται να δεχτεί το άγχος του και πόσο μάλλον να το διαχειριστεί. Επιλέγει κάθε είδους δραστηριότητα, για να αποφύγει τις αγχώδεις σκέψεις του και αναβάλει συνεχώς υποχρεώσεις που του προκαλούν στρες. Μήπως είσαι κι εσύ κάποια που προτιμά την αναβλητικότητα;

Δες επίσης: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κρύβεις τα συναισθήματα σου!

5. Κάνεις άσκοπα πράγματα για λίγες δόσεις χαράς

ποπ κορν ταινία τηλεκοντρόλ ediva.gr

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να παραμείνεις με καλή και θετική ψυχολογία!

Ποιος δεν έχει φάει ένα μπολ παγωτό μόνος του, όταν είναι στεναχωρημένος; Όλοι έχουμε χωθεί ατελείωτες ώρες μέσα σε σειρές και ταινίες και το έχουμε ρίξει έξω για κανένα ποτάκι, να χαλαρώσουμε. Όταν όμως αυτά τα κάνεις με μεγάλη συχνότητα θέλοντας να αποκοπείς από την καθημερινή δυστυχία, δεν σημαίνει ότι έχεις βρει και την λύση. Σου χαρίζουν μια ανακούφιση παροδική και ίσως χρειάζεται να βρεις έναν άλλον τρόπο για να είσαι χαρούμενη! 

Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο δεν προσφέρεται για αυτοδιάγνωση. Ωστόσο μην ξεχνάς, σε τέτοιες περιπτώσεις, η συμβουλή κάποιου ειδικού είναι πάντα η πιο ασφαλής επιλογή!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts