sugxwresh

8 Μυστικά για μια επιτυχημένη σχέση!

by ediva

Τι σημαίνει να είσαι σε μία καλή σχέση; Και τι είναι μία καλή σχέση τέλος πάντων; Οι απαντήσεις είναι διαφορετικές για κάθε άνθρωπο και εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από το ποιο είναι το όραμα ευτυχίας για την ζωή του.

Ωστόσο, μπορούμε να συμφωνήσουμε στα παρακάτω. Όταν είσαι σε μία καλή σχέση, μαθαίνεις πράγματα. Συμπεριφέρεσαι διαφορετικά, σαν μέλος μιας ομάδας και όχι ένα άτομο που προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο μόνο του. Μαθαίνεις να δείχνεις κατανόηση και να συγχωρείς.

Τι μαθαίνεις από μια καλή σχέση

 

1. Οι παρεξηγήσεις είναι αναπόφευκτες

parexhghsh

Θα συμβούν παρεξηγήσεις. Θα πεις κάτι και θα το πάρει αλλιώς, θα πει κάτι και θα καταλάβεις κάτι άλλο. Πριν όμως εκνευριστείς, αναλογίσου για μερικά λεπτά, πως δεν έχει μεγάλη σημασία. Μια παρεξήγηση μπορεί να γίνει πρόβλημα μόνο αν εσύ το επιτρέψεις. Επομένως, την επόμενη φορά που θα δημιουργηθεί μια παρεξήγηση, σκέψου αν όντως αξίζει να δώσεις συνέχεια.

2. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι

zeugari krataei xeria

Όταν είσαι σε μία σχέση πρέπει να είσαι σε θέση να εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου. Αλλιώς γιατί να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που πιστεύεις πως άμα γυρίσεις τη πλάτη σου, θα κάνει τα πάντα λάθος; Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου, τότε ίσως να μην έχετε και τόσο καλή σχέση μεταξύ σας, όσο νομίζεις.

Η εμπιστοσύνη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει καλά μία σχέση. Και αν κάποια στιγμή έρθουν προβλήματα στο δρόμο σας, η εμπιστοσύνη που έχετε ο ένας για τον άλλον, θα σας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσετε παρέα. Δες επίσης: 8 Βήματα για να σώσεις την σχέση σου από τις ανασφάλειες σου!

3. Περνάτε χρόνο χωριστά

xrono me filous

Κατανοητό, είστε ερωτευμένοι και θέλετε να είστε συνέχεια μαζί. Όμως, αφήνετε χώρο ο ένας στον άλλο; Όταν κάνετε πράγματα ξεχωριστά, όπως η δουλειά, ένα χόμπι, οι έξοδοι με φίλους, έχετε κάτι για να συζητήσετε αργότερα. Περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας και επιστρέφετε ανανεωμένοι. Σας δίνεται η ευκαιρία να λείψετε ο ένας στον άλλο και να εκτιμήσετε αυτό που έχετε λίγο παραπάνω.

4. Ενθαρρύνετε τις αλλαγές

agaliasmeno zeugari ypostirixi

Οι σύντροφοι σε μία σχέση, οφείλουν να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, να αναπτύσσονται και να αλλάζουν. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, να κάνεις μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σου, όπως η αλλαγή καριέρας, ο σύντροφός σου θα είναι το στήριγμά σου. Και σαν αντάλλαγμα, το ίδιο οφείλεις να κάνεις και εσύ.

Ενθάρρυνε τον να αποκτήσει καινούρια ενδιαφέροντα και χόμπι, να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους και μέρη. Αν θέλεις να μείνει ο ίδιος, όπως ακριβώς τον γνώρισες, ίσως η ζωή σας να μην είναι τόσο ενδιαφέρουσα στο μέλλον. Στη τελική, μια ζωή την έχουμε και πρέπει να τη ζήσουμε στο έπακρο!

5. Ο συμβιβασμός δεν σημαίνει αδυναμία

zeugari pou tsakwnetai

Το να συμβιβαστείς σε κάτι δεν σημαίνει πως τα παρατάς. Αντιθέτως, δείχνει δύναμη και πως ξέρεις τι θες. Είναι λογικό να θες κάτι να γίνει με τον δικό σου τρόπο, γιατί σου φαίνεται σωστό. Το ίδιο πιστεύει και ο σύντροφός σου όμως.

Ωστόσο, δες το θέμα λίγο πιο σφαιρικά. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Αν ο σύντροφός σου έχει δίκιο, μη φοβάσαι να το παραδεχτείς. Αλλιώς βρείτε μία λύση που θα ευχαριστεί και τους δύο. Το σημαντικό σε μία σχέση δεν είναι να περάσει το δικό σου, αλλά να καταφέρετε να παίρνετε αποφάσεις που σας αφορούν και τους δύο, από κοινού. Δες:4 Πράγματα που κάνουν την σχέση σου τόξικη!

6. Παραδέξου τις αδυναμίες σου

dynameis kai adynamies

Ο σύντροφός σου δεν περιμένει να είσαι σούπερ ήρωας, χωρίς αδυναμίες και ελαττώματα. Και το ίδιο ισχύει από την πλευρά σου. Άνθρωποι είμαστε και είναι εντάξει να μοιράζεσαι τις αδυναμίες σου. Εξάλλου είναι κομμάτι του εαυτού σου και ο σύντροφός σου σε αγαπάει για αυτό που είσαι. Φανερώνοντας τις αδυναμίες σου, του δίνεις την ευκαιρία να σε βοηθήσει να εξελιχθείς σε τομείς που υστερείς αλλά και να σε κατανοήσει καλύτερα.

7. Μάθε να συγχωρείς

sugxwresh

Σε έναν καυγά δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει και ποιος χάνει. Σημασία έχει να μάθεις από αυτά που λέχθηκαν και από το πως λύθηκε το θέμα.

Ο καυγάς πέρασε, ανήκει στο παρελθόν. Συγχώρεσε τον σύντροφό σου, συγχώρεσε και τον εαυτό σου. Μην κρατάς αρνητικά συναισθήματα μέσα σου, αλλά βρες ένα τρόπο να απαλλαχθείς από αυτά. Γιατί όσα περισσότερα συσσωρεύονται, τόσο το χειρότερο για τη σχέση σου.

8. Δείξε τα συναισθήματα σου

agaliasmeno zeugari

Μη φοβάσαι να αποκαλύπτεις τα συναισθήματα σου. Είτε είναι συναισθήματα χαράς, είτε λύπης. Ο σύντροφός σου είναι εκεί για εσένα για ό,τι και αν χρειάζεσαι. Αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα σας, χτίζετε μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης.

Ακόμη, μη διστάζεις να δείχνεις στον σύντροφό σου ότι τον αγαπάς. Μέσα σε μία σχέση, χρειαζόμαστε να νιώθουμε διαρκώς ότι μας αγαπάνε. Όχι μόνο σε ορισμένες στιγμές και όχι μόνο με λόγια. Δες ακόμη: Τα 10 στοιχεία μιας υγιούς σχέσης!

Related Posts