ζευγάρι αγκαλιά γελάνε πετυχημένη σχέση

5 Μυστικά για μια υγιή και πετυχημένη σχέση!

by tzinav

Μια πετυχημένη σχέση πραγματικής αγάπης με διάρκεια δεν είναι κάτι εύκολο. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στην αρχή της σχέσης τους ότι θα κρατήσει για πάντα, αλλά πολλές φορές τα πράγματα χαλάνε γρήγορα. Από την άλλη, το να έχεις μια σταθερή σχέση δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ευτυχισμένη μέσα σε αυτή, αφού υπάρχουν ζευγάρια που μένουν μαζί ενώ είναι δυστυχισμένα.

Επομένως, δε χρειάζεται μόνο σταθερότητα για μια ευτυχισμένα σχέση, αλλά και ποιότητα. Πώς λοιπόν δύο άνθρωποι καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια αμοιβαία ευτυχισμένη σχέση; Ανακάλυψε 5 μυστικά για να διατηρήσεις μια πετυχημένη σχέση με το σύντροφό σου!

5 Μυστικά για μια υγιή και χαρούμενη σχέση!

 

1. Δώσε προσοχή στο σύντροφό σου

ζευγάρι μιλάει κάθονται στο κρεβάτι πετυχημένη σχέση

Είναι σύνηθες μέσα στην εβδομάδα η προσοχή μας να επικεντρώνεται στις υποχρεώσεις μας και αυτές να κατακλύζουν το μυαλό μας. Αυτό αναπόφευκτα βάζει σε δεύτερη μοίρα το ταίρι μας, καθώς ακόμα κι όταν είμαστε μαζί του μπορεί να ασχολούμαστε με το κινητό ή τον υπολογιστή. Όμως, είναι σημαντικό να ζούμε τη στιγμή και να δίνουμε το 100% σε αυτό που κάνουμε εκείνη την ώρα. Όταν λοιπόν είσαι με το σύντροφό σου δώσε του όλη σου την προσοχή και το ενδιαφέρον!  Έτσι, θα νιώσεις ότι έχει αξία για σένα, πράγμα που θα καλλιεργήσει την επικοινωνία και το δέσιμο μεταξύ σας.

Δες επίσης: Τα 5 βασικά λάθη των σχέσεων και πως θα τα αποφύγεις!

2. Μην κολλάς σε ασήμαντα πράγματα

ζευγάρι αγκαλιά γελάνε πετυχημένη σχέση

Συχνά μια διαφωνία μπορεί να ξεκινήσει από μια ασήμαντη αφορμή και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο καβγά. Συνήθως μάλιστα οι καβγάδες αυτοί δεν είναι εποικοδομητικοί και δε μας ηρεμούν στο τέλος, αφού έρχονται στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα. Επομένως, πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τη συχνότητα των ασήμαντων καβγάδων γιατί το αποτέλεσμα τους είναι να φθείρουν τη σχέση. Γι’ αυτό, όταν κάτι δεν είναι πραγματικά σημαντικό δε χρειάζεται να δημιουργούμε μεγάλες σκηνές, αλλά είναι καλύτερα να το αφήνουμε στην άκρη. Δες επίσης: 4 Πράγματα που κάνουν την σχέση σου τοξική!

3. Όταν υπάρχει διαφωνία, συζητήστε το

ζευγάρι μιλάει σοβαρά ξανθιά κοπέλα κίτρινη μπλούζα

Υπάρχουν οι φορές που ο λόγος της διαφωνίας είναι σημαντικός, επομένως τότε σίγουρα δεν πρέπει να το παραβλέψουμε. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται ένα ζευγάρι τις διαφωνίες του έχει μεγάλη σημασία.  Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λοιπόν συζητάν με σεβασμό και σίγουρα χωρίς άσχημες κουβέντες και βρισιές. Ακόμα, δε στερούν από το σύντροφό τους την ευκαιρία να μιλήσει και σέβονται την οπτική του, προσπαθώντας να μπουν στη θέση του. Σίγουρα πάνω στην ένταση της στιγμής όλα αυτά δεν είναι εύκολα, αλλά θα αποδειχθούν πιο εποικοδομητικά για την επίλυση της διαφωνίας.

Δες επίσης: 5 Κακές συνήθειες που θα χαλάσουν τη σχέση σου!

4. Παίξτε μεταξύ σας

ζευγάρι παίζει στο κρεβάτι πετυχημένη σχέση

Αναμφίβολα, σαν ενήλικες προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και παραγωγικοί, αλλά μερικές φορές το παιχνίδι κάνει καλό! Τα ζευγάρια λοιπόν που έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση μοιράζονται στιγμές ευχαρίστησης, απόλαυσης και γέλιο κι αυτό είναι που τους φέρνει πιο κοντά.

5. Δείξε την αγάπη σου

ζευγάρι αγκαλιάζεται ουρανός

Η ρουτίνα είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητας που μπορεί να μας εμποδίζει να δείχνουμε την αγάπη στο σύντροφό μας. Ωστόσο, οι μικρές, απλές χειρονομίες μπορεί να είναι πολύ σημαντικές! Για παράδειγμα, το να κάνεις ένα κομπλιμέντο στο αγόρι σου μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για εκείνον αν καταλάβει ότι το εννοείς πραγματικά. Ακόμα, το άγγιγμα δείχνει με πολύ απλό τρόπο το ενδιαφέρον και την αγάπη. Έτσι, το να αγκαλιάζεστε συχνά ή να κρατάτε τα χέρια όταν περπατάτε μαζί μπορεί να είναι πολύ σημαντικό. Δε χρειάζονται λοιπόν μόνο μεγάλα πράγματα για να δείξεις την αγάπη σου. Αντίθετα, οι μικρές χειρονομίες και πράξεις είναι εξίσου σημαντικές!

Δες επίσης: 10 Σημάδια πως ο σύντροφος σου δεν είναι πια ευτυχισμένος στη σχέση σας

Μια πετυχημένη σχέση απαιτεί σίγουρα πολλή δουλειά και ενέργεια και δεν είναι πάντα εύκολη. Ωστόσο, όταν έχουμε βρει το σωστό άνθρωπο όλα αυτά αξίζουν. Για το λόγο αυτό υιοθέτησε τις συμβουλές αυτές και μπορεί να δεις τη σχέση σου να φτάνει σε άλλο επίπεδο!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts