neyra otan peiname

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που έχουμε νεύρα όταν πεινάμε!

by ediva

Πολλές φορές όταν πεινάμε αρχίζουμε να θυμώνουμε. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες μίλαγαν για πτώση του ζαχάρου στο αίμα. Ωστόσο ο λόγος που έχουμε νεύρα όταν πεινάμε είναι πιο σύνθετος. Μία νέα έρευνα της Ένωσης Ψυχολόγων Αμερικής ανακάλυψε πώς τα νεύρα που προέρχονται από την έλλειψη φαγητού είναι ένα πολύπλοκο θέμα και όχι μόνο ορμονικό.

Ο στόχος της έρευνας ήταν να κατανοηθούν καλύτερα οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που οδηγούν στα νεύρα όταν πεινάμε. Φαίνεται πώς αυτή η συναισθηματική αντίδραση που έχουμε είναι αποτέλεσμα συνδυασμού της προσωπικότητας, του περιβάλλοντος και των ορμονών μας.

Ο πραγματικός λόγος που έχουμε νεύρα όταν πεινάμε

Τι έδειξε η έρευνα

gynaika peinaei

Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος 400 άτομα που είτε νήστευαν είτε βρίσκονταν σε κατάσταση πείνας για αρκετές ώρες. Τους δόθηκαν κάποιες εικόνες και έπρεπε να καταγράψουν αν είχαν ουδέτερα, θετικά ή αρνητικά συναισθήματα καθώς και το πόσο πεινούσαν εκείνη τη στιγμή. Οι συμμετέχοντες που πεινούσαν είχαν πιο αρνητικά συναισθήματα από όσους δεν ένιωθαν πολύ την έλλειψη φαγητού.

Στην δεύτερη φάση της έρευνας δόθηκαν κάποια τεστ σε υπολογιστές που ήταν προγραμματισμένοι να σταματήσουν να λειτουργούν λίγο πριν τα ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες. Φαίνεται πώς όσοι αναγνώρισαν το γεγονός ότι πεινούσαν δεν εκδήλωσαν θυμό ή είχαν πιο ήπιες αντιδράσεις από όσους είχαν θυμώσει χωρίς να αναγνωρίζουν τον λόγο.

Τι μπορεί να συμβεί όταν νευριάζεις

neyra peinas

Ουσιαστικά όταν νευριάζεις για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να ξεσπάσεις στους ανθρώπους γύρω σου. Ενώ όλοι γνωρίζουμε πότε πεινάμε, αν βρίσκεσαι για παράδειγμα στην δουλειά μπορεί να ενοχληθείς αλλά και να ενοχλήσεις με μία συμπεριφορά που θα ήταν πιο έντονη.

Σύμφωνα με ψυχολόγους δύο είναι οι παράγοντες που καθορίζουν αν η έλλειψη φαγητού όταν το έχουμε ανάγκη θα μας οδηγήσει σε αρνητικές συμπεριφορές. Αυτοί είναι οι συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε, και το αν γνωρίζουμε τι μας προκαλεί τον θυμό. Γνωρίζοντας τι ακριβώς σου συμβαίνει μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με περισσότερη ηρεμία. Δες επίσης 7 Προειδοποιητικά σημάδια ότι εξαντλείσαι πνευματικά και ψυχικά!

Πως θα πεινάς λιγότερο

ygieinh diatrofh

Για να πεινάς λιγότερο και να αισθάνεσαι καλά θα πρέπει να φροντίσεις η διατροφή σου να είναι σωστή και υγιεινή. Έτσι η απομάκρυνση της ζάχαρης από την ζωή σου είναι το πρώτο βήμα για να ρυθμίσεις την πείνα σου. Επίσης η ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιέχει πολλά λαχανικά και πρωτεΐνη, η οποία κρατάει το αίσθημα κορεσμού για περισσότερο χρόνο στο σώμα.

Ακόμα, ο ύπνος παίζει σπουδαίο ρόλο και σε αυτή τη λειτουργία του οργανισμού. Φρόντισε να κοιμάσαι καλύτερα και περισσότερο. Μείωσε την καφεΐνη και τα βαριά γεύματα το βράδυ για να μπορέσεις να κοιμηθείς σωστά. Έτσι θα δεις διαφορά στην συχνότητα που πεινάς αλλά και στην σιλουέτα σου. Η διάθεση σου επίσης θα γίνει καλύτερη αφού τα νεύρα όταν πεινάμε δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για τον οργανισμό σου. Δες επίσης 7 Τρόποι για να “ξεγελάσεις” τις ορμόνες πείνας!

Το σώμα μας και η διάθεση μας

frontida swmatos

Το σώμα μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά μας την κάθε στιγμή. Αν είμαστε κουρασμένες δεν συμπεριφερόμαστε όπως όταν έχουμε ξεκουραστεί. Το ίδιο ισχύει και με την πείνα και το γεγονός ότι έχουμε νεύρα όταν πεινάμε. Αυτό σημαίνει πώς πρέπει να ακούμε το σώμα μας και να το φροντίζουμε. Έτσι μακροπρόθεσμα θα έχουμε ψυχική υγεία αλλά και καθημερινά θα έχουμε ποιότητα στην συμπεριφορά μας, τις κοινωνικές μας σχέσεις αλλά και στην απόδοση μας στη δουλειά. Δες επίσης Γιατί πεινάς συνέχεια;

Related Posts