Απώλεια μαλλιών σημάδι ότι δεν τρως

4 Σημάδια που δείχνουν πως δεν τρως αρκετά!

by ediva

Πολλές φορές, στην προσπάθεια μας να χάσουμε τα περιττά κιλά κάνουμε αρκετά εξαντλητικές δίαιτες, οι οποίες έχουν συνέπειες στον οργανισμό μας. Τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές. Το ότι δεν τρως αρκετά, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το αντιληφθείς αρχικά και έπειτα να το διορθώσεις, βάζοντας περισσότερες θρεπτικές τροφές στην καθημερινή σου διατροφή. Παρακάτω, θα δείτε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι δεν τρως αρκετά.

4 Σημάδια που φανερώνουν υποσιτισμό!

 

1. Απώλεια μαλλιών

Απώλεια μαλλιών σημάδια ότι δεν τρως Απώλεια μαλλιών σημάδι ότι δεν τρως

Η απώλεια μαλλιών, είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι ότι δεν τρως αρκετά. Η πείνα και ο υποσιτισμός, έχουν ως φυσικό επακόλουθο να μην εξασφαλίζει ο οργανισμός μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Η ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων, είναι ένας πολύ συνηθισμένος λόγος για απώλεια μαλλιών. Φυσικά, η απώλεια μαλλιών είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά και είναι φυσιολογικό ακόμη και αν τρώμε σωστά. Αν η απώλεια μαλλιών όμως είναι μεγάλη, τότε πολύ πιθανό να είναι πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Οι 7 καλύτερες βιταμίνες για δυνατά και μακριά μαλλιά!

2. Πονοκέφαλοι

Ημικρανίες σημάδι ότι δεν τρως αρκετά Πονοκέφαλοι σημάδι ότι δεν τρως αρκετά

Οι πονοκέφαλοι είναι ακόμη ένα δείγμα ότι δεν τρώτε αρκετά. Πολλές φορές, έχουμε έντονους πονοκεφάλους μέσα στη διάρκεια της ημέρας και δεν ξέρουμε που να τους αποδώσουμε. Η πρώτη σκέψη, είναι σίγουρα μήπως δεν υπάρχει επαρκής ενυδάτωση. Αν το νερό δεν είναι το πρόβλημα, τότε μήπως είναι το φαγητό;Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι και λόγω του σακχάρου του αίματος που θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα αν πεινάτε ή αν δεν τρώτε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Δείτε επίσης: Πονοκέφαλος-ημικρανίες: Αιτίες & πως να τις αντιμετωπίσεις!

3. Εκνευρισμός και Άγχος

Νεύρα σημάδι ότι δεν τρως αρκετά Άγχος και υποσιτισμός

Η διάθεση μας, έχει άμεση συσχέτιση με το φαγητό.  Όταν δεν τρώμε αρκετά, είμαστε πιο ευερέθιστοι και ίσως και πιο αγχωμένοι. Γενικότερα, η διάθεση μας δεν είναι πολύ καλή. Στην περίπτωση που πεινάμε αρκετά, το σώμα μας μπαίνει σε μια κατάσταση άγχους και πανικού, και νιώθει πως πρέπει άμεσα να βρει τρόπο για να βρει φαγητό. Άρα, υπάρχουν νεύρα σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα όμως, τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάνουν την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη, ορμόνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για το άγχος και την εγρήγορση, να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Δείτε επίσης: Ποιες τροφές μπορούν να μειώσουν το άγχος!

4.Συνεχής πείνα

Συνεχής πείνα σημάδι υποσιτισμού Συνεχής πείνα σημάδι υποσιτισμού

Το τελευταίο και πολύ φανερό σημάδι που δείχνει ότι δεν τρώτε αρκετά, είναι φυσικά και η συνεχής πείνα. Αν πεινάτε συνεχώς, δεν τρως αρκετά. Είναι κάτι το δεδομένο. Και η εύλογη απορία που γεννιέται είναι, σε μια δίαιτα δεν πρέπει να πεινάς;  Η αλήθεια είναι, πως στις δίαιτες πεινάς αλλά για αυτό το 95% των διαιτών αποτυγχάνουν. Μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή δεν έχει πείνα. Έχει ακριβώς όση τροφή απαιτεί ο οργανισμός μας για να εξασφαλίσει τα μακροθρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται και για να μην πεινάει.

Δείτε επίσης: 5 Λόγοι που νιώθεις συνέχεια πεινασμένη!

Αν όλα τα παραπάνω, σου ακούγονται γνώριμα τότε ίσως είναι η ώρα να αρχίσεις να τρως περισσότερο και να μην κάνεις κάποια εξαντλητική δίαιτα. Το φαγητό είναι καύσιμο για τον οργανισμό μας και είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Προσπάθησε να τρως όσο χρειάζεσαι. Και αν δεν ξέρεις πόσο ακριβώς μπορεί να χρειάζεσαι, τότε μπορείς να επισκεφθείς κάποιον ειδικό διατροφολόγο και να σου πει πόσο ακριβώς είναι αυτό.

Related Posts