gynaika grafei se atzenta

6 Τρόποι σωστής διαχείρισης χρόνου για πολυάσχολες γυναίκες!

by ediva

Οι σύγχρονες γυναίκες είμαστε πολυάσχολες γιατί παράλληλα με την βασική μας ασχολία που είναι η δουλειά, οι σπουδές ή η οικογένεια (ή και όλα μαζί), έχουμε κοινωνική ζωή, προσωπική φροντίδα, χόμπι και ίσως και fitness. Όλα απαιτούν ένα μεγάλο κομμάτι από τον χρόνο μας και γι αυτό η τέχνη της σωστής διαχείρισης χρόνου είναι κάτι που πρέπει να αναπτύξουμε για να τα προλαβαίνουμε όλα.

Αν πιεζόμαστε για να μας φτάσουν οι 24 ώρες της μέρας κινδυνεύουμε από άγχος ή από υπερκόπωση. Αυτά είναι οι φυσικές συνέπειες από ένα βαρύ πρόγραμμα. Όταν όμως αγαπάς πολύ τις επιλογές σου και θες να συνεχίσεις πέρα από τη δουλειά να έχεις τα χόμπι σου θα πρέπει να βρεις τρικ για να τα καταφέρεις και να τα προλάβεις όλα χωρίς να κουράζεσαι πολύ. Δες επίσης 5 Τρόποι να συνδυάσεις καριέρα και παιδιά!

Πως να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου όταν είσαι πολυάσχολη

Μείωσε την χρήση των social media

yperplhroforhsh apo to internet

Η πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλο τον δυτικό κόσμο περνάει αρκετό χρόνο στα social media. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού όλοι βρισκόμαστε εκεί ψηφιακά θέλουμε να έχουμε το αίσθημα ότι ανήκουμε και δεν μένουμε απέξω. Έτσι όμως παγιδευόμαστε και δίνουμε παραπάνω από τον χρόνο μας μπροστά σε μία οθόνη ενώ αντί γι αυτό θα μπορούσαμε να ξεκουραστούμε για να έχουμε ενέργεια.

Κάνε γυμναστική στο σπίτι

gynaika gymnazetai

Τις μέρες που αισθάνεσαι τύψεις γιατί δεν πρόλαβες να πας στο γυμναστήριο, κάνε γυμναστική στο σπίτι. Το κλειδί της σωστής διαχείρισης χρόνου είναι να μπορείς να καταλαβαίνεις τις ανάγκες σου και να προσαρμόζεσαι. Το fitness δεν συμβαίνει μόνο σε ένα γυμναστήριο. Με ένα στρώμα γυμναστικής ή απλά μουσική μπορείς να γυμναστείς το ίδιο καλά και μόνη. Υπάρχουν χιλιάδες προγράμματα γυμναστικής στο youtube για να καλύψεις αυτή την ανάγκη τις μέρες που δεν προλαβαίνεις. Δες επίσης Γυμναστική στο σπίτι σε μόλις 12 λεπτά!

Προετοίμασε τα γεύματα σου

gynaika mageireyei

Για τις πολυάσχολες γυναίκες είναι απαραίτητη η σωστή διατροφή, για να μπορούν να έχουν ενέργεια. Ένα tip για σένα που τρέχεις όλη μέρα, είναι να γεμίσεις το ψυγείο σου με υγιεινά φαγητά και σνακ. Έτσι όχι μόνο δεν θα χρειάζεται να μαγειρεύεις κάθε μέρα, αλλά θα αποφύγεις τα παχυντικά γρήγορα φαγητά που κοστίζουν παραπάνω και σε γεμίζουν περιττές θερμίδες.

Απλοποίησε την καθημερινότητα σου

kopela perpataei sto dasos

Το να κάνεις πιο απλά τα πράγματα θα σε βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο, ενέργεια και χρήμα. Αυτό μπορεί να αφορά την ντουλάπα σου, την προετοιμασία για την δουλειά κάθε πρωί, τα περιττά πράγματα που κρατάς στο σπίτι και άλλα πολλά. Σκέψου να μην χρειάζονται τέσσερα πλυντήρια την εβδομάδα, ή μία ώρα κάθε πρωί για να ετοιμαστείς. Ακόμα και το καθάρισμα του σπιτιού απλοποιείται όταν ξεφορτώνεσαι περιττά πράγματα ή αυτά που δεν χρησιμοποιείς ποτέ.

Κάνε προγραμματισμό

gynaika grafei se atzenta

Αν δεν προλαβαίνεις ή αγχώνεσαι μήπως ξεχάσεις κάτι υπάρχει η λύση της κλασσικής ατζέντας ή της ατζέντας που μπορείς να έχεις στο κινητό ή στο τάμπλετ σου. Στην τέχνη της σωστής διαχείρισης χρόνου ο προγραμματισμός είναι ένα βασικό στοιχείο. Ειδικά στην εποχή μας βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και δραστηριότητες. Μπορείς να βοηθήσεις τον εγκέφαλο σου να τα θυμηθεί και να προλάβει τα πάντα.

Εθίσου στην αυτοβελτίωση

gynaika sth fysh

Το focus και η διαχείριση της ζωής μας προέρχεται από την αυτογνωσία και από την αυτοβελτίωση. Πρέπει να γίνεσαι ολοένα και καλύτερη γιατί ο κόσμος αλλάζει συνεχώς. Μάλιστα πέρα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα στο τέλος της μέρας είσαι εσύ και ο εαυτός σου και μπορείς να κάνεις απολογισμό. Σκέψου τι μπορείς να αλλάξεις για να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου και να προλαβαίνεις όλα όσα θες. Δες επίσης Πως θα αποκτήσεις αυτοέλεγχο για μία καλύτερη ζωή!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts