προβλήματα υγείας χέρια

3 Λόγοι για να μη φοράς το λαστιχάκι μαλλιών στον καρπό!

by ediva

Σχεδόν όλες μας έχουμε την συνήθεια να φοράμε το λαστιχάκι μαλλιών στο χέρι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να το έχουμε πάντα μαζί μας. Αρκετές είναι και οι γυναίκες, μικρότερης ηλικίας κυρίως, που φορούν διάφορα χρώματα στο χέρι για να αντικαταστήσουν τα βραχιόλια.

Το κακό όμως είναι ότι δεν δίνουμε σημασία στο πόσο σφιχτά είναι στο χέρι μας και καταλήγουμε να κοιμόμαστε με αυτά, με αποτέλεσμα όταν ξυπνάμε να νιώθουμε σαν να μας κόβεται το αίμα. Γνώριζες όμως ότι το να φοράς το λαστιχάκι γύρω από τον καρπό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα δέρματος και υγείας;

 

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να φοράς το λαστιχάκι μαλλιών στον καρπό σου!

 

Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος

προβλήματα υγείας χέρια

Φορώντας το λαστιχάκι στον καρπό έχει σαν αποτέλεσμα να πιέζονται τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό σημαίνει ότι παρεμποδίζετε η κανονική ροή του αίματος στο σώμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσεις το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Δες επίσης: Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ!

Δηλαδή, να έχεις συνεχή πόνο και μούδιασμα στα δάχτυλα και γενικότερα στο χέρι. Στην ουσία, υπολειτουργεί το χέρι και δεν το νιώθεις σωστά ακόμη και όταν πιάνεις κάτι. Μπερδεύονται τα νεύρα στο σημείο του καρπού και είναι τόσο μουδιασμένο που ακόμη κι αν τσιμπήσεις τα δάχτυλα σου δεν θα νιώσεις πόνο αλλά μια μικρή ενόχληση.

Μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του δέρματος

επιπτώσεις λαστιχάκι μαλλιών καρπό

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται υπάρχουν αρκετές γυναίκες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, μιας και τα λαστιχάκια των μαλλιών μπορούν να λειτουργήσουν και ως φορείς μικροβίων και βακτηρίων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αφήνουμε πραγματικά όπου βρούμε. Στις τσάντες μας, στους πάγκους της κουζίνας, στο κομοδίνο κλπ.

Δες επίσης: Γιατί η τσάντα σου είναι πιο βρώμικη από τις δημόσιες τουαλέτες;

Έτσι, μαζεύουν όλα τα μικρόβια και όταν τα φοράμε στο χέρι από την τριβή προκαλούνται μικρούλες γρατσουνιές, από τις οποίες περνάνε τα μικρόβια μέσα στο δέρμα μας. Βέβαια, μπορούν να εισχωρήσουν ακόμη και από τους πόρους του δέρματος και τους θύλακες των τριχών μας.

Κάνει την καρδιά να δουλεύει περισσότερο

λαστιχάκι μαλλιών χέρι επιπτώσεις

Οι λειτουργίες της καρδιάς μας είναι πάρα πολλές. Από το να διοχετεύει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς του σώματος μας μέχρι και να απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα. Η πιο σημαντική λειτουργία της όμως είναι να μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

Δες επίσης: 5 Παθήσεις των ποδιών που μπορεί να αποκτήσεις το καλοκαίρι!

Οπότε, όταν κόβεις την κυκλοφορία του αίματος με το λαστιχάκι η καρδιά σου καταλαβαίνει ότι δεν πηγαίνει το αίμα σε κάθε σημείο του σώματος σου και έτσι κάνει υπερπροσπάθειες για να αντλήσει περισσότερο αίμα για να το στείλει εκεί. Ασκείται δηλαδή πίεση στην καρδιά αλλά και στις  φλέβες των δακτύλων χωρίς να υπάρχει κανείς απολύτως λόγος.

Related Posts