κουρέματα στρογγυλό πρόσωπο

6 Κουρέματα που σου ταιριάζουν αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο!

by tzinav

Το να καταλάβεις ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να βρεις το κατάλληλο κούρεμα για εσένα. Αν λοιπόν έχεις στρογγυλό πρόσωπο και δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτό τότε υπάρχουν μερικά κουρέματα που σε κολακεύουν ιδιαίτερα και που θα δημιουργήσουν την αίσθηση γωνιών.

Αν θεωρείς ότι επειδή το πρόσωπο σου είναι στρογγυλό δεν έχεις και πολλές επιλογές σε hairstyles τότε δεν έχεις δίκιο! Υπάρχουν κολακευτικά κουρέματα για κάθε στυλ και γούστο! Δες λοιπόν 6 κουρέματα που σου ταιριάζουν αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο!

6 Κουρέματα αν έχεις στρογγυλό σχήμα προσώπου!

 

1. Μακριά σπαστά μαλλιά με πλαϊνή χωρίστρα

μακριά μαλλιά σπαστά χωρίστρα πλάι

Τα μακριά μαλλιά κάνουν ένα στρογγυλό πρόσωπο να φαίνεται πιο ομοιόμορφο και ισορροπούν το πλάτος του. Αν μάλιστα κάνεις τη χωρίστρα σου στο πλάι το εφέ θα είναι πιο έντονο, αφού φέρνοντας τα μαλλιά στη μια πλευρά κάνεις το πρόσωπο πιο στενό. Δοκίμασε το κούρεμα αυτό με έναν ελαφρύ κυματισμό στα μαλλιά που θα τραβήξει το μάτι και κανείς δε θα προσέξεις τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο!

Δες επίσης: 6 Όμορφα γυναικεία κουρέματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο!

2. Ασύμμετρο καρέ

ασύμμετρο καρέ καστανά μαλλιά κουρέματα στρογγυλό πρόσωπο

Αν θέλεις ένα κομψό κούρεμα με μια μοντέρνα πινελιά τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα ασύμμετρο καρέ. Η μακριά μεριά του καρέ τραβάει την προσοχή προς τα κάτω, άρα μακριά από τα μάγουλά σου. Ακόμα, οι αυστηρές γραμμές του κουρέματος δημιουργούν τις πολυπόθητες γωνίες στο πρόσωπο σου!

Δες επίσης: 6 Χρώματα μαλλιών που θα σε κάνουν να μοιάζεις νεότερη!

3. Pixie με φραντζάκια

pixie μαλλιά φράντζα κουρέματα στρογγυλό πρόσωπο

Το pixie κούρεμα δεν είναι απλά ένα statemet και δυναμικό κούρεμα. Αν το εκτελέσεις σωστά μπορεί να δώσει στο πρόσωπο σου το σχήμα που εσύ θέλεις. Κάνε λοιπόν μερικά φραντζάκια στο κοντό κούρεμα σου, τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ. Έτσι, δε χρειάζεται να αποκλείσεις τα κοντά μαλλιά από τις επιλογές σου ακόμα κι αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο.

Δες επίσης: 4 Φρέσκιες ιδέες για μοντέρνο pixie κούρεμα!

4. Κοντό καρέ με κύματα

καρέ μαλλιά σπαστά

Το κοντό καρέ είναι ακόμα ένα κολακευτικό κούρεμα για σένα που έχεις στρογγυλό πρόσωπο. Φρόντισε το μαλλί σου να φτάνει λίγο κάτω από το πιγούνι σου ώστε να καμουφλάρει τα ζυγωματικά. Προσθέτοντας μερικές ελαφρές μπούκλες θα κάνεις το look ακόμα καταλληλότερο για σένα!

Δες επίσης: Τα καλύτερα χρώματα μαλλιών για το Φθινόπωρο 2020

5. Μαλλιά με φιλάρισμα

ξανθά μαλλιά με αφέλειες κουρέματα στρογγυλά πρόσωπα

Το φιλάρισμα στα μαλλιά σου είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλεις να δημιουργήσεις γωνίες στο πρόσωπο σου. Αν λοιπόν έχεις μακριά μαλλιά απόφυγε να τα έχεις όλα στο ίδιο μήκος. Κάνε ένα ελαφρύ φιλάρισμα, με την πιο κοντή μύτη να φτάνει περίπου κάτω από το πιγούνι σου. Εξάλλου ένα τέτοιο κούρεμα θα δώσει όγκο και κίνηση στο κεφάλι σου!

Δες επίσης: Πως να βρεις ποιο χτένισμα σου ταιριάζει!

6. Μεσαίου μήκους μαλλιά με αφέλειες

μαλλιά μεσαίου μήκους φράντζα

Αν το καρέ κούρεμα δεν είναι στο στυλ σου μπορείς να καταφύγεις σε ένα μεσαίου μήκους κούρεμα, που να φτάνει περίπου στον ώμο. Συνόδεψε το κούρεμα με αφέλειες που θα πλαισιώνουν μαλακά το πρόσωπο και θα μαλακώνουν το στρογγυλό σχήμα του και η διαφορά θα είναι εμφανής.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts