ζευγάρι μαλώνει στο σπίτι

Τι να κάνεις αν σε ενοχλεί ο πρώην σου!

by ediva

Η άρνηση ενός χωρισμού ή η ζήλεια από τον πρώην σου μπορεί να οδηγήσει στο να δέχεσαι μια ενοχλητική συμπεριφορά από εκείνον. Αυτό όχι μόνο δε σε αφήνει να προχωρήσεις αλλά σε επηρεάζει στη ζωή σου με τρόπους που ίσως δεν έχεις φανταστεί. Το πως θα αντιμετωπίσεις έναν πρώην σύντροφο λοιπόν θέλει τρόπο.

Ο πρώην σου μπορεί να καταλήξει να σε ενοχλεί με άπειρα μηνήματα, να σε παρακολουθεί ή ακόμα και να σε εκβιάζει. Προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμη και να μην επηρεαστείς από τη δικιά του συμπεριφορά. Παρακάτω θα σου προτείνουμε 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν σε ενοχλεί ο πρώην σου!

Πως να αντιμετωπίσεις έναν ενοχλητικό πρώην άντρα!

 

1. Αγνόησε τον!

ζευγάρι που μαλώνει

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να σταματήσει να σε ενοχλεί ένας πρώην είναι να τον αγνοήσεις. Όταν δείχνεις ότι ενοχλείσαι ο ίδιος παίρνει την επιβεβαίωση και το θάρρος έτσι ώστε να συνεχίσει την ενοχλητική συμπεριφορά. Αν όμως δείξεις ότι δεν σε επηρεάζει καν εκείνος θα πάρει το σωστό μήνυμα και από ένα σημείο και μετά απλά θα σε αφήσει στην ησυχία σου!

Δες επίσης: 8 Σημάδια ότι ο πρώην σου ίσως γυρίσει πίσω σε εσένα!

2. Δείξε του ότι έχεις προχωρήσει!

ζευγάρι μπροστά σε πρώην

Ένας ενοχλητικός πρώην μπορεί να πιστεύει ότι έχει ακόμα ελπίδες για να σε κερδίσει. Πρέπει λοιπόν με κάποιο τρόπο να του δείξεις ότι έχεις προχωρήσει. Δείξε ότι είσαι καλά, ότι δεν σε επηρεάζει εκείνος και πως συνεχίζεις μια χαρά τη ζωή σου. Δε χρειάζεται να τον πληγώσεις δείχνοντας του επιδεικτικά μια νέα σχέση αλλά εάν δεν το καταλαβαίνει με άλλο τρόπο θα μπορούσες να το δοκιμάσεις ως έσχατη λύση. Έτσι θα καταλάβει πως πλέον οι δρόμοι σας έχουν χωρίσει για τα καλά!

Δες επίσης: 8 Σημάδια πώς ο άντρας που σου αρέσει είναι πληγωμένος από πρώην του!

3. Δείξε κατανόηση αλλά να είσαι αυστηρή μαζί του!

ζευγάρι μαλώνει στο σπίτι

Η πολλή ευγένεια μπορεί να παρεξηγηθεί. Εάν λοιπόν εσύ είσαι πολύ καλή μαζί του και του ζητάς με όμορφο τρόπο να σε αφήσει στο παρελθόν του ενώ εκείνος συνεχίζει να σε προσεγγίζει τότε μάλλον έχει παρερμηνεύσει την ευγένεια σου. Ακόμα κι αν χωρίσατε όμορφα καλό θα ήταν να μιλήσεις μαζί του ρεαλιστικά τονίζοντας πως δεν έχετε κοινό μέλλον. Γίνε και λίγο αυστηρή έτσι ώστε να πάρει το μήνυμα ότι χωρίσατε, πως είναι οριστικό και πως πρέπει να μην ασχολείται πλέον μαζί σου!

Δες επίσης: Οι 10 χειρότεροι λόγοι για να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου!

4. Μην κρατήσεις καμία επαφή μαζί του!

άντρας παρακαλάει μια γυναίκα

Αν βλέπεις ότι ο πρώην δε ξεκολλάει μαζί σου τότε πρέπει όχι μόνο να τον αγνοείς αλλά να κόψεις οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Οποιαδήποτε συναναστροφή ή αλληλεπίδραση μεταξύ σας λειτουργεί ως κίνητρο για εκείνον να θέλει να σε ξανά προσεγγίσει. Για αυτό καλό είναι να αποφύγεις τις επαφές μαζί του έτσι ώστε να μπορέσει να σβήσει εντελώς οτιδήποτε υπήρχε ακόμα μεταξύ σας. Αυτή η απόσταση σιγά σιγά θα γίνει συνήθεια και στους δυό σας και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του!

Δες επίσης: 13 Σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου!

Αν ωστόσο νιώθεις πως δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση και πως έχεις την ανάγκη να μιλήσεις με έναν ειδικό τότε μπορείς να απευθυνθείς στο milamou.gr όπου μπορείς να μιλήσεις με επαγγελματίες ψυχολόγους για ότι σε απασχολεί!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts