Συμβουλές για απώλεια βάρους

4 Πρακτικές συμβουλές για απώλεια βάρους!

by ediva

Το αιώνιο ερώτημα του πως θα χάσω βάρος, είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και δεν ξέρουν τον τρόπο για να το κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι, συνήθως θα σου πουν ότι έχουν δοκιμάσει τα πάντα, ότι δίαιτα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πάλι έχουν πάρει τα κιλά τους πίσω. Και κάτι τέτοιο δε θα είναι καθόλου περίεργο, μιας και το 95% των διαιτών αποτυγχάνουν. Οι άνθρωποι δεν είναι προγραμματισμένοι για να κάνουν δίαιτες. Και τι να κάνουμε λοιπόν; Το κλειδί, είναι η διατροφή να γίνει τρόπος ζωής. Να βρείτε τη σωστή διατροφή που ταιριάζει σε εσάς, χωρίς να είναι περιοριστική, και να μπορείτε να τη διατηρείτε εφόρου ζωής. Παρακάτω θα δείτε και 4 πρακτικές συμβουλές για απώλεια βάρους από μία διατροφολόγο.

4 Συμβουλές για να χάσεις κιλά

1. Καλός ύπνος

Καλός ύπνος συμβουλές για απώλεια βάρους

Ο ύπνος, έχει περισσότερη επίπτωση στην απώλεια βάρους από όσο οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κακή ποιότητα ύπνου, έχει συνδέση με αύξηση του σωματικού βάρους. Και με ποιο τρόπο το κάνει αυτό; Μέσω πάρα πολλών είναι η απάντηση. Ένας κακός ύπνος μεταφράζεται σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, αύξηση του στρες, μείωση της αυξητικής ορμόνης αλλά και μείωση της λεπτίνης. Ο ρόλος της λεπτίνης είναι ένας ρόλος κλειδί, καθώς όταν μειώνονται τα επίπεδα της, αυξάνεται η όρεξη μας. Συνεπώς, ένας καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός στην απώλεια βάρους.

Δείτε επίσης: Τι να κάνω για να κοιμάμαι καλύτερα;

2. Σωστοί συνδυασμοί

Σωστοί συνδυασμοί για απώλεια βάρους

Συμβουλές για απώλεια βάρους χωρίς σωστούς συνδυασμούς τροφών δε γίνεται. Οι σωστοί συνδυασμοί των τροφών παίζουν σημαντικό ρόλο για πολλούς λόγους. Και που θα ξέρω εγώ ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί; Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις, είναι να έχεις στο μυαλό σου τη μέθοδο του πιάτου. Προσπάθησε στα κύρια γεύματα σου, να γεμίζεις το 1/2 του πιάτου με κάποια σαλάτα ή φρούτο, το 1/3 του πιάτου με κάποια αμυλούχα τροφή και το άλλο 1/3 με κάποια πρωτεΐνη. Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλίζεις την κατανάλωση τροφών και από τις 3 παραπάνω ομάδες. Ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό αυτό είναι αρχικά, ότι προάγεται ο κορεσμός και έτσι δεν πεινάμε ξανά γρήγορα. Επίσης, η ποικιλία αυτή εξασφαλίζει και επάρκεια θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τον μεταβολισμό των τροφών που καταναλώνουμε.

3. Επαρκής πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη, παίζει ρόλο κλειδί στον κορεσμό που νιώθουμε. Με άλλα λόγια, αν καταναλώνεις την επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός σου (χωρίς υπερβολές), προάγεται ο κορεσμός και δεν πεινάς πολύ γρήγορα. Αναλυτικότερα, έρευνες έχουν δείξει ότι αν καταναλώνεται μια επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε κύριο γεύμα σας, τότε είναι πολύ πιθανό το γεύμα να σας προσφέρει ικανοποίηση και κορεσμό. Επίσης, να δίνετε βάση και στην πηγή πρωτεΐνης που επιλέγετε.

4. Διαχείριση συναισθημάτων

Διαχείριση συναισθημάτω για απώλεια βάρους

Σου φαίνεται περίεργο; Η διαχείριση των συναισθημάτων, παίζει καίριο ρόλο στην απώλεια βάρους για ένα πολύ απλό λόγο. Πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, τρώνε συναισθηματικά χωρίς να πεινάνε πραγματικά εκείνη τη στιγμή. Με άλλα λόγια, το φαγητό δίνει μια ψευδαίσθηση ότι θα είναι η λύση στα προβλήματα και στα έντονα συναισθήματα που νιώθουν εκείνη τη στιγμή. Όμως, η ικανοποίηση αυτή είναι πάντα παροδική. Ακόμη, οι ενοχές που συνοδεύουν τη συναισθηματική υπερφαγία είναι εξίσου σημαντικές. Την επόμενη φορά, που ένα δυνατό συναίσθημα σου χτυπήσει την πόρτα, προσπάθησε να βρεις άλλους τρόπους διαφυγής. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγεις και πολλές θερμίδες που θα έτρωγες για αυτό το λόγο.

Δείτε επίσης: 3 Διατροφικά λάθη που σε ωθούν στα υπερφαγικά επεισόδια

Τέλος, η απώλεια βάρους είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και εξατομικευμένο για τον κάθε άνθρωπο. Σίγουρα, ένας ειδικός που θα ασχοληθεί με εσάς προσωπικά, είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε.

Related Posts