άντρας γυναίκα μιλάνε ξαπλωμένοι καταλάβεις λέει ψέματα

5 Ενδείξεις για να καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα!

by tzinav

Όλοι άνθρωποι λέμε ψέματα, άλλοι πιο συχνά άλλοι σπάνια. Το να είσαι όμως εσύ ο αποδέκτης του ψέματος είναι δύσκολο, ίσως και επώδυνο, αναλόγως από ποιόν προέρχεται και πάνω σε ποιο θέμα. Όσο καλός ψεύτης κι αν είναι κάποιος, πάντα υπάρχουν μερικά στοιχεία που σε βοηθάν να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα.

Το ψέμα, είτε προέρχεται από τον άνθρωπο μας, είτε από φίλους και συναδέλφους σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλουμε να ακούμε και ίσως σημαδέψει τη σχέση. Δες λοιπόν ποιες είναι οι 5 βασικότερες ενδείξεις για να καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα!

Πως θα καταλάβεις ότι σου λένε ψέματα!

 

1. Πέφτουν σε αντιφάσεις

ζευγάρι μιλάει στο κρεβάτι

Το να σου αφηγείται κάποιος μια ιστορία και κάθε φορά να αλλάζει κάποια σημεία και να πέφτει σε αντιφάσεις είναι ένα πρώτο καμπανάκι ότι μπορεί να λέει ψέματα. Κι αυτό γιατί η λογική λέει ότι όταν λέμε ένα αληθές συμβάν το θυμόμαστε και δεν αλλάζουμε τις λεπτομέρειες του. Σίγουρα όμως, είναι πιθανό κάποιος να μη θυμάται τα πάντα ή να επανέρχονται στη μνήμη του σταδιακά. Γι΄αυτό και το σημάδι αυτό πρέπει να είναι κάτι που θα έχεις στο μυαλό σου αλλά να μη βασίζεσαι πλήρως σε αυτό.

Δες επίσης: Γιατί οι γυναίκες διαλέγουμε λάθος συντρόφους!

2. Τους προδίδει η γλώσσα του σώματος

άντρας δαγκώνει δάχτυλο

Η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντική! Έτσι, αν κάποιος δεν είναι εκπαιδευμένος ψεύτης τότε το πιο πιθανό είναι ότι το ψέμα θα αποτυπώνεται στον τρόπο που κινείται και στέκεται. Αν λοιπόν εντοπίζεις νευρικές κινήσεις, όπως δάγκωμα των νυχιών, ξύσιμο, άγγιγμα μαλλιών και κίνηση πάνω κάτω ενώ σου λέει κάτι τότε ίσως πρέπει να αρχίζεις να ψιλιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δες επίσης: Διάβασε την ψυχολογία του νέου σου συντρόφου!

3. Δεν έχουν σταθερή φωνή

Οι διακυμάνσεις στον τόνο της φωνής είναι ένα ακόμα σημάδι ψεύδους. Οι διακυμάνσεις αυτές βέβαια συνδέονται με τη νευρικότητα που αναφέραμε παραπάνω. Έτσι, έχοντας άγχος για το ψέμα που λέει, ο ψεύτης δε μπορεί να κρατήσει σταθερή τη φωνή του, με αποτέλεσμα να εναλλάσσει συνεχώς τον τόνο της, συχνά να γίνεται πολύ ψιλή αλλά και ίσως να τρέμει. Έχε λοιπόν το νου σου αν εντοπίσεις μια τέτοια αστάθεια.

Δες επίσης: Γιατί κάποιες γυναίκες κάνουν σχέση με παντρεμένο;

4. Δεν διηγούνται λεπτομέρειες από τις ιστορίες τους

άντρας γυναίκα μιλάνε ξαπλωμένοι καταλάβεις λέει ψέματα

Όταν διηγούμαστε κάτι που έχει συμβεί στα αλήθεια συνήθως προσθέτουμε λεπτομέρειες, την εμπλουτίζουμε και δε μένουμε απλά στα γεγονότα. Ένας ψεύτης όμως δε μπορεί να το κάνει αυτό γιατί δεν το έχει ζήσει ακριβώς όπως το διηγείται. Ένα τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις όταν υποψιάζεσαι ότι η ιστορία είναι αναληθής είναι να κάνεις ερωτήσεις για την ιστορία στο συγκεκριμένο άτομο που αφορούν το τέλος της και προοδευτικά να προχωράς στην αρχή της. Αυτό θα μπερδέψει έναν ψεύτη αφού έχει μάθει να λέει την ιστορία με μια συγκεκριμένη σειρά που όταν εσύ τη διαταράξεις θα τον εκπλήξεις.

Δες επίσης: Μικρά σημάδια που δείχνουν πως σε αγαπά πραγματικά!

5. Δε σε κοιτάνε στα μάτια

γυναίκες συζητάνε γράφουν

Η αποφυγή της οπτικής επαφής είναι μια συνήθης ένδειξη ανειλικρίνειας. Δεν είναι απαραίτητο ότι το άτομο που λέει ψέματα δε σε κοιτάει καθόλου στα μάτια, αλλά μπορεί να σε αποφεύγει σε συγκεκριμένα, συνήθως σημαντικά, σημεία.

Φυσικά, ένα από τα παραπάνω σημάδια από μόνο του δεν αποτελεί εγγύηση ότι σου λένε ψέματα. Ο συνδυασμός τους όμως είναι σίγουρα αρκετά ύποπτος. Εντοπίζοντας τα θα είσαι κι εσύ πιο υποψιασμένη ότι μπορεί να έχεις απέναντί σου έναν ψεύτη.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts