revithokeftedes

Εύκολη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο!

by ediva

Εδώ και λίγο καιρό είπα να πειραματιστώ λίγο με την κουζίνα. Βαρέθηκα τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές κάθε εβδομάδα. Οπότε αποφάσισα να δοκιμάσω εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές που δεν είναι και πολύ συνηθισμένες. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα αντί για κεφτέδες στο φούρνο να ψήσω ρεβυθοκεφτέδες.

Μπορώ να σου πω ότι είχαν μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν γκρίνιαξε που δεν ήταν μπιφτέκια από κιμά. Παρακάτω θα βρεις την εύκολη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο για να την δοκιμάσεις. Είναι και ένα καλό κόλπο για να κάνεις τα παιδιά σου να τρώνε περισσότερα όσπρια χωρίς να το καταλαβαίνουν! Δες επίσης την εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια από κολοκύθι!

 

Νόστιμη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

efkoli sintagi gia revithokeftedes sto fourno ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 400γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 αυγό
  • μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά (στο περίπου)
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • μισή κούπα τριμμένο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο νερό

Εκτέλεση:

mpol me revithia

Βάλε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και άφησε τα να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, βάλε τα στην κατσαρόλα για να βράσουν περίπου 90 λεπτά- εκτός αν χρησιμοποιείς χύτρα ταχύτητας που θέλει λιγότερο. Αφού βράσουν, στράγγισε τα και άφησε τα λίγο να κρυώσουν.

Δες επίσης: Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα & γρήγορα!

avgo gia revithokeftedes klonaraki diosmou matsaki maintanou mpolakia me alati kai piperi trimmeni frigania trimmeno tiri

Βάλε στο μπλέντερ τα ρεβύθια, το αυγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποίησε τα. Πρόσθεσε και λίγο νερό για να γίνει πιο μαλακή η ζύμη. Αφού τα χτυπήσεις και τα ρεβύθια είναι πλέον πουρές, ρίξε τη ζύμη σε ένα μπολ. Ζύμωσε καλά μέχρι να πάρει μια υφή σαν τον ζυμωμένο κιμά.

Δες επίσης: Εύκολη & νόστιμη συνταγή για γαριδοκεφτέδες!

revithokeftedes zimwmeni gia fourno

Ξεκίνα να πλάθεις σε κεφτέδες ή μικρά κεφτεδάκια. Ψήσε τα στον φούρνο για 25 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρισε τα ανάποδα για να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές. Οι ρεβυθοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι να σερβιριστούν. Σέρβιρε με σως από γιαούρτι ή και μουστάρδα.

Tips:

Μπορείς να βάλεις ό,τι μυρωδικό σου αρέσει εσένα πέρα από τον δυόσμο. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο- απλά θα γίνουν πιο βαριοί οι κεφτέδες. Τέλος αν δε θέλεις να έχει μέσα τυριά μπορείς να παραλείψεις το τριμμένο τυρί και να τα κάνεις με τα υπόλοιπα υλικά! Δες επίσης πως να φτιάξεις μια εύκολη & γρήγορη σαλάτα του σεφ!

Related Posts