Είσαι σπίτι με φίλους ή το σύντροφο σου και σας έπιασε λιγούρα για γλυκό. Σου έχω την καλύτερη συνταγή για το πιο απλό γλυκό για την παρέα σου και εσένα με υλικά που σίγουρα ήδη έχεις στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Τα γλυκά που όλοι αγαπάμε είναι σοκολατένια, τραγανά και λαχταριστά.

Αναλόγα με το τι έχεις ήδη στο σπίτι σου, θα σου προτείνω μια συνταγή και εσύ θα αλλάξεις τα υλικά με ότι ήδη διαθέτεις στα ντουλάπια, στο ψυγείο, στα βαζάκια σου…

Το πιο απλό γλυκό

sokolatenio gluko aplo

Θα χρειαστείς μία ένα ταψάκι ή δοχείο, ανάλογα με το μέγεθος του γλυκού που θες να φτιάξεις και μια σπάτουλα ή ένα απλό κουτάλι

Υλικά:

  • Κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα υγείας ή σοκολάτα λευκή ή kinder bueno ή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι συνδυασμό των παραπάνω θέλεις. Το αγαπημένο μου είναι σοκολάτα υγείας με bueno και κουβερτούρα.
  • Ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλο κομμένο σε φέτες, καρύδι ελαφρώς σπασμένο, φουντούκια τριμμένα κλπ)
  • Φρούτα ψιλοκκομένα ( φράουλα, πορτοκάλι, μανταρίνι κλπ)
  • Βούτηρο ανάλατο ( ανα 200 γρ. σοκολάτα 10 γρ. βούτηρο περίπου)
  • Τρούφα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Παίρνεις ότι σοκολάτα και σοκολατάκια δεν σου χρειάζονται ή δεν τα τρώει κανείς και τα χωρίζεις ανάλογα με την κατηγορία σε: κουβερτούρες, μαύρες ή λευκές σοκολάτες και ουτω καθεξής.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή εαν έχεις μπεν μαρί, λιώνεις με τη σειρά τα διάφορα είδη σοκολάτας με το βούτηρο.
  3. Ανακατεύεις τη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς ή και τα φρούτα.
  4. Ξεκινάς να στρώνεις τη σοκολάτα με τη σπάτουλα ή το κουτάλι στο σκεύος που έχεις.
  5. Για κάθε στρώση επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία ( μπορείς να βάλεις όσες στρώσεις θέλεις).
  6. Γαρνίρεις προαιρετικά με την τρούφα και τοποθετείς στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να στερεοποιηθεί.

gluko sokolata

Tip 1: Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς ξηρών καρπών ή φρούτων ανάλογα με τη γεύση της κάθε σοκολάτας.

Tip 2: Μπορείς να κάνεις ένα αυτοσχέδιο μπεν μαρί βάζοντας πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει νερό ένα μπολ, αρκετά μεγάλο ώστε να εφαρμόζει στην κατσαρόλα.

Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα μέχρι το γλυκό να είναι έτοιμο. Κόψε το κομμάτια και σερβιρέ το σε πιάτα με γαρνιτούρα τους ξηρούς καρπούς ή τα φρούτα που χρησιμοποίησες.

Καλή επιτυχία! Δες επίσης: 2 Εύκολες συνταγές για γλυκά με ψωμί του τοστ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
tagged in Γλυκά